Xperia z2 ilk denemede su geçirdi

Arda2162

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba ... Yaklaşık 2 ay önce aldığım z2 telefonum sürekli servise gidip geldi wi-fi bağlıyken şebeke devre dışı kalıyordu... Tam bu sorun düzeldi derken havuzda foto çekimi sonrası ekranda kulaklık takılı şeklinde uyarı geldi, peşinden arka kamerada su buharı oluştu peşinden dev dokunmatiği bozuldu... Şimdi yine serviste su geçirmez telefonun ilk su temasında pert olması da ne oluyor... Sanırım garanti kapsamına da almayacaklar ancak kapaklar kesinlikle kapalıyı ve kulaklık girişinden su aldığına eminim ...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Geçmiş olsun, kullanıcı hatası diye değerlendirmeleri olası bir durum.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Sürekli servise gidip geldi diyorsun. İçinin açılıp onarım görmüş ve tekrar kapatılmış olma ihtimali yüksek.

Bir defa işlem gören bir cihazın su geçirmeme özelliği ilk haline göre çok daha düşük olacaktır. Biraz bile bile lades olmuş seninki.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Sürekli servise gidip geldi diyorsun. İçinin açılıp onarım görmüş ve tekrar kapatılmış olma ihtimali yüksek.

Bir defa işlem gören bir cihazın su geçirmeme özelliği ilk haline göre çok daha düşük olacaktır. Biraz bile bile lades olmuş seninki.
Hocam muhalefet olmak gibi olmasın ama "SERVİS" ibaresi kullanılmış. Sony servisi telefonu hatalı tamir etmiş demek oluyor bu o zaman. Su geçirmesi servisin suçu değil midir bu durumda?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Vakum testi talebinde bulunmanızı öneririm
Kapakların iç tarafı kırmızı renkse veya kırmızıya yakınsa kullanıcı hatası kabul ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam
Beyaz veya daha açık bir renkse kapağın iç tarafı direk değişime gidiliyor

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Suçluyu aramak değil niyetim.

Benim anlatmak istediğim; bir tarafta makineler, robotlar ile laboratuvar ortamı gibi yerlerde üretilen cihaz, diğer tarafta elinde tornavida, pense ile çalışan insan.

Arda2162

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servis 600 tl tamir ücreti istedi reddettim... Tüketici hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum... Daha önce servis görmesi lehime olmaz mı? Gerçi hep yazılım yüklendi dendi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Elimde belgeler var değişim istediğim tamir istemediğim yönünde ayrıca satın aldığım bayinin yazılı müracaatı var değişim için

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Z1'de dayanıklı diye su geçirmesini savunuyorlardı, şimdi Z2'de tamamen su geçirmez demeyi biliyorlarla ama sonuç gene hüsran. Hakkını sonuna kadar ara [MENTION=407963]Arda2162[/MENTION]

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Servis bilgilerinde ya da herhangi bir yerde muhtemelen şu tarz bir bilgi olması lazım:

Teknik servise gelen cihazlar içi açılıp tamir edildği için "su geçirmezlik" özellikleri kalmıyor. Benim hatırladığım bu tarz birşey var. Yine de tüketici hakem heyetine gitmek işe yarayabilir.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Tamire giden bir cihaz eğer içi açıldıysa su geçirmezlik özelliğini kaybeder. Sizi uyarmış olmaları lazım tamirden sonra.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z2 gerçekten sıkıntılı ürün benimde aynı durum başıma geldi doğru tahmin ettiğiniz gibi kullanıcı hatası, koruma kapaklarından su aldığını söylediler sonuç olarak tüketici haklarına gittim ve şikayetler tamamen z2 üzerine z ve z1 den yakınan yoktu. ürün değişimi talebinde bulundum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde aynı sorun oldu alalı bır ay olmustu suya soktum kameradan su aldı ama cıhaz calısıyordu bende sac kurutma ile kamerayı ısıttım bır ıkı defa son ısıtısımda telefon kapandı acaba kameradakı su ıcını gıtmıs olabılırmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorunu yaşamaktayım 675 lira tamir ücreti istiyorlar. Tek çözüm hakem heyeti. Biz ettik siz etmeyin, bulaşmayın xperia z ürünlerine!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı durum bendede oldu xperia z2 telefonum su geçirdi çok az suya sokmama rağmen şarja takınca kırmızı işareti yanıyor ama açılmıyor hiçbir şekilde :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam sadece benim arka kamerada ve flaş lambasının önünde su buharı var bunun sebebi ne olabilir sizce ve servise göndersem kullanıcı hatası derlermi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim aynı sıkıntı bendede vardı 5 aylık ken ikinci el aldım havuza gittim su geçirdi ankarada KVK servise gönderdim bunun İP58 Garantisi olduğunu ücretsiz değiştirilmesini istiyorum dedim.Onlarda Telefonunuz suya koyulur kapakları kapalıyken girerse Değişim olur dedi denemişler bni aradılar dediler ürünüz ürün değişimi için Sony Mobile Bildirildi onay gelirse Değiştiricez Dün aradılar Onay gelmiş Bugün kargoya verildi.Yani ürünüm birebir değişim yapıldı.Sizde gönderin korkmayın eğer ücret isterlerse İp58 Garantili olduğunu Ve Sony Eurosia Garantisi olduğunu söylerseniz Salak olmadığınızı amlayıp ücret talet etmezler.Kolay Gelsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
30 cm suyu geçtiysen olmuştur tabi onun değerleri var 1 metrede olabilir ama geçmiş olsun