Xperia z1 relock ve root kaldırma

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lütfen kusura bakmayın konu yeri burasımı değilmi bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var

xperia z1 var geçengün rootladım ve kamera sorun yaraatıyordu ve batarya çabuk bittiği için tekrar orjinal fabrika ayarına getirtmek istiyorum. fakat forumdaki yolları deniyorum ama hiçbirşey olmuyor

yüklediğim room doomkernel

model: 6903
derleme no: 14.2.A.0.290

KAFAYI YİYECEM ARTIK SİNİRDEN

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Bootloader açıkmı kapalımı?.
Doom Kernel yüklüyse BL açık demektir.
lütfen kusura bakmayın konu yeri burasımı değilmi bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var

xperia z1 var geçengün rootladım ve kamera sorun yaraatıyordu ve batarya çabuk bittiği için tekrar orjinal fabrika ayarına getirtmek istiyorum. fakat forumdaki yolları deniyorum ama hiçbirşey olmuyor

BL yi kapatıp stock romu flashlamanız gerkiyor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

flashtool ile stock romu yükleyip orjinale çevirebilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blyi kapatamıyorum sorun orda zaten dosyayı bulmuyor flash tool driverlerde yüklüyorum ama frimwarede sadece x10 görünüyor başka yok

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten bl yi kaldıramıyorum kaldırabilesem belki halolacakta olmuyor flash toolda driverları yüklüyorum ama programı açında sadece x10 var başka yok

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acaba bi ayarında sorun varmı diye tekrar rootladım bu sefer cihaz sadece başlangıçta kaldı ve hiçbirşey olmadı ben yedek vardı ordan restore ettim yine aynı, yani bu olayın bir çözümü yokmu acaba

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
zaten bl yi kaldıramıyorum kaldırabilesem belki halolacakta olmuyor flash toolda driverları yüklüyorum ama programı açında sadece x10 var başka yok

bl yi kapatmak için herhangi birşey yüklemene gerek yok :)

Flashtool u aç
telefonu flash modunda bağla (ses kısma)
BLU butonuna tıkla
Relock butonuna tıkla tamamdır :)

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi onu halettim fakat cihaz gitti açılmıyor düğmeye basıyorum sadece titriyor ve başka bişey yok ekran gelmiyor

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
şimdi onu halettim fakat cihaz gitti açılmıyor düğmeye basıyorum sadece titriyor ve başka bişey yok ekran gelmiyor

cihazda başka bir rom mu vardı? cm tarzı bir custom rom varsa bl kapatılınca cihaz açılmaz.
stock romu indir flashtool dan yükle hocam

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her yolu deniyorum

tekrar unlock yaptım açıldı
yanlız dün stok romu indirdim ve yükleyeyim dedim fakat flashtool ftf dosyasını görmüyor

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
her yolu deniyorum

tekrar unlock yaptım açıldı
yanlız dün stok romu indirdim ve yükleyeyim dedim fakat flashtool ftf dosyasını görmüyor
Nasıl görmüyor? Dosya seçimine tıkladığında .ftf yi seçmeyeceksin. Diyelim ftf masaüstünde. Dosya seçimine tıkladın, ordan masaüstünü seçip tamam diyeceksin ftf listeye gelir. Anlatabildim umarım.

akatoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama desteklediği formatlar .img .elf .sin diye başka yok

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve tama yok aç var o yüzden olmuyor sanırım

flashtoolu açıyorum sonra yıldırım işaretine tıklıyorum sonra fast bölümünü seçiyorum

oradaki tüm bölümlere tıkladım ama hep aç var

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ama desteklediği formatlar .img .elf .sin diye başka yok

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve tama yok aç var o yüzden olmuyor sanırım

flashtoolu açıyorum sonra yıldırım işaretine tıklıyorum sonra fast bölümünü seçiyorum

oradaki tüm bölümlere tıkladım ama hep aç var

fastboot modunu seçmeyeceksin hocam flashmode olanı seçeceksin :)