Xperia Z serisi için Android 5.1.1 Güncellemesi Yayınlandı

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Daha önce tüm Z serisi cihazlarını Android 5.1.1'e güncelleyeceğini söyleyen Sony, sözünü tuttu. Son olarak serinin ilk çıkarılan modelleri olan Xperia Z, ZL ZR, Xperia Tablet Z ve Xperia Tablet Z Wi-Fi modelleri de (10.7.A.0.222) güncellemeyi almaya başladı.

Ekli dosyayı görüntüle 13167

Kaynak

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Vay be. Helal Sony :D Bizim Z2'ye de artık M ve sonraki sürüm gelir.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Güncelleme konusunda en iyi SONY (nexusları saymassak onları niye sayıyoruz ) , Valla her seferinde bunu diyorum ama LG G2 kullanıcısı olarak SONY'i kıskanıyorum cidden kıskanıyorum . (G2'ye 5.1.1 verilcek ama) diğer firmalar 5.0 , 5.0.1 5.0.2 filan verip kendini bir şey sayıyor ya abi 5.1.1 vermiyeceksen boş yere bu sürümleri verip telefonu yazılımından etme bu sadece güncelleme verdim demektir . Stabil değiller bunu kaç kere anlatmaya çalıştım . Mesela atıyorum 4.2.2 yada 4.4.2 cihazı 5.0.2 ye güncelleyip bırakacağına 4.4.4 gibi stabil sürüm ver öyle bırak daha iyi. Benim yorumlarım bu kadar ben yine biraz fazla uçtum ama konuyu özetlemeye de çalıştım .

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Gelde şimdi Sony den vazgeç :D

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sony gayet başarılı bir marka. Helal olsun...

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Güncelleme konusunda en iyi SONY (nexusları saymassak onları niye sayıyoruz ) , Valla her seferinde bunu diyorum ama LG G2 kullanıcısı olarak SONY'i kıskanıyorum cidden kıskanıyorum . (G2'ye 5.1.1 verilcek ama) diğer firmalar 5.0 , 5.0.1 5.0.2 filan verip kendini bir şey sayıyor ya abi 5.1.1 vermiyeceksen boş yere bu sürümleri verip telefonu yazılımından etme bu sadece güncelleme verdim demektir . Stabil değiller bunu kaç kere anlatmaya çalıştım . Mesela atıyorum 4.2.2 yada 4.4.2 cihazı 5.0.2 ye güncelleyip bırakacağına 4.4.4 gibi stabil sürüm ver öyle bırak daha iyi. Benim yorumlarım bu kadar ben yine biraz fazla uçtum ama konuyu özetlemeye de çalıştım .

Apple'ı unutmayalım tüm cihazlara aynı dakika veriyor

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ProRat banada güncel diyor ama yarın düzelmiş olur diye düşünüyorum..

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Peki hocam, gelmezse flaşlarız sıkıntı değil :D

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Sabredin 5.1.1'i aldınızda bide bekleyemiyorsunuz bence çoook şanslısınız . Kıskanıyorum sizi . 5.1.1'i alıpda 6.0 almayacak biri olarak :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Apple versin bir zahmet 5 tane telefona güncelleme veriyor zaten başka telefon yok. Sony 5 cihaza mı veriyor?
Hani bir b.ka da apple'ı katmasanız olmaz.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Apple versin bir zahmet 5 tane telefona güncelleme veriyor zaten başka telefon yok. Sony 5 cihaza mı veriyor?
Hani bir b.ka da apple'ı katmasanız olmaz.

iPod touch, iPad 2,3,4 air 1,2 mini 1,2,3 iPhone 4s,5,5s,6,6+.
Ayrıca Mac Güncellemelerinden bahsetmiyorum.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
iPod touch, iPad 2,3,4 air 1,2 mini 1,2,3 iPhone 4s,5,5s,6,6+.
Ayrıca Mac Güncellemelerinden bahsetmiyorum.
"5 tane telefona güncelleme veriyor zaten başka telefon yok" Önce bir git okuma yazma öğren. Ne demişim, "telefon" sen bana ipod touch diyorsun. Ayrıca velev ki 5 değil 50 cihaza veriyor, konu "Xperia Z serisi için Android 5.1.1 Güncellemesi Yayınlandı" ne alakası var apple ile bilader?
Sizin gibi bilgisizler yüzüne apple'a olan nefretim her geçen gün daha da artıyor, hem bilmiyorsunuz, hem de bir şey bilmediğinizin farkında değilsiniz. Çok vahim.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Cidden Sony'e hayran oluyorum güncelleme konusunda. Resmen Android'in Apple'ı.

Bir de ürettiği onca orta seviye/amiral gemisine Hala destek veriyor. Apple

Mediatek'e de geçiş yaptı. Bunun meyvesini M5'de alacak. Sony'nin önünde hiçbir engel kalmadı.

O değil de tek merak ettiğim Xperia C4/C5 Ultra güncellenecek mi?

Belki de Nexus 4'ün güncelleme desteği kesilecek ama Xperia Z ömürlük bir cihaz olmaya aday herhalde.

Utan LG // hTC,

Biriniz Optimus G ile G Pro'yu 4.4.2'de bıraktı. G tamam da g Pro'ya nasıl acımadı anlamadım.

Ötekiniz de güncelleme desteğiyle övünürken one m7'yi 5.0.2'de bıraktı.

Samsung'u hiç katmıyorum zaten Note 3 ile S5'in güncelleme desteğini kesmek isteyen bir zihniyetten hiçbir şey beklemiyorum ben.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Cidden Sony'e hayran oluyorum güncelleme konusunda. Resmen Android'in Apple'ı.

Bir de ürettiği onca orta seviye/amiral gemisine Hala destek veriyor. Apple

Mediatek'e de geçiş yaptı. Bunun meyvesini M5'de alacak. Sony'nin önünde hiçbir engel kalmadı.

O değil de tek merak ettiğim Xperia C4/C5 Ultra güncellenecek mi?

Belki de Nexus 4'ün güncelleme desteği kesilecek ama Xperia Z ömürlük bir cihaz olmaya aday herhalde.

Utan LG // hTC,

Biriniz Optimus G ile G Pro'yu 4.4.2'de bıraktı. G tamam da g Pro'ya nasıl acımadı anlamadım.

Ötekiniz de güncelleme desteğiyle övünürken one m7'yi 5.0.2'de bıraktı.

Samsung'u hiç katmıyorum zaten Note 3 ile S5'in güncelleme desteğini kesmek isteyen bir zihniyetten hiçbir şey beklemiyorum ben.
Bence bu 4 firma arasndan 2. LG geliyor her ne kadar sony'e yaklasamasa bile atiyorum g2 mini lolipopta s4 mini kitkatta gibi. Ama SONY e yaklasamaz arada dunyalar kadar fark var. Hele G2 ye 6 vermemesi tam bir rezalet bari ona ver en popi telefonun.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bence bu 4 firma arasndan 2. LG geliyor her ne kadar sony'e yaklasamasa bile atiyorum g2 mini lolipopta s4 mini kitkatta gibi. Ama SONY e yaklasamaz arada dunyalar kadar fark var. Hele G2 ye 6 vermemesi tam bir rezalet bari ona ver en popi telefonun.
G2 mini almalıydı zaten ama güncelleyenler bin pişman (G2 mini/G3 beat gibi 8 gb depolamalı cihazlar lollipop ile büyüyen uygulama boyutlarına yenik düştüler).

2. en iyi Motorola.

LG G pro'yu (S600) güncellemeliydi. Hele ki G2 Marshmellow görmeliydi kesinlikle bunlar yanlış hareketler bence.

Moto X ile G hala güncelleniyorsa cidden Motorola da işi çözmüş demektir.

LG'nin sevdiğim üç şeyi var.

1. Agresif fiyat politikası
2. Ekran (IGZO'dan sonra favorim,SAmoled gibi gerçeklikten uzak değil ekran görüntüsü TrueIPS'de)
3. Dahili depolamada en bonkör firma (Ne Samsung ne Sony ne de hTC, LG Optimus G'den G4'e kadar her cihazında 32 GB sürümünü Türkiye'ye sürdü. Sony ile hTC -one m7 hariç- Amerika'ya özel, Samsung da sadece Note serisinde Note 3-4-5'i 32 GB olarak üretti).

Yalnız iyice konudan saptık.

---

Xperia Z ailesini kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
G2 mini almalıydı zaten ama güncelleyenler bin pişman (G2 mini/G3 beat gibi 8 gb depolamalı cihazlar lollipop ile büyüyen uygulama boyutlarına yenik düştüler).

2. en iyi Motorola.

LG G pro'yu (S600) güncellemeliydi. Hele ki G2 Marshmellow görmeliydi kesinlikle bunlar yanlış hareketler bence.

Moto X ile G hala güncelleniyorsa cidden Motorola da işi çözmüş demektir.

LG'nin sevdiğim üç şeyi var.

1. Agresif fiyat politikası
2. Ekran (IGZO'dan sonra favorim,SAmoled gibi gerçeklikten uzak değil ekran görüntüsü TrueIPS'de)
3. Dahili depolamada en bonkör firma (Ne Samsung ne Sony ne de hTC, LG Optimus G'den G4'e kadar her cihazında 32 GB sürümünü Türkiye'ye sürdü. Sony ile hTC -one m7 hariç- Amerika'ya özel, Samsung da sadece Note serisinde Note 3-4-5'i 32 GB olarak üretti).

Yalnız iyice konudan saptık.

---

Xperia Z ailesini kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.
Aynen kesinlikle haklısın motorola konusundada haklısn ama 4 firma arasndan demistim 😀 harbi Optimus G ve G proya vermeliydi . G2 ye 5.1.1 vermesi yeterli olmus diger firmalara gore ama SONY Z bile alirken G2 almiyor. Gelde sinir olma neyse burada bende bitiriyom.