Xperia X10 yardım

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Arkadaşlar, telefonu yeni aldım ve açıkcası kurcalayarak öğrenirim diye düşünüyordum ama pek yararı olmadı:) öncelikle şu konularda yardım gerekli:

*wirelles bağlantısı yokken hattımdan nete girmeyi nasık kapatırım?
*youtube den video izlemem mümkünmü?
*güncelleştirme nasıl yapılıyor?
*"firefox mobil tarayıcı" kurulurmu, nasıl?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
- ayarlar- kablosuz bağlantı ve ağlar- mobil şebekeler-veri servisi - üstündeki tık kaldırmalısın

-android için youtube uygulamasını yüklersen sorunsuz izlersin

-Güncellemeler SE sitesinde destek ve güncellemeler kısmında detaylı bir şekilde anlatılıyor ayrıca çokta kolay.

-firefoks içinde kurulum dosyasını (apk) marketten veya dışarıdan yükle paket yöneticisi ile aç sonra uygulamanın çalıştığını göreceksin.

hayırlı olsun güzel tlf almışsın.

minipisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarlar kısmında kablosuz ve ağ seçeneğinde mobil erişim seçeneğini pasife getirirsen internete girmez telefonun. Youtube'dan tarayıcı üzerinde video izlemen sanırım mümkün değil çünkü 2.2 froyo sürümü henüz gelmediği için Flash player çalıştırmıyor ancak ayrı bir Youtube uygulaması var onu kurarsan izleyebilirsin. Telefonun Android sürümü 1.6 ise 2.1'e güncelleme yapabilirsin diye biliyorum. Ayarlardan Telefon Hakkında kısmında yazılım güncellemelerini kontrol et seçeneği var. Oradan kontrol edebilirsin. Firefox'u Anrdoid marketten indirebilirsin. Eğer market uygulaması yoksa internette apk dosyaları var. Oradan telefona atıp da kurabilirsin.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Ayarlar kısmında kablosuz ve ağ seçeneğinde mobil erişim seçeneğini pasife getirirsen internete girmez telefonun. Youtube'dan tarayıcı üzerinde video izlemen sanırım mümkün değil çünkü 2.2 froyo sürümü henüz gelmediği için Flash player çalıştırmıyor ancak ayrı bir Youtube uygulaması var onu kurarsan izleyebilirsin. Telefonun Android sürümü 1.6 ise 2.1'e güncelleme yapabilirsin diye biliyorum. Ayarlardan Telefon Hakkında kısmında yazılım güncellemelerini kontrol et seçeneği var. Oradan kontrol edebilirsin. Firefox'u Anrdoid marketten indirebilirsin. Eğer market uygulaması yoksa internette apk dosyaları var. Oradan telefona atıp da kurabilirsin.

telefonun sürümü default olarak 2.1, daha üst sürümü yoksa hiç denemiyim o halde? peki bu android marketten indirmeler ücretlimi?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
telefonun sürümü default olarak 2.1, daha üst sürümü yoksa hiç denemiyim o halde? peki bu android marketten indirmeler ücretlimi?

güncel sürüm 2.1 2.2 güncellemesi bu yılın 3. çeyreğinde geleceğini duyurmuştu SE.

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1

X10 ile Android 1.6 bile kullansan youtube girersin. Youtube uygulaması zaten yüklü geliyor eğer yoksa direk tarayıcından youtube gir izlersin. Youtube flash ile bağlantısı yok videolar mp4 arkadaşım. Android marketten youtube uygulamasını da indirebilirsin.

---------- Post added at 11:35 ---------- Previous post was at 11:33 ----------

güncel sürüm 2.1 2.2 güncellemesi bu yılın 3. çeyreğinde geleceğini duyurmuştu SE.

Evet bu yılın 3. çeyreği güncelleme gelecek ama 2.2 froyo değil, 2.3.3 Gingerbread gelecek.

---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:35 ----------

Marketten ücretsiz uygulamalar indirebilirsin. Çoğu uygulama ücretsizdir. Dolphin Browser, Galeri x10, Astro file manager Advanced task Manager tavsiye ederim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
X10 ile Android 1.6 bile kullansan youtube girersin. Youtube uygulaması zaten yüklü geliyor eğer yoksa direk tarayıcından youtube gir izlersin. Youtube flash ile bağlantısı yok videolar mp4 arkadaşım. Android marketten youtube uygulamasını da indirebilirsin.

youtube videolarına malesef açamıyorum. android marketten uygulamasını indirmeyide beceremedim. siteye üye oldum ama indir dediğimde ana sayfaya atıyor. pc den indirmeyi denedim o da olmadı. apk diye bir uzantı varmış, tam olarak nedir acaba?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ya beyler, telefonu şarja taktım. bittikten sonra baktım ekranda Avea (hizmet yok) yazıyor. sağ üst köşede de kırmızı çarpı var. kimse arayamıyorum, aranamıyorum. :S

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım uçuş moduna almışsın galiba. Kapatma tuşuna bir kere bas çek ekranda uçuş modunu kapat

---------- Post added at 17:32 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

İnternete girebiliyorsan android marketten indirmen çok kolay olur.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Arkadaşım uçuş moduna almışsın galiba. Kapatma tuşuna bir kere bas çek ekranda uçuş modunu kapat

---------- Post added at 17:32 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

İnternete girebiliyorsan android marketten indirmen çok kolay olur.

yok arkadaşım olmadı. aveayı aradım salak kadın evirdi çevirdi, telefonu 10 kere açtırıp kapattı olmadı, topu sonyericssona attı. aradım sonyi o da şebeke ayarlarında debelendi ama ne zamanki hattım başka telefonda da çalışmadı dedim, kız o anda rahatladı. son hattınızda yapacak bişey yok dedi. Dedimki 2 senelik hattım tamda yeni telefon aldığım günün ertesi gününde bozuldu, bunudur yani, tesedüfmü şimdi. şansınıza küs dedi :)

işin yoksa git hattı kopyalat :S

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yok arkadaşım olmadı. aveayı aradım salak kadın evirdi çevirdi, telefonu 10 kere açtırıp kapattı olmadı, topu sonyericssona attı. aradım sonyi o da şebeke ayarlarında debelendi ama ne zamanki hattım başka telefonda da çalışmadı dedim, kız o anda rahatladı. son hattınızda yapacak bişey yok dedi. Dedimki 2 senelik hattım tamda yeni telefon aldığım günün ertesi gününde bozuldu, bunudur yani, tesedüfmü şimdi. şansınıza küs dedi :)

işin yoksa git hattı kopyalat :S

Ne diyeyim arkadaşım ne kadar kısmetsizmişsin. İnternetten biraz araştır teli öğreneceğin çok şey var. romlar temlar uygulamalar. root olayı gibi.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
sorun benden kaynaklanıyormuş. internete hattımı kapatayım derken şebeke bağlantımı kapatmışım. Tamam ben bir hata yapmışım kabul. avea ile yaptığım 45 dk ve sonyericcson ile yaptığım 30 dk lık görüşmede kendine yetkili servis diyenlerin ne kadar aciz olduğunuda bu vesileyle görmüş oldum. ave ile yaptışım konuşma evlere şenlikti. sony ise hattın bozulmuş olduğu sonucuna vardı.

mustafakara43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SAYGILAR. Uzun zamandır tlf almak istiyorum ama bir türlü karar vermedim şu an kullandığım tlf. Nokıa N73. XPERIA X10 almak istedim vaz geçtim 9800 torch almaya karar verdim, ondan vaz geçtim Nokıa E7 karar verdim lakin bu seferde Xperıa Arc çıktı bu tlf'lar arasında kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz. SAYGILAR

---------- Post added at 23:30 ---------- Previous post was at 23:26 ----------

SAYGILAR. Uzun zamandır tlf almak istiyorum ama bir türlü karar vermedim şu an kullandığım tlf. Nokıa N73. XPERIA X10 almak istedim vaz geçtim 9800 torch almaya karar verdim, ondan vaz geçtim Nokıa E7 karar verdim lakin bu seferde Xperıa Arc çıktı bu tlf'lar arasında kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz. SAYGILAR
Ayrıca X10'da hafıza kartına atılan müzik,resim vs. verileri göstermediği hakkında hepsiburada.com'da yorum okudum doğrumu acaba

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
olurmu öyle şey. telefonumdaki bütün resim ve müzikler hafıza kartında bulunuyor. eğer para sıkıntın yoksa Arc almanı şiddetle öneririm.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar, telefonu yeni aldım ve açıkcası kurcalayarak öğrenirim diye düşünüyordum ama pek yararı olmadı:) öncelikle şu konularda yardım gerekli:

*wirelles bağlantısı yokken hattımdan nete girmeyi nasık kapatırım?
bunu ilk smartphone telefonumda farkedip kapatana kadar 127 tl fatura ödedim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
"ayarlar-kablosuz özelliği ve ağlar-mobil ağlar" altındaki veri trafiğini kapat.

Dwyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefona faydalı olabilecek uygulama önerisinde bulunabilirmisinz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yurt dısında wıless e gıremıyorum wıless kablosuzdan baglandı gorunuyo fakat hızmet vermıyo normalde kaldıgım otellereın wılessıne bglanmakmıcın once tarayıcıdan herhangı bır lınk tıklanıyo ve otelın adresı cıkıyor kabul edıyorum secenegıne tuslayınca wılesse gırılıyo fakat tarayıcıdan hıc bır lınk acılmıyo ne yapabılırım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim telefonuma andiroit yeni sürümü yüklerken 2. aşamada kaldı sonra telefon hizmet yok yazıyor bunu nasıl düzeltebiirim