Xperia sola yanlızca acil çağrılar sorunu ACİL

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
slm eski dostlar hemen soruna gireyim; internetten gittigidiyordan xperia sola aldım vodafone hattımı telefoncuda kestirip microsim yaptırdım taktım cihaz yanlızca acil çağrılar oldu sim kartı görmedi. aldığım satıcıyla konustum cihaz yasal faturalı sim kilidi pasaport imei vs sorunu olmaz dedi tabi ben yine imei sorgulattım cihaz İthalat yoluyla kaydedilen IMEI yani cihaz kayıtlı. umarım açık anlatabildim andoid işinde yeniyiz yeni arkadaşlar, eski dostlar onlar kendilerini bilirler bi el atın çıldırıcim... olmassa telefonu geri yollayacağım ama cihazdada bi sorun yok o sebepten biraz acil lütfen...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sim kartı keserken sorun olmuş olabilir bence kestirme değil orjinal micro sim alın takın 10 tl falan eğer ondada çalışmazsa sorun telefondadır iade edersin :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sorun simkartta gibi görünüyor eğer şansın varsa başka micro sim ile dene

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Tekrar bayiye gidip (turkcell,avea,vodafone hangisi ise) yeni bir mikro sim kart alıp hattınızı ona aktartın. Yine olmaz ise %99,9 sim kilidi vardır. Iphone cihazların model numaralarından kilitli olup olmadıkları çıkıyor bu telefon ile ilgili böyle birşey var mı bakmak lazım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Saolun dostlar tavsiyelere uyup hattı yeni microsim kartta aktarttım sorun eski simdeymiş. Yalnız numaraları almayı unutmuşum, eski hatta kapanmış nasıl olacak bilmiyorum inş numaraların içinden alınabilme olasılığı vardır. Nys sorun çözüldü ilgilendiğiniz için tesekkür ederim.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Saolun dostlar tavsiyelere uyup hattı yeni microsim kartta aktarttım sorun eski simdeymiş. Yalnız numaraları almayı unutmuşum, eski hatta kapanmış nasıl olacak bilmiyorum inş numaraların içinden alınabilme olasılığı vardır. Nys sorun çözüldü ilgilendiğiniz için tesekkür ederim.

Soladan önceki telefonda android işletim sistemine sahip ise google hesabında duruyor olması lazım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
soladan önceki telefon kandıroit işletim sistemine sahipti:) malesef. Hatta işletim sistemine sahip bile değildi desem yeridir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
soladan önceki telefon kandıroit işletim sistemine sahipti:) malesef. Hatta işletim sistemine sahip bile değildi desem yeridir.

o zaman eski sim kartı aparatıyla başka bir telefona tak (çalışıyorsa sim kart eğer) kopyalamayap :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
o zaman eski sim kartı aparatıyla başka bir telefona tak (çalışıyorsa sim kart eğer) kopyalamayap :)

Denemeye değer :)

telefonu ilk aldığımda türkcell de kopyalatmıştım isimler soy isimler karışmıştı açtım gmaili tek tek bir kere düzenledim mis gibi oldu :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Denemeye değer :)

telefonu ilk aldığımda türkcell de kopyalatmıştım isimler soy isimler karışmıştı açtım gmaili tek tek bir kere düzenledim mis gibi oldu :)

:D turkcell in hangi işi sağlamki :D
ben bi kere gmail e yedekledim ondan sonraki her formatta otomatik geri yükleniyor mis gibi :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
walla denedimde eski hat ölü ins alabiliriz numaraları yoksa toplayacaz tek tek.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
sim kartı keserken sorun olmuş olabilir bence kestirme değil orjinal micro sim alın takın 10 tl falan eğer ondada çalışmazsa sorun telefondadır iade edersin :)

Red bi sorun olmaz bence Adam benim Turkcell hattı zımba gibi bişeyle kesti öyle taktı telefonu aldığım günden beri sorun yok :)

Red bi sorun olmaz bence Adam benim Turkcell hattı zımba gibi bişeyle kesti öyle taktı telefonu aldığım günden beri sorun yok :)

Not: vodafon hatları pek düzgün çalışmıyormuş sola bir kaç forum sitesinde öyle diyorlar.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
eski sim kesince ölmüş galiba arkadaşlar numaralar gitti tabi. Nys yapacak bişey yok tek tek toplayacağız artık. Telefoncularda ne biliyim bi aleti falan vardır ölüde olsa çipin içinden numaraları alırlar belki dedim bi umut, ama sorduğum telefoncular umudumu öldürdüler ne yazık ki.

fenerlix73

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgimi çeken bi soruyla konuya maydonoz olmak istiyorum
bence konuya giren herkesin kafasında bu soru işareti oluşmuştur..
konusu geçen xperia sola mini sim yani normal sim kullanmakta siz o sola yı nerden aldınızda micro sim kullanıyor ?

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
konusu geçen xperia sola mini sim yani normal sim kullanmakta siz o sola yı nerden aldınızda micro sim kullanıyor ?

heh bende bunu sormak için aşağıya indim. bende hepsiburada'dan aldım Sola'mı direk düz sim kartı taktım hatta micro simi olanlar için kutudan normal sim gibi yerleşmesini sağlayan jelatinimsi bir şey çıktı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81

O konuya hiç girmeyelim :) uzun hikaye çünkü.