Xperia Sola ve Galaxy Ace 2 de Kararsız Kaldım SDN

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar bende son 2 haftadır SDN forumu üyelik almadan takip etmekteyim.Aslında bu takip android telefon alma kararı olunca oluştu.Günlerce araştırdım ve Sony Xperia Sola ,Samsung Galaxy Ace 2 de kararsız kaldım.Forumda karşılaştırmayıde izledim ancak ben üniversite öğrencisiyim ve telefonu oyun,müzik,mesajlaşma ve internet için alıcam bunlar içinde ram gerekli oldugunu ogrendm ace 2 burda daha önde gibi daha sonra xperia solayı araştırmaya başladım onun daha iyi oldugunu öğrendim ancak bazı yerlerde ekran da sararmalar ve sesinin kalitesiz az çıktığını oyunları kastığını söyleyenler var sizce ne yapmalıyım?

turabkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşım Bence huawei al.çok kaliteli ürünler yapıyor.bende tableti vardı.Huawei Ascend al.

polonyalimendil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xperia sola iyidir. ram bence o kadar problem olmaz cünkü kullanan arkadaslar iyi optimize edildigini söylüyor. ekran sararması da bana göre sehir efsanesi, ciddi forumların hicbirinde görmedim öyle birsey. kameradan aman aman bir performans beklemiyorsan Sola tavsiyedir.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
kardeş bir telefonda iki şeye değer veririm fiyat/performans ve tip solada 1. si zaten ağır basıyor 2.sindeyse kesinlikle ezip geçiyor daha bu akşam bir mağazada ace 2 yi inceledim ve hayattan soğudum şuanda galaxy w ım var ama zamanında sola çıkmış olsaydı kesinlikle onu alırdım

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xperia sola iyidir. ram bence o kadar problem olmaz cünkü kullanan arkadaslar iyi optimize edildigini söylüyor. ekran sararması da bana göre sehir efsanesi, ciddi forumların hicbirinde görmedim öyle birsey. kameradan aman aman bir performans beklemiyorsan Sola tavsiyedir.

Sesinin de kaliteli olmadığı soyleniyor acaba bu da mı şehir efsanesi sokakta ses kısıklıgından konusamadıklarını yazanlar var bazı yerlerde kullanan arkadaslardan rica ediyorum yardım etsinler.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sesinin de kaliteli olmadığı soyleniyor acaba bu da mı şehir efsanesi sokakta ses kısıklıgından konusamadıklarını yazanlar var bazı yerlerde kullanan arkadaslardan rica ediyorum yardım etsinler.
ilk senden duydm

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Gerçekten bir kaç yerde okudum kullanıcı yorumlarında sesinin iyi olmadıgını daha dogrusu sesinin az oldugunu ses çıkarmadıgını soyleyenler var.Konuşurken video izlerken ses çok azmış tabi ne denli dogru bilmioruz ondan kullanan arkadaslardan yardım istedim.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Gerçekten bir kaç yerde okudum kullanıcı yorumlarında sesinin iyi olmadıgını daha dogrusu sesinin az oldugunu ses çıkarmadıgını soyleyenler var.Konuşurken video izlerken ses çok azmış tabi ne denli dogru bilmioruz ondan kullanan arkadaslardan yardım istedim.
kullanan bir kardeş bulursam sorarım

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kesinlikle Xperia Sola almalisin. Ace 2'yi katlar. Sesmis, sararmaymis inanma bunlara. Ya dandik telefonlarda bile ses kalitesi iyiyken bu telefonda boyle bi'sey olabilir mi?

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle Xperia Sola almalisin. Ace 2'yi katlar. Sesmis, sararmaymis inanma bunlara. Ya dandik telefonlarda bile ses kalitesi iyiyken bu telefonda boyle bi'sey olabilir mi?

Teşekkürler bende inanmıyorum ama genede insanın içine kurt duşuyor yani sonuçta ögrenci adamız yazın calısarak biseyler biriktirdik boşa gitmesn die soruyorum kullanan bi arkadasa da hic rastlamadım daha rastlasam pesini bırakmam :)

polonyalimendil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ses icin öyle bir muabbet var, yani adam alismis bütün odadakilerin ne konustugunu duymasına bir kisi duymayinca rahatsız oluyor :) saka bir yana biraz az cıkıyormus ahize sesi ama yeterli olduğunu söylüyorlar kullanan arkadaslar, benim gibi bir kullanıcı icin cok büyük bir sorun teskil etmiyor ki zaten diger telefonlarımda full ahize sesi kullanmadım hicbir zaman :D

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ses icin öyle bir muabbet var, yani adam alismis bütün odadakilerin ne konustugunu duymasına bir kisi duymayinca rahatsız oluyor :) saka bir yana biraz az cıkıyormus ahize sesi ama yeterli olduğunu söylüyorlar kullanan arkadaslar, benim gibi bir kullanıcı icin cok büyük bir sorun teskil etmiyor ki zaten diger telefonlarımda full ahize sesi kullanmadım hicbir zaman :D

Bilmiyorum adamın tekinin yorumunu okudum video izlerken ses çıkmıyormuş artık hoparlöre kulağını dayıyormuş videoyu izlemiyormuş felan böle yorumlar yapıyorlar acaba almayalm felan die mi saçmalıyorlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
son ericsson xperia neo kullanıyorum bende sesiyle ilgili bir problem yaşamadım hiç solo da öyle mi bilemiyorum,bence böyle bir sorun yoktur az cıkmasıyla ilgili,ben çok memnunum,alıcaksan da tavsiye ederim sony ericsonn :)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Senin kafan fazla karismasin gonul rahatligiyla Sola al. Ben nokia 701'imi satip Sola almayi dusunuyorum.. :)

polonyalimendil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün bu forumda bir arkadas solayı bir temiz kötüledi. daha önce arastirmamis olsam, incelememis olsam almaktan vaz gecerdim. ama söylediklerinin aslı astarı yok. ace 2 ile sola karsilastirmasiydi konu yine. adam ace 2 almis diye, solaya olup olmadik seyler söylüyor linki bulabilirsem paylasayim acayip komik. lütfen öyle herkese itibar etmeyin. en güzeli internetten özelliklerine bakip bir teknomagzaya gidip incelemek. kendi kararını vermek.

takildigin yerlerde model belirtmeden bu özellik nasil diye sorabilirsin ama isin icine model girince insanlar tarafsız cevap veremiyor malesef.

daha önce de söyledim kamera performansi aramiyorsan ortalamanin biraz üstünde bi kamera isimi görür diyorsan Sola yeterli ki ben kamerasından baska bir eksik görmüyorum acikcasi.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dün bu forumda bir arkadas solayı bir temiz kötüledi. daha önce arastirmamis olsam, incelememis olsam almaktan vaz gecerdim. ama söylediklerinin aslı astarı yok. ace 2 ile sola karsilastirmasiydi konu yine. adam ace 2 almis diye, solaya olup olmadik seyler söylüyor linki bulabilirsem paylasayim acayip komik. lütfen öyle herkese itibar etmeyin. en güzeli internetten özelliklerine bakip bir teknomagzaya gidip incelemek. kendi kararını vermek.

takildigin yerlerde model belirtmeden bu özellik nasil diye sorabilirsin ama isin icine model girince insanlar tarafsız cevap veremiyor malesef.

daha önce de söyledim kamera performansi aramiyorsan ortalamanin biraz üstünde bi kamera isimi görür diyorsan Sola yeterli ki ben kamerasından baska bir eksik görmüyorum acikcasi.

Haklısınız böle kötü niyetli insanlarda olmuyor değil işte fanlar mı diyorlar öle bişey herhalde bide ram ace 2 de 768 solada 512 bu cok fazla bi fark yaratır mı acaba ?*

polonyalimendil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o konu benim de cok kafama takılmıstı. Ace 2 bu yönden avantajlı yani ne kadar yüksek o kadar iyi ancak söyle bir durum var. Ace 2 nin 768mb raminden geriye kalan 200mb Sola nın 512mb raminden geriye kalan 100 mb civari. aynı isletim sistemini kullanmalarına ragmen aynı uygulamalar calisiyor olmasina ragmen 256mb'lık bir fark yasimiyor kullanıcıya. ayrıca 512 mb ram suan icin yeterli görünse de jelly bean ile daha da rahat bir hal alicak olsa da ilerde sıkıntı yasatabilir mi onun icin birsey diyemem, sonucta ne kadar yüksek o kadar iyi.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zaten ace 2 nin bir bu yönü yani başka hiç birşeyi yok bu kafa karıştırıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadasım xperia u ve sola nerdeyse aynı bnde u var ve cok memnunum kesinlikle sola

halberhacker58

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş ace nin artıları ekran kalitesi alorak iyi ve 256 mb ram fazlalığı var buda xperia solanın artıları flaşh desteği,Scratch-resistant glass ekran çizilmez kolay kolay,NovaThor U8500 Dual-core 1000MHz işlemcisi iyi,daha yüksek çözünürlüklü ekran...Yani kazanan xperia sola

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ace 2 kullanıyorum hiçbir yerde kılıf bulamıyorum samsungun çağrı merkezine sordum servislerimize bi bakın ama oradada olmayabilir dediler :)

Russell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sola özellik açısından daha üstün fakat ikiside tercih edilebilir telefonlar. Senin içine hangisi siniyorsa onu al bence. Yok ben performans isterim içime sinmesede olur dersen sola al.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben oyun ve videolarda sesi kısmak zorunda kalıyorum. Attığınız videoların sesleri düşük veya yüksek olabilir bunu telefona bağlamak doğru değil. Sony Xperia larda arka kameranın yanında 2nd mic var, Xperia arc da bile var. (Sony Digital Noice Canceling) yanınıza motorsiklet olsa karşısınızdaki kişinin sesi anlaşılır bunun için sesi yüksek olması gerekmiyor. Belkide bir çok kullanıcı bunu farketmemiştir, Sony Xperia görüşme sırasında arka plan gürültüsünü ortadan kaldırır sesinizin anlaşılır olmasını sağlar, gürültülü ortamlarda Sony Digital Noice Canceling sayesinde sesi çok açmadığınız için uzun görüşmelerde kulağınızın zarar görmesini engellemiş olur. Bir çok telefonun sesi yüksek olduğu halde gürültülü ortamlarda sesi çok açan arkadaşlar var, nalışkanlık işte :) kulaklarına verdiği zararın farkında değiller. Telefon kullanma alışkanlığına bağlı olarak sağ veya sol kulakda duyma bozukluğu olur. Tüm Sony ler yasalara bağlı kalarak insan kulağına hitap eder ve patentli teknolojileri olan başarısını kanıtlamış ve ses konusunda ödül sahibi bir firmadır. Fotoğraf konusuna gelince Sony Xperia telefonlar Sadece fotoğraf çekmez, 3D panorama ve standard panorama ve 3D çok açılı çeker. Beyaz dengesi, manuel pozlama , otomatik ve manuel odaklama, çeşitli gece ve gündüz çekim modları ve yüz algılama gibi özelliklerle gelir. Korea kökenli firmalar denklanşör süreleriyle insanları kandırırlar, Sony OLED ve Sony LCD ekranlarda tüm renkler doğal, canlı ve beyazlar gerçek beyazdır. Fotoğrafla biraz ilginenen bir insan beyazların doğru olmadığını hemen farkeder. Sony ler Samsung Özoled gibi beyazları grı vermez, Samsungların beyaz dengesi sorunlu olduğu için tüm renkler bu durumdan etkilenir, kamerayı açıp beyaz bir kağıt bulun bakalım ne renk gösteriyor :) anlamayanda gidip sar kardeşimder. Sony nin müşterisi yeterince var ve anlayan alıyor. Müşterisini kandırarak satış yapmak teknoloji firmasına yakışmaz. Beyazları sorunlu olan Samsung Galaxy serisi mavi ağırlıklıydı, şimdi S3 doğadan ilham aldı :) gibi bir kandırmacayla tüm telefonu yeşil ve mavi yaparak açığı kapatmışlar. :)))) RAM olayına gelince bilgisayarımda 8GB 1333 Mhz ram var ve Windows 7 yüklü 4G ram bile kullanmıyor. 1333 Mhz 16GB yapsam performans artar mı ? :) Sanki tüm performans bir RAMle oluyor :) Sony nin 160 bin çalışanından 100.000 mühendis bu işi bilmiyor bir siz biliyorsunuz. Güldürmeyin beni :) Ödüllü Sony Xperia ion içinde çok şey yazarsınız. :) Kullandığınız bluetooth teknolojisinin bile patent sahibi 1887 de kurulan Ericsson :) Milyonlarca abonesi olan Turkcell in tüm alt yapısı Ericsson :) Şimdi sizlere beyazları doğru vermeyen I phone çakması ve Sony OLED çakması (AMOLED) ve ses kalitesi berbat olan Samsungla mutluluklar dilerim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben xperia sola kullanıyorum gerçekten ahizedeki ses ortam gürültülü olduğunda hayli yetersiz kalıyor. Haliyle mikrofonlu kulaklık kullanıyorum. Harika telefon ama bu özelliği büyük bir eksi. Şantiyede mi çalışıyoruz ne gerek var yüksek sese demeniz fayda vermez otobüste metroda, kapalı kalabalık ortamlarda konuşmak çok zorlaşıyor. Ayrıca kulaklıkla müzik dinlerken ki kalitesi de aynı derecede çok kötü. Sesli kitap dinlerken son seste dahi zor duyuluyor gürültülü ortamda. Sony mp4 player ile birebir kıyasladım ve şuan mp4 kaybolduğu için mecbur telefondan dinliyorum ve mp4 ü aratıyor. İşi müzik olan firmaya hiç uymamış bu özellikler. Onun dışında başka hiçbir kusur bulamazsınız telefonda her yönüyle muadillerinin önünde. hatta 1000 TL ye kadar olan tüm telefonlarla yarışır diye düşünüyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardesim bende ikisi arasında kaldım bu hafta sonu alcam kararsızım sola bana daha iyi gibi geldi ace 2 biraz dayanaksız galiba solada gorilla class ekran gibi bi çok özellik var. Bide hem ucuz hemde güvenilir bi mağza ismi verirseniz sevinirim ...