Xperia S vs Xperia SP

0conan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia S ile Xperia SP arasında xperia SP ye 200-250 TL daha fazla verilecek kadar fark var mı? 200-250 TL daha fazla versem değer mi?

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Xperia S ile Xperia SP arasında xperia SP ye 200-250 TL daha fazla verilecek kadar fark var mı? 200-250 TL daha fazla versem değer mi?
Gerçekten değer cünkü S ve Sp arasında dağlar kadar fark var. Snapdragon S3 kullanıyor S ancak SP Snap S4 pro'yu kullanıyor.SP tam bir fiyat/performans ürünü.Bataryası,Cpu ve Gpu su,ekranı en büyük farkları.SP almanı öneririm.

S |SP
Adreno 220 |Adreno 320
Snap S3 |Snapdragon S4 pro
1750 mah batarya |2370 mah batarya

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki sony xperia sp yi mi yoksa lg nexus4'ü mü önerirsiniz ??

lashh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony xperia sp bence. kamera, fiyat ve performans çok iyi. lg kamerası vasat ötesi. hepsiburada'da 200 tl hediye çeki veriyor. Bence bakmalısın

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer Xperia S telefonunuz varsa Xperia Sp ile değiştirmeye değmez. işlemci ve grafiklerden bahsetmişsiniz çok aşırı farklar yok aslında. Xperia S te 32 gb dahili hafıza varken Sp de 8 gb. Uygulamaları rootlamadan hafıza kartından çalıştıramayacağınızdan Xperia S burda daha avantajlı.

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eğer s sahibi iseniz değiştirmenize gerek yok. Nexus güzel telefon güncelleme hemen alır ama sony arayüzü kadar güzel değil ve Xperia sp benchmark teslerinde Xperia Z den bile çeşitli yerlerde daha yüksek puan almış bir telefon.0 dan alıcaksanız 200 tl daha verin SP alın daha iyidir. Xperia s kullanıyorum hiç bir sıkıntım işletim sistemi hızlı şuana kadar hiç bir oyunda tıkanmadı bile ama yeni model her zaman iyidir Donanım olarak o 200 tl fark hakkını vericektir emin olun.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence Nexus 4 Google'un arkasında olduğu tüm ürünlere güvenirim ben

teknoloji 11001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia s ile karşılaştırınca SP tabi ki de daha üstün ancak SP Nexus'la yarışamaz bile performans istiyorsan Nexus 4.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia sp tabiiki ama konu kamera ise xperia s süper kalıyor yanında hele xperia sp ile superior auto modunda çektiğin zaman fotograf berbat çıkıyor

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sp sadece kamera açısından s den düşük ama diğer yönleri işlemci gibi daha üstün basıyor

noreal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende kararsız kaldım sp ve s konusunda
xperia s nin hem arka hemde ön kamarası çok daha iyi
sp nin ön kamerası vga , bütün telefonlar artık en az 1.3 mp verirken sony ayıp etmiş.
ayrıca s nin hem ekranı daha ufak 4.3 hemde screen ppi daha yüksek.
tabi SP nin işlemcisi daha iyi , diski az olsada eternal takabiliyorsun ve 4g destekliyor.
ikisinden de vazgeçip Z alasım var ama oda çok pahalı.. :(

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İkisi arasındaki ppi farkını anlamazsın zaten. Xperia S çok iyi ama ah onada Snapdragon S4 işlemci kullansalardi. SP nin kamerasını bilmiyorum ama s inki güzel. Yinede güncelleme alması ve hız açısından SP derim. Xperia S e şimdi bir güncelleme gelicek hata düzeltmeleri için ama 4.2.2 veya 4.3 alıcakmı hala muallak. Sony den iyi haber bekliyorum bakalım

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Spyi de kullandım syi de inceleme fırsatım oldu.Sp'nin s'e göre artıları 1- bataryası çok daha iyi 2-daha az ısınması 3- donanımı 4-ram kullanımı artıları bunlar.Eksileri 1-ekranı Sten daha kötü 2-kameraları arasında çok ciddi fark var 3-dahili hafızası 8gb s 32gb 4-s'te kapasitif tuşlar ekran içinde değil oyunlarda daha iyi deneyim sağlar.Aklıma gelenler bunlar.Nexus 4 ile karşılaştırırsak ben nexus 4 derim çünkü ikisininde donanımı yeterli 2sinin de kamerası kötü 2side batarya açısından aynı hemen hemen en azından nexus 4 güncelleme alıcak ve tasarımı daha hoş.Sony kalitesi diye bişi yok sakın böyle bir düşünce ile telefon alma (benim aldığım gibi)sonra çok üzülürsün.Çünkü ben bekledim sony kağıt üstünde düzgün bir telefon yapsın alıyım zaten sony kalitedir diye yaptı spyi aldım ama ;
-Sony kalitesi diye aldım wi-fi çekim gücü çok kötü çıktı
-sony kalitesi diye ekran ayrı güzel olur dedim vasat çıktı
-sony kalitelidir kamerası güzeldir dedim kamera vasat çıktı
-sony kalitelidir dedim hoparlörde xloud desteği var ancak genede vasat çıktı
-sony kalitelidir dedim dokunmatiği hassas değil çoğu zaman 2 kez basıyodum zaten elinizde değilse cihaz o zaman 7-8 kez algılamadığı oluyordu.
-sonyler genel olarak multimedya canavarıdır dedim video oynatıcısı bile yok doğru düzgün
Şimdi bunları yazıyorum diye çoğu kişi tepki vericektir ama anlatmaya çalıştığım şudur;
-Sony televizyon alırsınız çok güzeldir ekranları çok canlıdır ama telefon alırken sony aynı ekran teknolojini kullandığını söyler sizde sony kalitelidir diye alırsanız olmaz çünkü aynı ekran değil cansız bir ekranı var.
Buna rağmen her ne kadar sonyden soğumuş olsamda akıllı telefon konusunda sonynin yol katetmesini ve gerçek kaliteli teknolojini telefonlarında da kullanmasını isterim.Eğer böyle devam ederse ben daha sony almam.

erenkonya42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer s sahibi iseniz değiştirmenize gerek yok. Nexus güzel telefon güncelleme hemen alır ama sony arayüzü kadar güzel değil ve Xperia sp benchmark teslerinde Xperia Z den bile çeşitli yerlerde daha yüksek puan almış bir telefon.0 dan alıcaksanız 200 tl daha verin SP alın daha iyidir. Xperia s kullanıyorum hiç bir sıkıntım işletim sistemi hızlı şuana kadar hiç bir oyunda tıkanmadı bile ama yeni model her zaman iyidir Donanım olarak o 200 tl fark hakkını vericektir emin olun.

peki kamerası nasıl sony xperia s'nin ?
@cagatayz

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Gündüz çekimlerinde memnunum. Gecedede iyi açıyı ayarlarsan çekersin. İphone ile kıyaslar isek yavaş sadece. SP'nin kamerayi bilmiyorum ama.