Xperia S Android 5.0 Kurma

kaanrevan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir android kullanıcısı olarak daha önce bu forumdan farklı romları bir şekilde kurmuştum. Son olarak 4.1.2 olan hatasız Sony resmi ROM' unu kurmuştum.

Ancak Android 5.0 'ı kurmak istiyorum. Araştırıyorum okuyorum ama yok... Bir sitede bir arkadaş anlatmış ama bu işlerle uğraşmayan biri olarak kurulum adımları o kadar yabancı geliyor ki. Örneğin arkadaş anlatmış.

1 nci maddede takıldım mesela. Bootloader moduna nasıl alacağım? boot.img yi çıkarttım tamam, ama nasıl flashlayacağım? Yardımcı olabilir misiniz?

1. Telefonunuzu bootloader moduna alın ve bilgisayarınıza bağlayın ve rom içerisinde yer alan boot.img dosyasını bootloader modunda flashlayın.
  2. İndirmiş olduğunuz rom dosyasını olduğu gibi telefonunuzun hafızasına kopyalayın.
  3. Kopyalama işlemi bittiğinde telefonunuzun bilgisayarınızla bağlantısını kesin ve kapatın.
  4. TWRP Recovery moduna girin ve Unmount all partitions kısmından sdcard hariç hepsini seçin ve işlemi tamamlayın.
  5. İşlemler sonrası TWRP Recovery menüsünden indirmiş olduğunuz .zip uzantılı ROM dosyasını seçip yükleyin.
  6. Son olarak telefonunuzu recovery uygulaması içerisinden yeniden başlatın.

kaanrevan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar en azından şunu sorsam. Buradaki şekilde kuracağım. Ancak "kernel.elf" adında bir dosya kullanıyor buradaki arkadaş. Bu dosya nedir? Nereden indirebilirim?

[video=youtube;d4PGd-S-K-4]https://www.youtube.com/watch?v=d4PGd-S-K-4[/video]

kaanrevan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kurulumu anlatan arkadaşla, videodaki anlatan arkadaştan birleştirmeler yaparak az önce Android 5.1 i kurdum. Gerçekten harika. Akıcılık, görsellik müthiş. Bakalım ileride de memnun kalabilecek miyim.