Xperia Root Yararları ve Zararları

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Zararları garanti dışı bırakır.
Yararları ise sistem dosyalarına erişebilirsin, overclock yapabilirsin ve rom yükleyebilirsin. :)
Benden bu kadar. :D

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş root'un zararı yoktur ve telefonu unlock bootloader yapmadığın sürece garantiden çıkarmaz.

Faydaları ise saymakla bitmez.
Gereksiz oyun ve uygulamaları silebilirsin.
Facebook dahil tüm uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin.
Önemli uygulamanı sisteme entegre edebilirsin.
Walkman ve Cybershot kamera gibi geliştirilmiş modlar yükleyebilirsin.
Telefonu istediğin şekilde özelleştirebilirsin.
Ve sayamadığım neler neler :D.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Xperia S telefonum var son güncelleme haberiyle 6 ay ics ile olmaz rom yükleyeyim diyorum da sonra geri dönmek var nasıl dönerim ne yaparım bilmiyorum.Araştırmadım 1-2 konu gözüme çarptı ancak anlamadım :D

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
root yapmanın bi zararı olmaz bootlader unlock yaparsan garantiden çıkar fakat sonrasında tekrardan bootlader kilidini kapatabilirsin, rom yüklemek için bootlader unlock yapman gerekir..

faydaları arkadaşların söyledikleri gibi saymakla bitmez bende başlarda çekiniyordum bu işlemleri yapmaya fakat yaptıktan sonra bi çok sorunun çözümünü buldum ayrıca custom rom yükledim arada stock roma döndüğümde farkı anlayıp tekrardan custom rom yüklüyorum :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Xperia Sola'nın güncelleme almayacağını duyunca bende Ultimate HD yüklemeyi düşünüyorum da garanti dışına çıkıyor vs. diyorlar?

Artılarını eksilerini yazarsanız çok iyi olcak. Teşekkürler :)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Xperia Sola'nın güncelleme almayacağını duyunca bende Ultimate HD yüklemeyi düşünüyorum da garanti dışına çıkıyor vs. diyorlar?

Artılarını eksilerini yazarsanız çok iyi olcak. Teşekkürler :)

Kardeş şimdi normalde root'ta garanti dışına çıkmıyor. Ancak ultimate hd rom orjinal kernel'de sorun çıkarabiliyor bunun için başka kernel flaşlaman gerekiyor. Kernel flaşlaman içinde unlock bootloader yapman gerekiyor. Bu durumda garantiden çıkıyor. İstersen rootlayıp bi deneyebilirsin. Olmazsa zaten yazılım çöker, pc companion ile onarabiliyorsun.

root yapmanın bi zararı olmaz bootlader unlock yaparsan garantiden çıkar fakat sonrasında tekrardan bootlader kilidini kapatabilirsin, rom yüklemek için bootlader unlock yapman gerekir..

faydaları arkadaşların söyledikleri gibi saymakla bitmez bende başlarda çekiniyordum bu işlemleri yapmaya fakat yaptıktan sonra bi çok sorunun çözümünü buldum ayrıca custom rom yükledim arada stock roma döndüğümde farkı anlayıp tekrardan custom rom yüklüyorum :)

Dimi ama. Mesela ben jelly sandivich kullanıyordum. İl dışı geziye gidecektim dedim sorun olmasın relock yapıp stock roma döndüm bin pişman oldum :D. Şuan Jelly kullanıyorum muhteşem.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kardeş şimdi normalde root'ta garanti dışına çıkmıyor. Ancak ultimate hd rom orjinal kernel'de sorun çıkarabiliyor bunun için başka kernel flaşlaman gerekiyor. Kernel flaşlaman içinde unlock bootloader yapman gerekiyor. Bu durumda garantiden çıkıyor. İstersen rootlayıp bi deneyebilirsin. Olmazsa zaten yazılım çöker, pc companion ile onarabiliyorsun.

Dimi ama. Mesela ben jelly sandivich kullanıyordum. İl dışı geziye gidecektim dedim sorun olmasın relock yapıp stock roma döndüm bin pişman oldum :D. Şuan Jelly kullanıyorum muhteşem.
aynen bende Ultimate HD kullanıyorum çok memnunum, stock roma dönünce attan inip eşeğe binmiş gibi oluyorum :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şöyle sony 2011 serisi nasıl root yapılır diye bir konu hazırlasanız onun altında konuşsak çok daha faydalı olmaz mı ?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Şöyle sony 2011 serisi nasıl root yapılır diye bir konu hazırlasanız onun altında konuşsak çok daha faydalı olmaz mı ?

2011 Serisi root / cyanogen yükleme rehberi/ costum rom yükleme rehberi diye başlık yarın açabilirim. forumda eksik bir konu tabi daha uygun olur.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
2011 Serisi root / cyanogen yükleme rehberi/ costum rom yükleme rehberi diye başlık yarın açabilirim. forumda eksik bir konu tabi daha uygun olur.

Xperia S 'i de sıkıştırsa böyle bilen biri :D :D mesela [MENTION=130683]android3[/MENTION]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Custom rom nasıl yüklenir, bootloader kilidi nasıl açılır vs. kaynak, link verirseniz çok makbule geçer.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Xperia S 'i de sıkıştırsa böyle bilen biri :D :D mesela @android3

dostum istediğin zaman yardımcı olurum ama haftaya finallerim başlıyor o yüzden pek ilgilenemeyebilirim forumla :)
finallerden sonra resimli, detaylı anlatımlı bir konu açabilirim :)
bu arada en kolay bootloader kilidi açma ve img, elf, sin gibi kernel, recovery vs dosyalarını en kolay yükleyebileceğin program bu :) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1794800

bi soru yada sorunun olursa pm atarsın ;)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sola root, custom rom, yükleme, geri yükleme, en iyi rom hangisi vs gibi bi yazıda ben istiyorum. Herhalde çıkar bi yiğit:-)

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
İona nasıl yükleniyor bunlar..:)

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xperia Go kullanıyorum. Root yapmayı düşünüyorum hiç bir bilgim yok nasıl yapıldığı hakkında acaba yardımcı olabilir misiniz?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar yarın hepinizin telefonunu kolayca root ve cwm yapıp walkman, cybershot ve xperia gx launher kuracak gereksiz tüm sistem dosyalarını silip telefonları harika yapacağız. Hepsini sizlerle paylaşacagım.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Arkadaşlar yarın hepinizin telefonunu kolayca root ve cwm yapıp walkman, cybershot ve xperia gx launher kuracak gereksiz tüm sistem dosyalarını silip telefonları harika yapacağız. Hepsini sizlerle paylaşacagım.

İonuda unutma :D

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Heh şöyle :D Yavaş yavaş bana özeniyorsun :D Rom atıyorsan sanki elinde farklı telefon var gibi olur ama romları tek tek incele yorumlara bak.XDA developtaki romlara bakabilirsi benimki ordan ama tüm konulara tek tek baktım neredeyse.Ayıtla tek tek :D

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Xperia S telefonum var son güncelleme haberiyle 6 ay ics ile olmaz rom yükleyeyim diyorum da sonra geri dönmek var nasıl dönerim ne yaparım bilmiyorum.Araştırmadım 1-2 konu gözüme çarptı ancak anlamadım :D
valla sen gibi dusunuyorum
6 ayda bi guncelleme gelecekse cakarim roomumu kardesim bakarim keyfime
birkac saat once root yaptim
sira romda