Xperia M Sorun

clee5031

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2014
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben xperia m telefonumu bootloader kilidini açmadan root yaptım.Mini tool programı ile 16 gblık class10 sd kartı 15 e 3 gb böldüm.fat32 ve ext4 alan olarak.Telefonu açınca Link2sd uygulamasına ext alanı doğrulattım.Cihaz yeniden başlayacak dedi.Kapattım tekrar açtım ama telefon açılışta kaldı.Kartı çıkardığımda açılıyor.Şimdi android 4.3 hiçbir ext alanı görmüyor mu ,illa custom rommu yüklemeliyim.Telefonu alalı 3 ay olmadı ve garantisini bozmak istemiyorum.Bunun başka yolu yok mu acaba?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hiç bilen yok mu arkadaşlar...4.3 jelly bean desteklemiyorsa hiç uğraşmayayım!!!!!
 

clee5031

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2014
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sorunu hallettim.Konu kapatılabilir...
 

clee5031

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2014
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Nasıl yaptığınızı bizimle paylaşırmısınız? aynı sorunu yaşayanlar için yardımcı olmuş olursunuz.

Sony xperia m ve daha birçok sony modellerinde android 4.3 romunda harici sd kartta ext 4 alan oluşturduktan sonra link2sd ile linklerken veya foldermount ile oyun vs. ile bağlama yaparken kendi kendine sürekli cihazın reset atması veya açılış animasyonunda kalması gibi sorunların çözümünü anlatacağım.

-1-Öncelikle bilgisayara cihazı bağlamamız şart.Ben windows 8.1 kullanıyorum.Eğer xperia m cihazımızı 15.4.A.0.23 sürümden Türkiyeye verilmemiş olan 15.4.A.1.9 sürümlü android 4.3 roma orjinal olarak nasıl yükseltirim diyorsanız onu anlatayım.Öncelikle buradan flashtool programını indirin.Bu program son sürüm ve driverları bilgisayarınıza otomatik olarak kurar;
Flashtool son sürüm;
http://goo.gl/PSpEQS

Tabi telefonu ilk bilgisayara bağladığınızda sony pc companion programını bilgisayara kurmak için size soracaktır.Evet diyerek bu programı da bilgisayara kurmalıyız.İkinci aşamada işimizi bununla halledeceğiz.Kuramayanlar buradan indirip bilgisayara kursunlar.
Sony pc companion;
http://goo.gl/1jTQMY


Kurduktan sonra cihazı bağladığınızda programlar cihazı tanıyacaklardır.

Şimdi buradan önce xperia m android 4.1.2 C1905_15.1.C.2.8_CE.ftf firmware yazılımını indirelim.
Android 4.1.2 firmware
http://goo.gl/jYQdZv

Flashtool kullanımını siteden araştırarak öğrenebilirsiniz.Ben biraz daha bu konuda bilgi olarak üst kademeye gelmiş olanlara yönelik anlatım yapacağım.
Flashtool ile cihazınıza önce bu firmware flashlayın (amacımız cihazı bu sürümden sony pc companion ile güncelleme yardımıyla orjinal android 4.3 ve 15.4.A.1.9 sürümlü hale getirmek) Bu sürümü flashlayınca pc companion güncellemeniz var diyerek son xperia m sürümüne cihazınızı orjinal olarak güncelleyecektir.Bu aşamada yapmanız gereken cihazı bilgisayara bağlamak ve ve gerisini pc companionu takip etmeye bırakmak.
Evet şimdi cihazımız orjinal android 4.3 ve 15.4.A.1.9 son sürümlü hale dönüştü.Bu sürümün Türkiyeye verilenden en büyük farkı xperia temalarını desteklemesi.

-2-Evet bu aşamada root işlemine ve sonrasına geçiyoruz.
Öncelikle size root paketimi paylaşayım;Alt aşamadaki gerekli uygulamalar bu pakette olacak.
http://goo.gl/kGTDS3

1. aşama: Towelroot uygulamasını telefona yükleyin ve açın.Make it rain yazısına tıklayın birkaç saniyede telefonunuz rootlanmış olacak ama tam root değil.Ayrıca bootloader kilidini açmadan bu işleri yapmış olacağız.Burası önemli nokta.
2.aşama: Supersu uygulamasını kurun ve açın su güncellemesini normal olarak yapın telefonu yeniden başlatın.
3.aşama: Busyboox uygulamasını kurun ve açın.İnstall e tıklayın.Busyboox kurulmuş olacak.Rootchecker uygulamasını kurup cihazınız rootlu mu vs. test edin.
4.aşama: Xposed installleri kurun ve açın.Kırmızı yazılı framework yazılı yere tıklayarak framework u kurun.Cihaz yeniden başlayacak.Şimdi Xinternalsd framework modülünü kurun ve açın patch to internal sd card a tıklayın.Şunu yazın; /storage/sdcard0 tamam deyin.Xplosed installeri açın, modüller bölümüne girin ve Xinternalsd modülünü tıklayarak aktifleştirin.Yüklediğiniz Xplosed modüllerinin tamamen aktif olması için cihazı yeniden başlatmalısınız.Detaylı bilgi için sitede Xplosed modülleri diye aratabilirsiniz.

Şimdi asıl önemli yere geldik.Çünkü ne kadar bunları yapsakta sd kartta
ext 4 alan oluşturduktan sonra link2sd ile linklerken veya foldermount ile oyun vs. ile bağlama yaparken cihazın kendi kendine reset atması veya açılış animasyonunda kalması devam ediyor.Nedeni hala tam root olmamış olması.5.aşamayı cihazı bilgisayara bağlayarak yapacağız.
5.aşama:
Telefonu bigisayara bağlayın.Paketin içindeki remountrebootfix u açıp bat komut komut sistemini çalıştırıyoruz.Sadece 1 tuşluyoruz ve telefonu takip ediyoruz.Programın istediği izinleri telefondan supersu ile veriyoruz.Telefona ADB shell yüklenmiş olacak ve cihaz yeniden başlayacak.(Supersu ya girerek ADB Shell yüklü olduğunu görebilirsiniz).Komut u kapatın ve tekrar açın.Cihaz yeniden başladığında bu kez sadeece 2 komutunu verin.Telefon tekrar yeniden başlayacak. İşlemler bu kadar :) off
Şimdi link2sd pro olmayan sürümünü kuralım.Artık uygulamaları sd karttaki 2. ext alana linkleyip telefonda yer açabiliyoruz veya sd karttaki oyun datasını foldermount uygulaması ile bağlayarak dahili hafızadaymış gibi gösterebiliyoruz.Yani telefon resetlemiyor ve açılış animasyonunda kalmıyor.

Anlatım tamamen bana aittir.Herkes istediği yerde paylaşabilir :)
 

clee5031

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2014
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Edit : Bugün denedim ve işinizi daha da kolaylaştırdım. 4. aşamayı atlayabilirsiniz.Sd kart yolunun aynı olması fark etmiyor.En önemlisi 5. aşamayı tam yapabilmek.Asıl sorunu bu aşama çözmekte :)
 

ahmetnbr

Öğrenci
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Edit : Bugün denedim ve işinizi daha da kolaylaştırdım. 4. aşamayı atlayabilirsiniz.Sd kart yolunun aynı olması fark etmiyor.En önemlisi 5. aşamayı tam yapabilmek.Asıl sorunu bu aşama çözmekte :)
Hocam merhabalar konuyu tekrardan hortlattığım için kusura bakmayın. konuyu gerçekten çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim öncelikle :D ben sırasıyla işlemleri yapıyordum rootchecker ile baktığımda telefon rooted gözüküyor. en son dediğiniz gibi 4. adımı atladım.
5. adımda remountrebootfix açıp içerisindeki komut istemcisini çalıştırıyorum. 1 i tıklıyorum "telefonu bağlayın" yazısı çıkıyor. telefon bağlı ama telefonuma hiçbirşey gelmiyor. bunun nedeni ne olabilir acaba bi fikriniz var mı?
 
Üst