Xperia GO güncelleme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Merhaba arkadaşlar,

İki tane yurtdışından alınma xperia go telefonum var. Birine güncellemeler zamanında gelirken diğerine gelmiyor. Birisi 4.1.2 jelly bean olmuşken , diğerini bilgisayara bağladığımda Telefonunuz güncel deyip yüklemiyor. 4.0.4 te güncel görünüyor.

Bu durumun sebebi ne olabilir acaba? Ben farklı ülkelere kayıtlı olabilir diye düşünüyorum. Peki bir telefonun, (özellikle xperia go) hangi ülke için üretildiğini mi desem, yoksa ülkede satıldığınımı desem? nasıl anlayabiliriz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Telefonların SI numaraları var içindeki etikette örnek olarak 1263-1947 gibi yazar tabi numara her telefonda başka ülke malı olduğu anlamına gelebilir. Genellikle arabiston bölgesindeki telefonlar güncelleme almıyor bunu aşmanın bir kolay bir zor olmak üzere iki yolu var. Zor yolu telefonu root edip sistem dosyasını düzenleyip sony'lerde build.prop dosyasıdır telefonu güncelleme alan bir ülke malı gibi gösterip güncellemeyi normal yollardan yapmak. Bir de kolay yolu var direk internetten çıkan güncelleme romunu bulup flashtool ile flashlamak hem bu sayede telefon güncelleme almış bir ülke malı gibi görüneceğinden sonraki güncellemelerde normal yoldan alınabilir.

xperi go 4.1.2 avrupa romu
Telefonda yedeklerinizi alıp bunu flashtool programı ile flashlayın tamamdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Xperia go ya güncelleme verildi mi yuh ya sola ya vermediler :/

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Teşekkür ederim. 1-2 gün daha bekleyeyim bakalım. Eğer gelmezse yine güncelleme, dediğini uygulayayım. Peki bu romun içinde Türkçe dil var mı acaba?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya da bu telefonu root edip -ki zor değil yapmıştım. diğer telefondaki dosyayı buna kopyalasam olur mu? Gerçi o artık bir üst versiyon. Fark eder mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Teşekkür ederim. 1-2 gün daha bekleyeyim bakalım. Eğer gelmezse yine güncelleme, dediğini uygulayayım. Peki bu romun içinde Türkçe dil var mı acaba?

Ya da bu telefonu root edip -ki zor değil yapmıştım. diğer telefondaki dosyayı buna kopyalasam olur mu? Gerçi o artık bir üst versiyon. Fark eder mi?

Sen bilirsin tabi ama 1-2 gün beklesende geleceğini sanmıyorum güncellemeler çıkalı epey oldu ki zaten diğer cihazında almış. Rom genel avrupa romu resimlerde var tabiki içinde Türkçe de var, muhtemelen sana gelen güncelleme de bu.

Screenshot_2013-04-24-21-20-32.png

Root edersen direk o dosyayı kopyalarsan telefon muhtemelen güncel gözükeceği için güncelleme almayacaktır.:) Ama şöyle bir yöntem uygulanabilir, güncelleme alan cihazın içindeki dosyayı metin belgesiyle açarsın aşağıdaki satırlardaki numaraları güncelleme almayandaki dosyayı açıp değiştirirsin
ro.product.name=ST27i_1261-8592
ro.semc.version.cust=1261-8592

ve şu satırında böyle olduğunu kontrol et
ro.semc.version.cust_revision=R1G

Ben hiç uğraşma flashla gitsin derim:)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Tekrar teşekkür ederim. Son bir sorum olacak konu ile ilgili. Flash işlemi ile romu yükleyince bundan sonraki gelecek güncellemelerde de yine aynı sorunu yaşar mıyım?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Yukarıda da yazmıştım, bu avrupa romunu flashladığın zaman senin telefonun içindeki herşeyle beraber o bahsettiğimiz dosyada değişecek doğal olarak yani telefon avrupa malı olacak bir nevi. Avrupaya gelen bütün güncellemeleri alırsın ki avrupa hepsini alır. Son olarak bence artık pek bekleme xperia go ve p artık güncelleme almaz diye tahmin ediyorum p şüphelide go bence kesin güncelleme defterini kapattı. Ben sola kullanıyorum bize 4.1.2 bile vermediler onu bırak verdikleri 4.0.4 bile doğru dürüst çalışmıyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Yaptım oldu :)

Yardımlarını esirgemeyen [MENTION=56637]mendocino[/MENTION] ve özellikle [MENTION=130683]android3[/MENTION] 'e Tekrar teşekkür ediyorum.

lYv2bXF.png

:clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia go telefon aldım iki gün önce, android 2 olduğunu gördüm güncellemesi var diye dörde yükselttim,güncelleme tamam açılması biraz zaman alabilir telefonun diye uyarı çıktı, bende neyse bir saat de olsa bekleriz akıllı telefon nihayet dedim, beş saaat oldu hala ekranda sony yazısı var açılmıyor,yardımcı olurmusunuz :(

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Telefonu acma tusuyla + ses acma tusuna basili tut 1 defa titreyip birakirsan telefon restart atar 3 defa titreyip birakirsan telefon kapanir. Sen ilk olarak restart atip acilmasini dene olmadi yukardaki arkadasin yaptigi gibi yazilimi bastan flashlarsin kesin cözum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu ne kadar saçma bir hal almaya başladı böyle. hani telefon ihtiyaçlarımı karşılıyor ama güncelleme içler acısı bir halde. yazık...! yani yazdıklarınızı denemeye çalışıyorum ama flashtool dan flashlama dediğiniz şeyde takılı kaldık. flashtool indirdim ama malesef açılmıyor. şifre vs. istiyor, neyse kayıt yaptım ama yinede olmuyor. şu flashtool nanesi nasıl açılacaksa ve güncelleme nasıl yapılacaksa artık bir yardımınız veya işe yarar bir yönlendirmeniz olursa seviniriz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
[MENTION=194661]eSa[/MENTION]
Go için yeni güncelleme gelmiş iki telefonda güncellemeyi aldımı? merak ettim:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION] 2 Gün Önce Xperia Go Aldım Dün Güncelledim 4.0.4 e Yükseltti Jelly Bean Güncellemesini Almıyor Ne Yapmam Gerekiyor ? Yada Jelly Bean Geçmemin Avantakları Varmı ? Kolay Gelsin

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION] 2 Gün Önce Xperia Go Aldım Dün Güncelledim 4.0.4 e Yükseltti Jelly Bean Güncellemesini Almıyor Ne Yapmam Gerekiyor ? Yada Jelly Bean Geçmemin Avantakları Varmı ? Kolay Gelsin

Avantajları tabi vardır yeni özellikler geliyor, arayüz değişiyor vs. Go jellybean güncellemesi alanlar memnun seninde pişman olacağını sanmam. Güncelleme gelmiyorsa yukardak işlemi yapabilirsin ama sen 4.0.4 güncellemesi geldi demişsin ilginç olan o, 4.1.2 güncellemesi gelmesi lazımdı.
http://www.sonymobile.com/tr/tools/update-service/
uptade servisi bilgisayarına kurup güncellemeyi dene ilk önce.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Onunla Denedim En Güncel Halidir Diyor Peki JB yi Attıktan Sonra Tekrar 4.0.4 e Orjinaline DÖnmem Mümkünmü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
flashtool ile flashlamak bunu nasıl yapılacağını adım adım anlatırsanız iyi olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar

sizden ricam bende xperi go var daha yeni aldım ve güncellemek istiyorum.
bana bunu adım adım anlatır mısınız ?

tşk.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
merhabalar

sizden ricam bende xperi go var daha yeni aldım ve güncellemek istiyorum.
bana bunu adım adım anlatır mısınız ?

tşk.

Sony pc companion programını bilgisayarınıza yükleyip, telefonunuzu bağlayınız. Program yeni güncellemeleri otomatik olarak yükleyip size ekranda hangi tuşlara basmasınız gerektiğini, ve bu esnada doğru yapıp yapmadığınızı kontrol etmekte.

En kolay ve sağlıklı yöntemi bu şekildedir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar... Go marka Telefon Aldım. Güncellemesini yaptım. Sorun Yok fakat Wifi Görmüyor. ve mail bağlanamıyorum. durduruldu diyor varmdır bir çaresi ?