Xperia E Kasma,yavaşlama sıkıntısı

blacksmith123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Telefonumun markası Sony Xperia E.Telefonda 500 600 mb boş yer var,350 mb da ram boş durumda.Fakat bir oyun açıkken güç tuşuna bastığımda (yani ekranı kapattığımda) veya oyun içinde hatta oyun yokken bile telefon kasabiliyor.Birisi beni arıyor,telefon işareti çıkıyor fakat 1 dk sonra konuşmayı açabiliyorum.Buna bir yardım edebilir misiniz yüklediğim uygulamalardan mı kaynaklanıyor sebebi ne ? Whatsapp aşırı kullanıyorum o yüzden mi ?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Custom Rom yükleyin. Aynı sorunlar benim Sola'da da mevcut. Custom Romlarla çözülüyor iş. Sony'nin 4.1.2 ve gerisi problemli.

blacksmith123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Custom Rom yükleyin. Aynı sorunlar benim Sola'da da mevcut. Custom Romlarla çözülüyor iş. Sony'nin 4.1.2 ve gerisi problemli.

Yardım için teşekkürler Custom Rom'u internet üzerinden bulabilir miyim ? Telefonlara özel değişiyor mu yoksa her telefona ayrı Custom Rom mu gerekiyor yanlış bir iş yapmayayım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ne yaparsan yap o telefon yine biraz kasacaktır, arada yedeklerini alıp fabrika ayarlarına döndür en temizi.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Donanımı yetersiz o telin. Ölü doğdu zaten. Sony'nin facia cihazı. Oyun falan demişsin ama oyun kaldıracak bir tel değil oyun oynama. Mümkün olduğunca da uygulama yükleme. En temel en gerekliuygulamaları yükle. Yazılımı yeniden yükle sonra da dediklerimi yap mümkün olduğunca.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
512mb ram olan telefonda 350mb boş ram olması imkansız. Enfazla 200mb civarında ram olur.
Benim telde 160mb boş ram var mesela.

blacksmith123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
512mb ram olan telefonda 350mb boş ram olması imkansız. Enfazla 200mb civarında ram olur.
Benim telde 160mb boş ram var mesela.
Kullanmadığım uygulamaları ayarlardan durduruyorum ramde boş yer açılıyor.Şuanda 250 mb boş yer var örneğin.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yardım için teşekkürler Custom Rom'u internet üzerinden bulabilir miyim ? Telefonlara özel değişiyor mu yoksa her telefona ayrı Custom Rom mu gerekiyor yanlış bir iş yapmayayım.

Hocam bunun için kapsamlı araştırma yapman lazım. Her şeyden önce Bootloader kilidini açman gerekir bu da telefonunuzu garanti dışı bırakır. Yani hiçbir işlemi yanlış yapmayacağınız durumunda bir problem olmaz. :wink:

blacksmith123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bunun için kapsamlı araştırma yapman lazım. Her şeyden önce Bootloader kilidini açman gerekir bu da telefonunuzu garanti dışı bırakır. Yani hiçbir işlemi yanlış yapmayacağınız durumunda bir problem olmaz. :wink:
Teşekkürler araştırmaya başlayacağım.Garantinin gitmesi biraz sıkıntı olur ama telefon benim olduktan sonra üstüne kaya atsan çalışır :)