Xperia arc s 2.3.4 sürümüne dönme (eski sürüme dönme )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kopo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kopo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

XPERİA ARC S Serisi İçin ICS Den 2.3.4'e dönüş

Merhaba arkadaşlar bende çok az bir zaman önce telefonumu güncelleyerek İCS mağdurlarının yerini aldım.

UYARILAR:

Cihazınızın bootloader kilidini açtıysanız,kilidi kapatmadan bu işlemi yapmayınız

Bu anlatımdan dolayı doğabilecek olan sorunlardan tarafım sorumlu tutulamaz,tüm sorumluluk size aittir.

Şimdi sizlere İCS den 2.3.4 Gingerbread a geçişi anlatacam.

Bunu gerçekleştirebilmemiz için 2 programa ihtiyacımız var.

1- Flashtool 8.5.0.0

2- 2.3.4 firmware

Öncelikle flashtool zip dosyasını açıyoruz 2 dosya var içinde. Birincisi flashtool 8.0.0 ikinci dosya ise güncelleme dosyası öncelikle flashtool dosyasını kuruyoruz. Daha sonra dil probleminin çıkmaması için güncelleme dosyasını kuruyoruz.

Bilgisayarımızda mutlaka driverler yüklü olmalıdır.Eğer yüklü değil ise C:\Flastool\Drivers içerisine giriyoruz,klasördeki programı çalıştırdıktan sonra next diyoruz ve açılan pencereden 2. seçeneği ve en alttaki 2 kutucuğu işaretleyip kuruyoruz driverleri.Driverler kurulduktan sonra cihazınızı bağlayıp driverlerin kurulduğunu test ediniz.

İndirdiğimiz 2.3.4 firmware dosyasını arşivden çıkartıyoruz.İçerisinden çıkan lt18i_42.ftf C:\Flastool\firmwares içerisine kopyalıyoruz.( C:\Flastool\firmwares içerisinde başka dosyalar varsa örneğin ics firmwaresi gibi bunu buradan alıp başka bir klasöre taşıyın, C:\Flastool\firmwares'içerisinde sadece indirdiğimiz arşivden çıkan lt18i_42.ftfolacak.

Bu işlemi tamamladıktan sonra;

Flashtool'u açıyoruz.(64 bit sistem kullanıyorsanız flashtool64'ü çalıştırın)

Sol üstteki şimşek işaretine basıyoruz ve flashmode seçeneğinin seçili olduğundan emin oluyoruz(seçili değilse işaretleyin) Ve ok'a basıyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda firmwares içerisine attığımız dosyayı göreceğiz.(Klasördeki diğer ögeleri başka klasöre taşıdığımız için başka bir dosya olma ihtimali yok yani hata ihtimalini ortadan kaldırmış oluyoruz).

Soldaki Wipe Menüsünden;

Wipe data

Wipe Cache

Wipe Apps Log'u işaretliyoruz.İşaretli ise ellemeyin.

((Eğer solda seçilecek yerler yok ise dil ile ilgili bir sıkıntı vardır. SAKIN OK'a BASIP DEVAM ETMEYİN...!!))

Ve ardından ok'a basıyoruz.

Telefonumuz açık bir şekilde telfonu usb girişi ile bilgisayara bağlıyoruz. Flashtool telefonumuzu tanıdıktan sonra telefonu usb girişinden çıkarıp telefonumuzu kapatıyoruz. Ve geri tuşuna basılı tutarak telefonumuzu usb girişi ile tekrar bilgisayara bağlıyoruz.

İşlem Otomatik olarak başlayacaktır.%100 olduktan sonra flashing finished yazısını gördüğünüzde cihazınız 2.3.4'e dönmüştür hayırlı olsun.

Alıntıdır...

İşinize yaradı ise,bir teşekkürü çok görmeyin.

tahir1238

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xperia u için de link ve dosyaları verir misin şu anda cıhazım root bile olmuyo kafayı yiyecem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkürler teşekkürler 1000 defa teşekkürler Allah senden razı olsun ...emeğine sağlık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah senden razı olsun çok teşekkür ederim hiç bu kadar iyi anlatan birisi yoktu emeğin için eline sağlık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yahuuuu flas bittigindeee sadeece For flashtool, Unknown Sources and Debugging must be checked in phone setting INFO - Device connected in flash mode yazıyoooo 2 dakka boyunca telefon acılmadı bende cöktü sandım çok dikkat ediniz yaparkenn

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yapmaktan korkanlar icin söylüyorum korkulucak hic bir şey yok gönül rahatligiyla yapabilirsiniz ilk bende korkuyordum aynen yazilani uyguladim ve gayet başarili konu anlatimi yapan arkadaşima teşekkür ediyorum ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Device connected in flash mode yazıyo napıyım çıkarıyımmı cihazı ?

00017

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kopo arkadasım tesekkürler arc s android 2.3.4 geri döndürdüm tesekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim allah senden razı olsun ne muradın varsa versin yaptım oldu çok mutluyum :))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim benim sorunum bambaşkaydı arc s cihazıma rom yükledim ve sony yazısından başka hiçbir işlem yapılmıyordu. Daha önceden zaten GB yüklüydü. Anlattıklarını aynen uyguladım ve şoktayım telefonum kendine geldi. Allah ne muradın varsa versin :))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah senden razı olsun walla sayende belki bunu satar s3 alırım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam flashtool'un link ölmüş yenileyebilirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba peki bu olayı xperia ion da denesem ne olur 4.0 yüklü ve ben bunu n2.3 yapmak istiyorum. cihaz zarar görür mü?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selamlar KOPO. Açıklama süper olmuş, çok işime yaradı. Yalnız Flashtool linki ölmüş yenilenmesi lazım. Ben başka siteden buldum ve hallettim. Çok çok çok Teşekkürler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim allah senden razı olsun çok teşekkürler:biggrin:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet flashtoolu indiremiyorum dosya kaldırılmış ve hiiç biyerden inmiyor... bir de bu bootloaderin açık veya kapalı olma durumunu araştırdım bulamadım bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

mustafa17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar güzel bi paylaşım olmuş.2 gündür araştırıyorum bende arc s'imi CB'ye geri döndürmek istiyorum. fakat linkler ölmüş yardım ederseniz sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2.3.4 linki kapatılmış, farklı birlink varmı? Kaldık arkadaş 4.0.4 te

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benimki zaten gingerbread ama sub surf tarzi app yukleyeblirmiyim:biggrin:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş bunun xperia u su için yokmu 4.0.4 yaptim telefon fena şekilde kasiyor nasil yapicam dediklerinizi aynen uyguliyacağim ama acr diyor lütfen xperia u su içinde varsa link atarmisiniz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia arc açan firmwareyi flashtool un içine atmama rağmen program bu dosyayı görmüyor, içindekiler çıkmıyor, sitedeki kik dosyayı da ayrı ayrı indirdim arc için olan Gingerbread dosyalarını, yardımcı olabilir misiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia arc açan firmwareyi flashtool un içine atmama rağmen program bu dosyayı görmüyor, içindekiler çıkmıyor, sitedeki kik dosyayı da ayrı ayrı indirdim arc için olan Gingerbread dosyalarını, yardımcı olabilir misiniz

eğer flashtool görmüyor ise uyumsuzdur başka firmware indirin zaten arkadaş demiş wipe deki seçenekler çıkmıyorsa dil sorunu vardır evete basmayın diye