HyperNowa
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Şu an bu soğutucuyu amd nin en çok ısınan kötü şöhretli işlemcisi fx 8350 ye kullanıyorum tam yükte 60 dereceyi geçmiyor ama 5600X'e o yüzden tam anlamıyla yeterli olup olmadığını bilemiyorum. Bana göre yeterli olur gibi ama fx 8350'deki gibi oyunlarda tam yükte 60 dereceye sabitler mi bilemiyorum.İş görür. Xigmatek hava soğutmalarda başarılıdır. Bu tip kule soğutucularından bi kaç modelini zamanında overclock amaçlı kullanmıştım.Ağırlığını nette bulamadım ,ama ısı transfer alanı olarak ,ebatlarını yeterli gördüm. Ancak elinizde varmı,yoksa alcakmısınız.
Şu an 8350'nin sıcaklığına baktım macunu azalınca 70 dereceye kadar çıkıyor performansı biraz düşüyor zaman zaman aklıma gelmişken yazayım dedimHiç ve asla merak etmeyin. Hiç bi şey olmaz.
FX 8350 dediğiniz işlemcinin AMD tarafından açıklanan resmi max. çıkabileceği sıcaklık 61 derecedir. 5600X in ise 95 derecedir.Sizin FX 8350 niz ,60 derecelerde yavaş yavaş frekans düşürmeye başlar ama bu sıcaklıklar 5600X için ,sivrisinek vızıltısı gelir.
Yurtdışı testlerin çoğuna baktım 5600X, stok sığutucusu ile full yüklerde 90-95 derecelere rahat çıkabiliyor ve bu derecelerde turbo frekans hızlarının düştüğü yazılmış.Bu da haliyle perf. düşmesi demek oluyor..Diğer soğutucularla yapılan testlerde ise 70-80 derece aralıklarında bile,,4,6 ghz turbo hızlarına çok rahat çıktığını ,okudum.
Uzun lafın kısası,Xigmatek, bu işin altından kalkar.