Yardım Xiaomi Telefonlara Pixel Experience Nasıl Kurulur?

58Yıgıdo58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Cihaz Redmi Note 10. Açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız sevinirim

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Sanırım launcher yani ana ekran başlatıcısını demek istememiş. Custom ROM olan Pixel Experience ROM'unun nasıl kurulacağını soruyor.
twpr kurması lazım sonra pixel launcher olan rom u telefona atıp twpr üzerinden telefona kurması lazım üstüne gapps kurması lazım ki google olsun zor bir işlem değil kendim yaptım gayet kolay youtube da onlarca video var

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Cihaz Redmi Note 10. Açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız sevinirim
Detaylara burdan bakabilirsiniz. Anlatılmış.

Ben Note 8'e kurmuştum. Bundan 2 hafta kadar önce.
Öncelikle BL kilidi açacaksınız. Kilidi açtıktan sonra minimal ADB ile OrangeFox Recovery'i flashlayacaksınız. Daha sonrasında OrangeFox'dan wipe işlemlerini yapacaksınız ve ROM'u flashlayacaksınız. Ben @wpa_supplicant ile yapmıştım.

Mi Unlock ile kilit açmanız gerekiyor ama bu işlem 1 haftayı bulabiliyor. Geliştirici seçeneklerinden OEM Kilit açma ve Hata ayıklamayı açın. Aksi takdirde işlem başarısız olur.
OFgZfh.jpg

Kilidi açtıktan sonra gerisi kolay aslında. TWRP kesinlikle kullanmayın, Redmi cihazlarda TWRP üzerinden yapılan flash işlemlerinde cihaz brick olabiliyor. OrangeFox kullanın.
Bilgisayarınıza ADB sürücülerini kurduktan sonra telefonu fastboot moda alın.
OFg4un.jpg

Ardından OrangeFox'u flashlayın ve telefonu Ses arttırma ve güç tuşları ile Recovery moda alın. OrangeFox Recovery açılacaktır.
OFg6B8.jpg

OrangeFox'a girdikten sonra wipe işlemini yapacaksınız.
OFg9Mj.jpg

Sonrasında ROM zip dosyasını seçeceksiniz ve kaydırarak yükleyeceksiniz.
OFgwJo.jpg

İşlem tamamlanınca sadece Internal Storage wipe yapmanız yeterli olacaktır. Ardından reboot system'e basacaksınız.

İşlem tamam.
OFgdPA.jpg

Tabi bu işlemler riskli ve telefonunuzun garantisini devre dışı bırakır.
Ben Note 8 için bu şekilde yaptım.
Tabi bu işlemler biraz riskli. Ben sorumluluk almıyorum. Ancak ROM'un çok başarılı olduğunu söyleyebilirim.
ROM'dan bir ekran görüntüsü.
OFhk1I.png

Son düzenleme:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Detaylara burdan bakabilirsiniz. Anlatılmış.

Ben Note 8'e kurmuştum. Bundan 2 hafta kadar önce.
Öncelikle BL kilidi açacaksınız. Kilidi açtıktan sonra minimal ADB ile OrangeFox Recovery'i flashlayacaksınız. Daha sonrasında OrangeFox'dan wipe işlemlerini yapacaksınız ve ROM'u flashlayacaksınız. Ben @wpa_supplicant ile yapmıştım.

Mi Unlock ile kilit açmanız gerekiyor ama bu işlem 1 haftayı bulabiliyor. Geliştirici seçeneklerinden OEM Kilit açma ve Hata ayıklamayı açın. Aksi takdirde işlem başarısız olur.
OFgZfh.jpg

Kilidi açtıktan sonra gerisi kolay aslında. TWRP kesinlikle kullanmayın, Redmi cihazlarda TWRP üzerinden yapılan flash işlemlerinde cihaz brick olabiliyor. OrangeFox kullanın.
Bilgisayarınıza ADB sürücülerini kurduktan sonra telefonu fastboot moda alın.
OFg4un.jpg

Ardından OrangeFox'u flashlayın ve telefonu Ses arttırma ve güç tuşları ile Recovery moda alın. OrangeFox Recovery açılacaktır.
OFg6B8.jpg

OrangeFox'a girdikten sonra wipe işlemini yapacaksınız.
OFg9Mj.jpg

Sonrasında ROM zip dosyasını seçeceksiniz ve kaydırarak yükleyeceksiniz.
OFgwJo.jpg

İşlem tamamlanınca sadece Internal Storage wipe yapmanız yeterli olacaktır. Ardından reboot system'e basacaksınız.

İşlem tamam.
OFgdPA.jpg

Tabi bu işlemler riskli ve telefonunuzun garantisini devre dışı bırakır.
Ben Note 8 için bu şekilde yaptım.
Tabi bu işlemler biraz riskli. Ben sorumluluk almıyorum. Ancak ROM'un çok başarılı olduğunu söyleyebilirim.
ROM'dan bir ekran görüntüsü.
OFhk1I.png
Bu harika anlatım için teşekkür ederiz.

Daha fazla kişiye ulaşması adına yeni bir konu açmanızı rica ediyorum.