Xiaomi redmi note 8 telefonumun kamerası buğulandı

flexinpunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xiaomi telefonumu ıslak bezle temizledim sonra kamerayı açtığımda bulanık olduğunu fark ettim kamere ya baktığımda kamera buğulanmıştı ayrıca telefondan cızırtı geliyordu önce saç kurutma makinesi ile kurutmayı denedim işe yaramadı sonra pirince yatırdım yine işe yaramadı yetkili servisin sitesinden form doldurdum acaba kameranın buğulanması garanti kapsamında mıdır yoksa kullanıcı hatası mıdır yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-05-23 at 23.33.58.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-23 at 23.33.58.jpeg
    34 KB · Görüntüleme: 434

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Kameraya su girmiş, garanti dışıdır. Buharlaşacaktır bir süre sonra, fakat çekim kalitesi değişir mi, bilemiyorum.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,932
Aslında çok aşırı basit bir işlem. Bir iki aletle arka kapağı çıkarıp kamera kısmını içten silmekle çözülür. Kapağı da tekrar takınca garanti falan gitmez çünkü onlar vidaların sökülüp sökülmediğine bakıyor. Yani kapağı çıkarırken kıracak halin de olmadığına göre.
Zannetmiyorum bence kullanıcı hatası demezler temizleyip göndermek zor değil

flexinpunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bu arada farkettim ki şarj bölümü de çalışmıyor telefon şarj olmuyor

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,932
Senin telefonun açılıp komple temizlenip bütün parçaların bir gün beklemeye bırakılıp sonra tekrar takılması lazım
Bir iki kere telefon söküp takmış olan biri rahatlıkla yapabilir. Ama senin telefonun sudan dolayı hasar göreceğini zannetmiyorum zira su geçirmez özelliği olmayan o telefonlara bir sürü suya sokma incelemesi yapıyorlar söküp kurutup takınca tüm parçaları tekrar çalışıyor yani videolarını izledim onların yalancısıyım

Reaksiyon puanı
150
Xiaomi telefonumu ıslak bezle temizledim sonra kamerayı açtığımda bulanık olduğunu fark ettim kamere ya baktığımda kamera buğulanmıştı ayrıca telefondan cızırtı geliyordu önce saç kurutma makinesi ile kurutmayı denedim işe yaramadı sonra pirince yatırdım yine işe yaramadı yetkili servisin sitesinden form doldurdum acaba kameranın buğulanması garanti kapsamında mıdır yoksa kullanıcı hatası mıdır yardımcı olursanız sevinirim
Silerken çok mu bastırdın

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Bu telefonlara pek güvenmeyin derim, ne kadar suya P2 ile dayanıklı olduğuklarını söyleselerde anakart ve ekranın yerleştirlişinden kaynaklanan bir zayıf noktalar bulundurmakta. Sorununuz ise cihazın entegrelerine ve optik bazı donanımlarına olan sıvı temasıdır (şarj girişi için sorun oksitlenmedir büyük ihtimalle).