Xiaomi Redmi Note 8 mi Redmi note 9 mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xWhozz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xWhozz

Doçent
Reaksiyon puanı
346
Merhabalar bi önceki postumda general mobile gm9 pro almayı düşünüyordum bilenler bilir.Bütçeyi biraz arttırdım ve rn8 veya rn9 almayı düşünüyorum yaklaşık olarak 2000-2500 TL bütçe var.Veya 2500 TL bandında daha iyi hangi telefon alınır.Telefoncuya gittik salı günleri galiba geceleri büyük indirimler oluyormuş Trendyolda.

Reaksiyon puanı
6,371
rn 9 daha iyi değilmi ?
İşlemcisi MTK'nın son zamanlarda ki iyi işlemcilerin tam tersine en rezil işlemcilerden. Uzun vadede stabilite anlamında çok şey kabbettirecektir.

Redmi Note 8'in işlemcisi çok verimli ve stabil işlemci. Arada fark edilmeyen küçük performans farkı için uzun kullanım konforundan vaz geçmenizi önermem.

Kamera olarak da zaten ikisinin de kamerası birazcık iyi foto çekmek istenildiğinde yetmiyor, illa ki G-Cam kuracaksınızdır. G-Cam ile de aynı oluyorlar. Ama videoda rn 8 ile 4K 30 kare video çekerken rn 9 ile en fazla 1080p 30 kare çekebiliyorsunuz.

Rn 9 daha kalın, daha ağır.

Yani deneyim anlamında RN 9'un tek iyi olduğu nokta batarya performansı.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Realme 6 4GB. 2570 TL fiyatıyla bu fiyatlardaki en alınası cihaz.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
İşlemcisi MTK'nın son zamanlarda ki iyi işlemcilerin tam tersine en rezil işlemcilerden. Uzun vadede stabilite anlamında çok şey kabbettirecektir.

Redmi Note 8'in işlemcisi çok verimli ve stabil işlemci. Arada fark edilmeyen küçük performans farkı için uzun kullanım konforundan vaz geçmenizi önermem.

Kamera olarak da zaten ikisinin de kamerası birazcık iyi foto çekmek istenildiğinde yetmiyor, illa ki G-Cam kuracaksınızdır. G-Cam ile de aynı oluyorlar. Ama videoda rn 8 ile 4K 30 kare video çekerken rn 9 ile en fazla 1080p 30 kare çekebiliyorsunuz.

Rn 9 daha kalın, daha ağır.

Yani deneyim anlamında RN 9'un tek iyi olduğu nokta batarya performansı.
Benim annem rn8 kullaniyor 4k dene bisi var ama olmasa daha iyi kulanmadan fln hic cekmesem daha iyi deRsiniz kamerasi icin samsung yada IPhone alin xiaomi kamerası icin alinmaz benim S6 Lite den cektigim foto ve videolar bile daha kaliteli rn8e gore isterseniz foto farkinida atabilirim

Reaksiyon puanı
6,371
Benim annem rn8 kullaniyor 4k dene bisi var ama olmasa daha iyi kulanmadan fln hic cekmesem daha iyi deRsiniz kamerasi icin samsung yada IPhone alin xiaomi kamerası icin alinmaz benim S6 LiUERinden cektigim foto ve videolar bile daha kaliteli rn8e gore isterseniz foto farkinida atabilirim
Benim de annem rn 8 kullanıyor ve şu ana kadar çok çok fazla kamerasını kullandım. Rn 9 en fazla 1080p 30 kare çekebiliyor, rn 8 1080p 60 kare çekebiliyor. Ki 4K 30 kare de var.

TYDEUS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Redmi Note 8 Pro kullanıyorum. Şu yeni gelen MIUI 12 güncellemesiyle telefonları batırdılar diyebilirim. Şu anlık Xiaomi önermem. Ama onun dışında telefonumdan memnunum.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Benim de annem rn 8 kullanıyor ve şu ana kadar çok çok fazla kamerasını kullandım. Rn 9 en fazla 1080p 30 kare çekebiliyor, rn 8 1080p 60 kare çekebiliyor. Ki 4K 30 kare de var.
Çözunurluk farkı burada cokta onemli degil ha 1080 ha 4k sonucta kumlaniyor ve odak iyi degil sahsen test ettim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar bi önceki postumda general mobile gm9 pro almayı düşünüyordum bilenler bilir.Bütçeyi biraz arttırdım ve rn8 veya rn9 almayı düşünüyorum yaklaşık olarak 2000-2500 TL bütçe var.Veya 2500 TL bandında daha iyi hangi telefon alınır.Telefoncuya gittik salı günleri galiba geceleri büyük indirimler oluyormuş Trendyolda.
Realme 6 yada bu 2sinden birini al: Oppo A5 2020 - Realme 5i Karşılaştırması - Epey

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
rn8mi öneriyorsunuz ?
Kesinlikle önermiyorum redmi note 8 yada note 9 alinmaz bence annem note 8 kullaniyor berbat bir telefon kadin sadece sosyal medyaya giriyor dün malatyadan teyzem aradi telefon caliyor ama goruntu yoktu arama kaydina baktik teyze aramis ama sadece ses vardi aramayi cevaplayacak ekran yuklenmemisti.

Brian O'Conner

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
722
Bana kalırsa redmi Note 9 3 GB RAM ve mediatek işlemci olduğu için alınmaz o paraya redmi Note 8'in hem snapdragon işlemcisi hem de 4 GB ram'i var redmi note tavsiye ederim. Realme 6 RN8-9 dan daha iyi ama bana kalırsa sırf MIUI arayüzü için Xiaomi almalısın. Senin yerinde olsam RN8 4-64 veya bütçeyi biraz zorlayıp RN8 6-128 alırdım.

xWhozz

Doçent
Reaksiyon puanı
346
h
Bana kalırsa redmi Note 9 3 GB RAM ve mediatek işlemci olduğu için alınmaz o paraya redmi Note 8'in hem snapdragon işlemcisi hem de 4 GB ram'i var redmi note tavsiye ederim. Realme 6 RN8-9 dan daha iyi ama bana kalırsa sırf MIUI arayüzü için Xiaomi almalısın. Senin yerinde olsam RN8 4-64 veya bütçeyi biraz zorlayıp RN8 6-128 alırdım.
hocam redmi note 8in 6gb olanı yok diye biliyorum internete yazdım bulamadım 8pronun 6gb rami var

Brian O'Conner

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
722
Ufak bir düzeltme: RN8'in 128GB modeli 4GB ram liymis. Bu linkten bakabilirsin. Xiaomi Redmi Note 8 128 GB (Xiaomi Türkiye Garantili) Fiyatı

Brian O'Conner

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
722
kararsız kaldım redmi alsammı almasammı diye.
Redmi Note 8 seni üzmez bende RN8 kullanıyorum. Prosunu kullanan arkadaş MIUI 12'den sonra biraz kötüleşti gibisinden bir şey söylemiş. Güncellemenin ilk geldiğicihazlardan birisi olduğu için stabilite sorunu olması normal ilerki güncellemelerde düzeltirler. redmi Note 8 dünyada en çok satılan 3. cep telefonu olduğu için redmi Note 8 ya şu anda güncelleme kısmında çok fazla önem veriyorlar daha stabilleştirmeye çalışıyorlar o yüzden daha Android 10 ve MIUI 12 vermediler ama emin ol ki verdiklerinde çok daha stabil olacak diğer cihazlara göre.

xWhozz

Doçent
Reaksiyon puanı
346
Redmi Note 8 seni üzmez bende RN8 kullanıyorum. Prosunu kullanan arkadaş MIUI 12'den sonra biraz kötüleşti gibisinden bir şey söylemiş. Güncellemenin ilk geldiğicihazlardan birisi olduğu için stabilite sorunu olması normal ilerki güncellemelerde düzeltirler. redmi Note 8 dünyada en çok satılan 3. cep telefonu olduğu için redmi Note 8 ya şu anda güncelleme kısmında çok fazla önem veriyorlar daha stabilleştirmeye çalışıyorlar o yüzden daha Android 10 ve MIUI 12 vermediler ama emin ol ki verdiklerinde çok daha stabil olacak diğer cihazlara göre.
teşekkür ederim.

mchtsyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şuan iki telefon da aynı fiyat çok kararsız kaldım siz hangisini tercih ederdiniz?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Forumda böyle bir konu var xiaomi kısmından detaylıca okuyabilirsiniz.