Xiaomi Mi5 vs Xiaomi Mi5s

Muhammed085

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben XİAOMİ mi 5 ve XİAOMİ mi 5s arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ama tasarım olarak 5s i beğeniyorum sizce hangisi daha güçlü ve iyi?
Tesekkurler

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mi5s daha güncel bir model olduğundan haliyle daha iyi olacaktır
Mi5 de 1.8 ghz snapdragon 820 varken
Mi5s de 2.15ghz de çalışan snapdragon 821 var

Muhammed085

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mi5s daha güncel bir model olduğundan haliyle daha iyi olacaktır
Mi5 de 1.8 ghz snapdragon 820 varken
Mi5s de 2.15ghz de çalışan snapdragon 821 var

Evet ama 5 de 16 mp kamera 5s de 13 mp kamera var neden öyle yapmışlar bilmiyorum ama benimde takıldığında şey kamera oldu maalesef hiç birini canlı canlı gozlemleyemedigim için seçim yapamiyorum

M

Murat Burç

SDN Okuru
Evet ama 5 de 16 mp kamera 5s de 13 mp kamera var neden öyle yapmışlar bilmiyorum ama benimde takıldığında şey kamera oldu maalesef hiç birini canlı canlı gozlemleyemedigim için seçim yapamiyorum
S7 12
Note 5 16
S7 daha iyi çekiyor ama megapixel lere takılmayın hadi diyelim mi5s kötü oldu kameradaki farkı işlemcideki fark hayli hayli kapatır

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba ben XİAOMİ mi 5 ve XİAOMİ mi 5s arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ama tasarım olarak 5s i beğeniyorum sizce hangisi daha güçlü ve iyi?
Tesekkurler

Merhaba,

Mi5s almanızı tavsiye ederim. Kamera konusunda megapiksel değerleri önemlidir. Örneğin; biri 16mp diğeri 8mp ise önemlidir. Onun dışında 16mp ile 13 mp arasındaki farkı anlamazsınız. O nedenle endişe edilecek bir durum yok. Firmalar kaliteyi arttırmaya yönelik bu mp değerlerini düşürme yoluna gittiler. 16mp değil de 13 mp olsun ama lens kalitesi iyi olsun. O mp sadece sensörün sunduğu çözünürlüğü. Bide o sensörün kalitesi var, kaç uP olduğu ifadesi var, çapı var yani iş çözünürlüğe gelene kadar ohoo. O nedenle içinizi rahat tutun mi5s daha iyidir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Tesekkurler
kardeşim görüntü ve malzeme olarak mi 5s daha iyi kamera hakkında bilgim yok fakat en kötü ihtimalle aynıdır fakat mi 5s de OIS yok bu büyük bir eksik.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
OİS ne kardeşim? Kızıl ötesi gözmü?

Ois: Kamera modülünde kullanılan bir teknolojinin kısattılmış adıdır. Açılımı optik imaj stabilizasyondur. Ois ne işe yarar. En basit halini anlatıyım teknil detaylara girmiyim. Video çekerken insan elinde çok ugakta olsa bir titreme olur, veya hareket halinde video çekersen bu titreme aşırı seviyelere çıkar. Ondan sonra çektiğin video'ya bir bakmışsın sallantıdan, titremeden başın dönüyor. İşte o is video çekerken o eldeki titremeyi video çekimine etki etmesini önlüyor. Tabi çok büyük sarsıntıları önleyemez ama normal bir çekim esnasındaki normal titreşimlere büyük ölçüde titreşimsizleştiriyor. En temelde bu şekilde kullanılıyor. Tabi bilinen bir yanlış var ki oda sadece video esnasında kullanıldığı. Bu yanlış. Çünkü sesnsörler tarafından ois kontrolü kamera uygulamasını açtığınız anda devreye girer. O nedenle ois sadece video çekimlerinde bariz göze çarpar ama foto çekimlerinde de faysı vardır. Oda o çekerkenki anda bir titreme olduğunda resim bulanık çıkar ya onu önlüyor. Bu durum foto çekimlerinde uzun zamandır yazılımsal bir stabilizasyon ile yapılıyordu ama optik bir komponent ile yapılması şuanki şartlarda daha başarılı bulunuyor ve daha iyi işler çıkarıyor.