• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Xiaomi Hakkında

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Zenfone 3 vs Mi 5 64 gb rom/3 gb ram (underclock olmayan 2,15 ghz sd820 li versiyon)

Huawei P9 Plus vs Mi 5 64/3

Note 5 vs Mi 5 64/3

Huawei Mate 8 32/3 vs Mi 5 64/3

Antutu puanı neredeyse 2 katı olmasına ramen kullanımda neden böyle sonuçlar ortaya çıkarıyor Xiaomi? SD 820 li diğer telefonlar ile kıyaslamadım, ki onlardan da oldukça geride kalıyor. Kağıt üzerinde bu telefonların hepsinden fersah fersah donanımlı kabul ettiğimiz bu cihaz neden böyle yavaş? Açıkçası bir çin markası bana Asus'tan daha yüksek performans vaat edip gerisinde kalıyorsa neden Xiaomi'yi tercih edeyim?

Ciddi soruyorum arkadaşlar. Xiaomi almanın eşiğinde idim bu videoları izleyene kadar. SD 625'in gerisinde kalan bir SD820 normal midir?

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Özellikle her tavsiye başlığına Xiaomi yazan arkadaşlardan yanıt beklemekteyim :)

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Özellikle her tavsiye başlığına Xiaomi yazan arkadaşlardan yanıt beklemekteyim :)
Yazılım diyeyim anla sen :D Ee diğer tüm telefonlar donanım olarak daha iyi cihaz çıkardıklarını iddia ediyorlardı Apple yıllardır susturuyor onları.

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Yazılım diyeyim anla sen :D Ee diğer tüm telefonlar donanım olarak daha iyi cihaz çıkardıklarını iddia ediyorlardı Apple yıllardır susturuyor onları.
Demekki Xiaomi'nin her yerde belediye tarafından destekleniyor gibi önerilmesinin de bir anlamı yok :)

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
1800 lira Zenfone 3'e vereceğime 1500 lira Mi 5s alırım ama
Yalnız Vodafone üzerinden 1200 liraya kadar bulabilmek mümkünmüş Zenfone 3'ü. İnternet üzerinden 1600 lira civarı bir fiyata sahip.

F/P si yadırganamayabilir Xiaomi'nin. Ancak forumda belli bir kesim, 1000 liraya kadar telefon tavsiyesi isteyene de, 2000 liraya kadar telefon tavsiyesi isteyene de Xiaomi diyor. Xiaomi CEO'su mübarekler :D

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Yalnız Vodafone üzerinden 1200 liraya kadar bulabilmek mümkünmüş Zenfone 3'ü. İnternet üzerinden 1600 lira civarı bir fiyata sahip.

F/P si yadırganamayabilir Xiaomi'nin. Ancak forumda belli bir kesim, 1000 liraya kadar telefon tavsiyesi isteyene de, 2000 liraya kadar telefon tavsiyesi isteyene de Xiaomi diyor. Xiaomi CEO'su mübarekler :D
2000 lira ya kadar rakipsiz ama Asus kullanamadım ama Zenfonelar çok kötüydü 3 nasıl bilemem çoğu Xiaomi modelini kullandım farklı yazılımlar denedim tatminde oldum ama Zenfone 3 te kullanmak isterdim :D

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
2000 lira ya kadar rakipsiz ama Asus kullanamadım ama Zenfonelar çok kötüydü 3 nasıl bilemem çoğu Xiaomi modelini kullandım farklı yazılımlar denedim tatminde oldum ama Zenfone 3 te kullanmak isterdim :D
Valla 2000 liraya kadar birçok rakibi var Xiaomi'nin. Yine de ben de Mi 5s almayı düşünüyorum orası ayrı konu. Benim tepkim sadece herkese her koşulda Xiaomi önerilmesi. İşin kötüsü bunu öneren kişilerin çoğunun Xiaomi kullandığını hiç sanmıyorum :D

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Valla 2000 liraya kadar birçok rakibi var Xiaomi'nin. Yine de ben de Mi 5s almayı düşünüyorum orası ayrı konu. Benim tepkim sadece herkese her koşulda Xiaomi önerilmesi. İşin kötüsü bunu öneren kişilerin çoğunun Xiaomi kullandığını hiç sanmıyorum :D
Doğrudur ben kullandığım için öneriyorum bu arada Mi 5s plus alın derim Mi 5s'in birkaç yazılımsal sorunu var :D

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Neden böyle kıyaslamalarda geride kaldı bilemiyorum fakat MUIU gayet güzel bir arabirim yazılımı iyidir Xiaomi'nin.Belki MIUI'ın son sürümü böyledir güncellemeler ile düzeltilebileceğini sanıyorum bir de kıyasladığın telefonlardan daha hızlı olmasını istiyorsun ama bu Snapdragon 625,Kirin 950,Exynos 7420 gibi işlemcilerin uygulama açma hızları vs. gayet tatmin edici fark oyunlarda,render'lar da falan belli olur ama şuanlık Xiaomi'de bir yazılım sıkıntısı olduğu belli fakat düzeltilir merak etme :) bu arada yazılım kısmında Apple bize nasıl olacağını gösterdi tamam güzel bir yazılımı var fakat adamların koyduğu işlemci cidden güzel şimdi donanıma da pek bir şey diyemeyiz A10 Fusion'ın performansı ortada Ram konusunda biraz cimriler onu da son zamanlarda halletmeye başladılar hafıza yeterince hızlı bir hafıza koyuyorlar ama gerçekten bu kadar para verilir mi orası tartışılır.Xiaomi Mİ5S gayet alınabilir bir telefon o testlere de takılma kullanırken zevk veren nadir telefonlardan :)

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Benchmark testlerine etki eden salt işlemci performansı değil, kullanılan ram ve frekans hızları, dahili hafızanın okuma yazma hızları, ekran çözünürlüğü gibi faktörler de etki eder. Ancak bu tip testlerde yazılım optimizasyonu daha önemlidir. İyi optimize edilmiş eski bir telefon ve eski sürüm işletim sistemi ile yeni telefonlara kafa tutacak test sonuçları alabilirsiniz.

Ardı ardına program açılan bu testlerin pratikte uygulaması yok. Çünkü kimse telefonu bu şekilde kullanmaz. Herkes örneğin 5 dakika oyun oynadıktan sonra gelen telefona cevap verip oyuna kaldığı yerden devam ederken, işi gereği browser açması yada fotoğraf çekmesi gerekir falan filan. İşte bu işlemler sırasında güçlü bir telefon ve işlemci ve buna bağlı bileşenler anında tepki verirken düşük işlemcili sistemler sorun çıkarır. Telefonu buradaki test sonuçlarına bakıp alanlar gerçek hayatta hüsrana uğrayabilirler. Açık söylemek gerekirse bu işlerden anlayan insanların Mi5 yada Mi5s almak varken Zenfone3 alacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Belki tasarımı daha güzel olduğu için tercih edilebilir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Zenfone 3 vs Mi 5 64 gb rom/3 gb ram (underclock olmayan 2,15 ghz sd820 li versiyon)

Huawei P9 Plus vs Mi 5 64/3

Note 5 vs Mi 5 64/3

Huawei Mate 8 32/3 vs Mi 5 64/3

Antutu puanı neredeyse 2 katı olmasına ramen kullanımda neden böyle sonuçlar ortaya çıkarıyor Xiaomi? SD 820 li diğer telefonlar ile kıyaslamadım, ki onlardan da oldukça geride kalıyor. Kağıt üzerinde bu telefonların hepsinden fersah fersah donanımlı kabul ettiğimiz bu cihaz neden böyle yavaş? Açıkçası bir çin markası bana Asus'tan daha yüksek performans vaat edip gerisinde kalıyorsa neden Xiaomi'yi tercih edeyim?

Ciddi soruyorum arkadaşlar. Xiaomi almanın eşiğinde idim bu videoları izleyene kadar. SD 625'in gerisinde kalan bir SD820 normal midir?
1.si Antutu'ya hiç güvenme ne yaptığı belli değil yani antutu sonucuna göre de telefon alınmaz.
2.si oradaki cihazlar çin romu ve geneli hep beta sürümü oluyor yani yazılım sıkıntılı sen Global Kararlı yazılımı olan telefonu alacaksın o cihaz kaymak gibi akıyor ben mi 5 kullanıyorum o video da kine benzer bir şey yaptım neredeyse s7 edge ile aynı.
yani demem o ki sana tavsiye ederim.