Soru Xiaomi 12s ultra iPhone 13 pro max i geride bıraktı

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723

Adamlar herhalde bu sefer yapmış ama bakalım yazılım ne durumda olacak.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Adamlar herhalde bu sefer yapmış ama bakalım yazılım ne durumda olacak.
Geride bıraktığı falan yok.Lansmanda ve YouTube da bütün kamera testlerini izledim.Zoom hariç 13 Pro max daha iyiydi.Bu cihazın kamerasında hdr diye bir şey yok.Çekilen fotoğraflarda o kadar çok detay kaybı var ki bunu lansmanda insanlara renk doğruluğu diye yutturmaya çalıştılar.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
İphone 13 ile 13 Pro Max'ın kameraları arasında çok fark var mı? Yoksa bende mi bir sorun var? S21 Plus ile iPhone 13'ün kamera karşılaştırmasını izliyorum, S21 Plus çok daha detaylı ve güzel çekmiş gibi görünüyor.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
İphone 13 ile 13 Pro Max'ın kameraları arasında çok fark var mı? Yoksa bende mi bir sorun var? S21 Plus ile iPhone 13'ün kamera karşılaştırmasını izliyorum, S21 Plus çok daha detaylı ve güzel çekmiş gibi görünüyor.
13 ile 13 Pro max in kamerasında çok fark var.Pro modellerde daha büyük ve daha kaliteli bir sensör var.Pro olmayan modeller macro fotoğraf çekemiyor ama 13 Pro ile 13 Pro max macro fotoğraf çekebiliyor.13 ve s21 plus olayına gelince eğer ön kamera fotoğraf için konuşuyorsan sana katılıyorum.Samsung son 2 yıldır ön kamera konusunda çok başarılı.Arka kameradan bahsediyorsan 13 arka kamerada S21 plustan daha iyi.

Reaksiyon puanı
994
13 ile 13 Pro max in kamerasında çok fark var.Pro modellerde daha büyük ve daha kaliteli bir sensör var.Pro olmayan modeller macro fotoğraf çekemiyor ama 13 Pro ile 13 Pro max macro fotoğraf çekebiliyor.13 ve s21 plus olayına gelince eğer ön kamera fotoğraf için konuşuyorsan sana katılıyorum.Samsung son 2 yıldır ön kamera konusunda çok başarılı.Arka kameradan bahsediyorsan 13 arka kamerada S21 plustan daha iyi.
Ben çok fazla fotoğraf karşılaştırması izlemiştim de özellikle iPhone sevenler bile sarı çektiğini Apple'ın bunu kasıtlı yaptığını ama insanların bunu daha hoş bulduğunu söyledi.O yorumu okuduktan sonra cidden sanki bana da öyle geldi gibi.Ancak cidden bana göre de çok daha doğal ve göze hoş geliyor çektiği fotoğraflar iPhone'un.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ben çok fazla fotoğraf karşılaştırması izlemiştim de özellikle iPhone sevenler bile sarı çektiğini Apple'ın bunu kasıtlı yaptığını ama insanların bunu daha hoş bulduğunu söyledi.O yorumu okuduktan sonra cidden sanki bana da öyle geldi gibi.Ancak cidden bana göre de çok daha doğal ve göze hoş geliyor çektiği fotoğraflar iPhone'un.
O sarılığın sebebi true tone.Amoled ekranlı iPhone lar true tone aktifken sarımtrak bir görüntü sunar.Fotoğraf olayına gelince günümüzde profesyonel fotoğrafçılar kamerada 3 unsura dikkat eder: 1-Renk doğruluğu 2-Hdr 3-Kalite Xiaomi 12s ultranın çektiği fotoğraflara baktığında hdr diye bir şey yoktu.Lansmanda bir ailenin çimlerde çadır kurduğu anı gösteriyor.Fotoğraf iPhone 13 de hem doğal,hem de detay olarak çok iyiyken Xiaomi 12s ultrada fotoğrafda tuhaf renkler vardı ve ailenin detayları karanlıktı.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Geride bırakır tabii. Öyle bir güçlü telefon yapmış ki adamlar artık ayfonun bunları yakalaması zor olur.

Zte Çoktan Led ekran altında kameraya geçti bile. Apple tasarımcılarının ürettiği çöpe bak.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,869
Bırakamamış.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
İşlemcisi kas gücü olarak geçiyor olabilir, bilmiyorum. Ama kamera konusunda geçememiştir. Xiaomi düzgün kamera üretemiyor. Bir iPhone iki Samsung...