xenforo ile wordpress entegre örnekleri???

AlpErTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Herkese merhaba öncelikle. Web sitesi nasıl yapılır diye başladığım araştırmalarda karşıma 2 farklı sistem ve 2 lokomotif çıktı. wordpress normal web sitesi yapımında kullanılırken Xenforo forum sitesi yapmakta kullanılıyor anladığım kadarıyla. Ama birde wordpress yazılımını xenforo'a entegre eden ücretli xpress adında bir eklenti var . Yani kısaca wordpress alt yapısını xenforo'da blog olarak kullanabiliyorsunuz öğrendiğim kadarıyla. Fakat bu entegrenin neye benzediğini bulamadım. Bildiğiniz örnek yada örnekler varsa paylaşabilirmisiniz?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Üyesi olup başlığını açtığınız bu konuya en büyük örnek Shiftdelete :)
Shiftdelete de blog kısmında wp var, forumda xenforo.

Reaksiyon puanı
5,164
Herkese merhaba öncelikle. Web sitesi nasıl yapılır diye başladığım araştırmalarda karşıma 2 farklı sistem ve 2 lokomotif çıktı. wordpress normal web sitesi yapımında kullanılırken Xenforo forum sitesi yapmakta kullanılıyor anladığım kadarıyla. Ama birde wordpress yazılımını xenforo'a entegre eden ücretli xpress adında bir eklenti var . Yani kısaca wordpress alt yapısını xenforo'da blog olarak kullanabiliyorsunuz öğrendiğim kadarıyla. Fakat bu entegrenin neye benzediğini bulamadım. Bildiğiniz örnek yada örnekler varsa paylaşabilirmisiniz?
Xenforo demişken fiyatlardan bahsedelim.

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
XPress eklentisiyle XenForo ile WordPress'i birbirine entegre edebilirsiniz. Ancak XPress eklentisi sıfır lisanstan daha pahalı.
Xenforo demişken fiyatlardan bahsedelim.
İkinci el lisansla daha ucuza alınabilir.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Valla hocam iş ciddiyse, bütçe ayrıldıysa şahsen gözümü kırpmadan veririm, tavsiye de ederim.
Şahsen domain düşerse bende blog'a atılacağım tekrar. Reklam, donate üzerinden bağış alırsam smf hatta iyi bir rakam tutturursam bu şekilde premium yola başvuracağım.
Garanti..

Reaksiyon puanı
5,164
XPress eklentisiyle XenForo ile WordPress'i birbirine entegre edebilirsiniz. Ancak XPress eklentisi sıfır lisanstan daha pahalı.

İkinci el lisansla daha ucuza alınabilir.
Hiçbir şey olmasa yıllık 50$ lisans yenileme ücreti var.

AlpErTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Valla hocam iş ciddiyse, bütçe ayrıldıysa şahsen gözümü kırpmadan veririm, tavsiye de ederim.
Şahsen domain düşerse bende blog'a atılacağım tekrar. Reklam, donate üzerinden bağış alırsam smf hatta iyi bir rakam tutturursam bu şekilde premium yola başvuracağım.
Garanti..
Hocam kısmı doğru öğretmenim :) iş şöyle ciddi. tutar mı tutmaz mı bilmediğim ama inandığım bir proje. bana yardımcı olacak kişi ve kişiler bulamadığım için elden geldiği kadar baştan öğrenmeye başladım. sizin yazdıklarınız da dahil yazılan her terimi(donate,smf, vb.) açıp okuyor ve yeni öğrenmeye çalışıyorum. o kadar başındayım ve durumum vahim yani. bütçe konusuna gelince de sırf zevk uğruna havaya para saçacak kadar zengin değilim. öyle olsam parası ile yaptırır ve 40 yaşından sonra bir macera için dinlenme zamanımdan çalmam. ama diğer taraftan da en ucuz sigara 15 lira diye düşündüğümde ortalama aylık 450 lira harcıyorken insanlar ben hayalim için neden bir bütçe ayırmayayım ki?

AlpErTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Hiçbir şey olmasa yıllık 50$ lisans yenileme ücreti var.
az önce cevabımda da yazdım. eğer öğrenme ve siteyi ayaklandırma işinin altından kalkabilirsem seve seve veririm. neden vermeyeyim ki. sonuçta adamlar emek harcamış program yazmış o kadar. karşılığını da alsınlar değil mi :) benimde hedefime ulaşmak için yolum o köprüden geçiyorsa parasını vereceğiz artık. "hamam giren terler" diye bir söz var. tam da buraya denk geldi sanırım

Reaksiyon puanı
5,164
XF lisansı ömürlüktür, 50$ olan o ücret güncelleştirme desteği içindir.
Wordpress kullanan biri olarak, neredeyse her iki yılda bir ciddi açıkla karşılaşıyoruz. Tabi hemen açık güncelleme ile kapatılıyor.

Bildiğim kadarıyla XF açık kaynak kodlu değil ancak yinede eminim her iki üç yılda bir ciddi açık veriyordur. Açıkcası ben güncelleme desteği olmayan temayı bile kullanmazdım.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Wordpress'in ne kadar çok açığı çıksa da ücretsiz anlamda wordpress kadar tema, eklenti ve içerik yönetim sistemini geliştiren başka bir alternatifi de ne yazık ki yok. Altın kural eklenti kullanımı seo açısından olumsuz sonuçlara yol açtığı bilincinde olmak ve olabildiğince temayı eklentisiz kullanmak. Tabi eklentiler de güncelleme almadıkça açık başka kapı bırakıyor ardında.

Şahsen tavsiyem wordpress kullanılması yönünde olur, tabii ki k.kartı gibi işlemler yapılmayacaksa. Bunun haricinde her güncelleme yapılmalı. Tabi direkt çıkar çıkmaz değil. Beklenmeli ve stabil olduğu görülmeli akabinde her güncelleme öncesinde yedek alınmalı. Emek kadar pahalı birşey yok sonuçta.

Lakin hocam, bu işe yeni girişecekseniz nacizane tavsiyem ücretsiz ile başlayıp neyin ne olduğu kadar deneyim elde ettikten ve devam etmeye benzin bulacak kadar tecrübe, zaman ve heves bulduğnuzda ücretli yoldan devam etmeniz.