Xbox One S aldım, iyi mi yaptım?

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Uzun zaman PS1 ve PS2 sahibiydim. Daha sonra oyunlarımı laptoplar üzerinden oynamaya başladım, konsolları sattım. En son olarak Monster gaming laptop alsam da, içimde bir konsol isteği hep vardı. PS4 mü Xbox One S mi alsam diye düşünüyordum. En sonunda PS4'ten farkım olsun, bir kere de Microsoft'u deneyelim diyerek One S aldım. Kullanan arkadaşlara, ''Genel olarak Xbox'un avantajları veya dezavantajları neler?''

Her türlü yoruma açığım, sevgiler.

M

Murat Burç

SDN Okuru
@Mrtaltg hocam sizde Xbox vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam bi yardımcı olabilir misiniz ?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Avantajlarını sayalım o zamanlar önce live alt yapısı psn ye göre kat kat daha iyi sorunsuz online oyunlar sunar özellikle fifa isteyenlere tavsiye ederiz daha sonra ea access ile yıllık 65tl ye onlarca oyun geriye dönük 360 oyunları artı araba yarışlarında en iyi diyebiliriz
Eksilere gelirsek Türkçe oyun fena sıkıntı yok gibi birşey
Psn deki exc oyunlar da yine xbox geride kalıyor

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Donanım özellikleri olarak Playstation 4'den daha düşük.
Çıkan oyun sayısı Playstation 4'e göre daha az.
Ülkemizde ve tüm dünyada satışları Playstation 4'ün gerisinde.
Düşünce yapıları yeniliklere pek açık değil.
Daha önce de benzer şekilde internet sorunlarını şikayet eden kullanıcının oturduğu mahalleyi hor görerek öyle leş gibi bir mahallede niye oturur ki insan tarzında yorum atmışlardı. (Türkiye değil ABD şubesi)
Bir ara internet olmadan senaryolu oyunlar bile oynanmayacak demişlerdi, tepkilerden sonra vazgeçtiler.
Yazılım olarak da şu an misal grafik kütüphanesi başa baş olsa da ileride Playstation serileri Vulkan'a geçecek gibi duruyor, Microsoft ise kendi ürünü DirectX'de kalacaktır lakin Vulkan hemen her alanda daha hızlı bir kütüphane.

Kazarre13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Xbox kullanıcılarında bariz olarak bir fark gözlemledim, egoizm ön planda. Sanıyorum bu biraz farklılıktan dolayı kaynaklanıyor. PS4'ün üstün olduğunu bilsem bile, sırf farklılık ve cihazın 1-2 özelliği hoşuma gitti diye Xbox One S aldım. Örneğin online oyunlarda sorunsuzluk sağlaması ve grafik olarak çok çok hafif üstünlüğü, HDR'nin artısı gibi şeyler.. EA Access mesela, bence avantajlı. PSN'i hiç bilmiyorum, göz atma fırsatım da olmadı açıkçası ama EA Access'in sunduğu şeyler hoşuma gitti.

Gelelim Xbox'un sosyal medya yönetimine ve imajına. Kullanıcılar arasında farklılık yarattığı için artısı var ama şu sosyal medya yönetiminde adeta s.çmışlar. Bu aynı zamanda müşterilerine karşı saygısızlığı da gösteriyor, rakibine saygı duymadan, rakibinin artılarını ve eksilerini görerek kendini geliştirmeden sağlam imajın olmaz, marka da olamazsın. Sony bu konuda çok üstün, kabulleniyorum.

Yorumlar için teşekkürler, muhtemelen bu sabah cihaz elimde olacak.