Xbox One Alacagim Yardim Lutfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThaLees
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar dubaide yasiyorum bir suredir. Bir hafta sonra console alacagim kendi fikrim xbox one ama bir kac soru aklimda lutfen yardimci olurmusunuz? Ozellikle kullanan arkadaslardan cevap bekliyorum. Arastir internette diyebilirsiniz. emin olun 1 aydir forum forum geziyorum lakin acilan konular veya yapilan yorumlar hep eski tarihli ve bu konsollar surekli guncelleniyor. yani yeni bilgiler lazim :) Neyse sorulara geceyim;

1- Yurtdisinda alinan konsollar Turkiye'de sorun cikartiyormu? ayriyetten adaptor gerekiyor vs okumustum mesela

2- Oyunlarda korsan oyun kullanma imkani varmi ?

3- 500gb yeterli mi? (kinect ile birlikte alacagim)

4- Xbox live : internet kesilince oyunu acamazsin diyorlar? internet olmadan konsol calisiyormu? veya internet olmadan offline oyunlari oynayabilirmiyim ?

Bunlar okuyupta aklima takilan sorular. Baska gelirse aklima tekrar yazarim :)
Simdiden tesekkurler

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Voltaj değerleri farklı olduğu için sorun çıkar. Adaptör veya çevirici almanız gerekiyor. Tavsiyem orjinal adaptörü 220 volta çevirmeniz orjinal olmayan adaptörler veya çeviriciler baya ses çıkarıyor.

Korsan oynayamazsınız.

Bu ne kadar oyun ve uygulama yükleyeceğinize bağlı ben PS4'te hem dijital hem de kutulu oyun alıyorum boyutları oldukça yüksek olduğu için bir süre sonra yetmemeye başladı şu an 1 TB disk ile kullanıyorum.

İlk önce internet bağlantısı gerekliliği vardı ancak gelen tepkiler üzerine microsoft bu gerekliliği kaldırdı. Bağlantı olmadan oyunları oynayabilirsiniz ama bazı oyunlar ilk kurulumda bir defaya mahsus internet bağlantısı istiyor bu oyunların sayısı en fazla 2-3.

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Voltaj değerleri farklı olduğu için sorun çıkar. Adaptör veya çevirici almanız gerekiyor. Tavsiyem orjinal adaptörü 220 volta çevirmeniz orjinal olmayan adaptörler veya çeviriciler baya ses çıkarıyor.

Korsan oynayamazsınız.

Bu ne kadar oyun ve uygulama yükleyeceğinize bağlı ben PS4'te hem dijital hem de kutulu oyun alıyorum boyutları oldukça yüksek olduğu için bir süre sonra yetmemeye başladı şu an 1 TB disk ile kullanıyorum.

İlk önce internet bağlantısı gerekliliği vardı ancak gelen tepkiler üzerine microsoft bu gerekliliği kaldırdı. Bağlantı olmadan oyunları oynayabilirsiniz ama bazı oyunlar ilk kurulumda bir defaya mahsus internet bağlantısı istiyor bu oyunların sayısı en fazla 2-3.
Cok Tesekkurler.
internet mutlaka olur evimde zatende her ihtimale karsi sordum. pekala eski ps da oldugu gibi cd uzerinden oynama imkani varmi ? var ise zaten her oyunu bellege almazsam yeterli olurmu ? cunku guzel bi kampanya var 500gb ile alakali o yuzden kacirmak istemiyorum :) ama yetmez derseniz ilerde sorun yasamamak icin bugunden paraya kiyarim :))

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Cok Tesekkurler.
internet mutlaka olur evimde zatende her ihtimale karsi sordum. pekala eski ps da oldugu gibi cd uzerinden oynama imkani varmi ? var ise zaten her oyunu bellege almazsam yeterli olurmu ? cunku guzel bi kampanya var 500gb ile alakali o yuzden kacirmak istemiyorum :) ama yetmez derseniz ilerde sorun yasamamak icin bugunden paraya kiyarim :))

Yine de bir miktar sisteme yükleme yapılıyor. Bu arada siz dubai yazmışsınız ben amerika diye okumuşum. Dubai de bizim gibi 220V kullanıyor. Türkiye de sorun olmaz. Amerika japonya, kanada gibi yerlerde alınca sorun oluyor.

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yine de bir miktar sisteme yükleme yapılıyor. Bu arada siz dubai yazmışsınız ben amerika diye okumuşum. Dubai de bizim gibi 220V kullanıyor. Türkiye de sorun olmaz. Amerika japonya, kanada gibi yerlerde alınca sorun oluyor.
Pekala bunun hafizasini sonradan arttirmak mumkun mu acaba ?
birde kisisel dusunceniz nedir ? PS4 mu xbox one+kinect mi ? :)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Pekala bunun hafizasini sonradan arttirmak mumkun mu acaba ?
birde kisisel dusunceniz nedir ? PS4 mu xbox one+kinect mi ? :)

Mümkün ancak bu hiçte kolay bir işlem değil. Ayrıca hardisk değişimi cihazı garanti dışı bırakıyor. Harici disk desteğinin geleceği söylenmişti microsoftta doğrulamıştı.

PS4'te voltaj sorunu yok. Koca adaptör yok :) Cihaz kaba değil. İnternet bağlantısı şart değil. HDD değişimi çok basit bir şekil de yapılıyor ve cihazı garanti dışı bırakmıyor.

Tavsiyem PS4. Daha iyi donanım, Türkçe oyun desteği, Daha fazla kullanıcısı olduğu için multiplayer ve oyunları takas konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ex oyunlar.

Kinect ağırlıklı oyunları seviyorsanız Xbox One alın.

http://forum.shiftdelete.net/playstation/381145-playstation-4-kullananlar-kulubu.html

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Harici hdd ile artılabilirsiniz nezaman isterseniz, bence ps4 alın, ps4 e özel oyunlar artı daha çok sattığı için kulupde daha fazla oyuncu var, ancak etrafınızda xbox kullananlar varsa xbox almanız daha makul, kalite olarak hiçbirşey kaybetmezsiniz

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mümkün ancak bu hiçte kolay bir işlem değil. Ayrıca hardisk değişimi cihazı garanti dışı bırakıyor. Harici disk desteğinin geleceği söylenmişti microsoftta doğrulamıştı.

PS4'te voltaj sorunu yok. Koca adaptör yok :) Cihaz kaba değil. İnternet bağlantısı şart değil. HDD değişimi çok basit bir şekil de yapılıyor ve cihazı garanti dışı bırakmıyor.

Tavsiyem PS4. Daha iyi donanım, Türkçe oyun desteği, Daha fazla kullanıcısı olduğu için multiplayer ve oyunları takas konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ex oyunlar.

Kinect ağırlıklı oyunları seviyorsanız Xbox One alın.

http://forum.shiftdelete.net/playstation/381145-playstation-4-kullananlar-kulubu.html

Tesekkurler.
Aslinda kendim icin degil oglum icin almak istiyorum. E cocuk icinde kinect oyunlar daha eglenceli olacagini tahmin ediyorum. Bu yuzden benim icin xbox 1 adim onde. kendi oyun bagimliligimi cocukun onune koymiyim ben pc den devam ederim olmadi baba ogul bi pes kapisiriz bi kac sene sonra :)))

smt_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tesekkurler.
Aslinda kendim icin degil oglum icin almak istiyorum. E cocuk icinde kinect oyunlar daha eglenceli olacagini tahmin ediyorum. Bu yuzden benim icin xbox 1 adim onde. kendi oyun bagimliligimi cocukun onune koymiyim ben pc den devam ederim olmadi baba ogul bi pes kapisiriz bi kac sene sonra :)))

Hocam ben geçen hafta aldım Xbox One Amerikadan getirttim. Kadıköy de bir elektronikçi usta var ona götürdüm ve 220v a çevirdim. Harici adaptör almayın orjinali çevirtin. şuan için herşey mükemmel.. :)

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam ben geçen hafta aldım Xbox One Amerikadan getirttim. Kadıköy de bir elektronikçi usta var ona götürdüm ve 220v a çevirdim. Harici adaptör almayın orjinali çevirtin. şuan için herşey mükemmel.. :)

Ben dubaiden alacagim icin burada zaten 220v o yuzden o konuda sorun yok. lakin videolarda bu kinect olaganustu gibi gozukuyor. alinca cop gibi olmasindan korkuyorum :) birde xbox 360 da oldugu gibi isinma-donma-takilma gibi sorunlari devam ediyormu ?

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xbox one aldim . ilk gunlerde anladigim tek fark ps4 memurluk gibi duz xbox basarili bir ozel sektor calisani gibi yenilikci :)

Özcan Filiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kinect gerçekten de muhteşem. Video kalitesi inanılmaz. Skype görüşmelerimi hususi onunla yapıyorum. HD şekilde görüntü aktarımı var.

smt_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben dubaiden alacagim icin burada zaten 220v o yuzden o konuda sorun yok. lakin videolarda bu kinect olaganustu gibi gozukuyor. alinca cop gibi olmasindan korkuyorum :) birde xbox 360 da oldugu gibi isinma-donma-takilma gibi sorunlari devam ediyormu ?
Vallla kardesim 1 ay oldu olacak nerseyse hic ole bir sikinti yok yag gibi akiyor cihaz performans mukemmel isinma vs gibi sorunlarda yok tavsiyedir..