WRC , Loeb Korsika'da şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Sebastien Loeb Korsika zaferiyle üst üste beşinci dünya şampiyonluğuna biraz daha yaklaştı. Ford pilotu Mikko Hirvonen ise ikinci olarak şampiyonadaki iddiasını sürdürdü.

Bu sabah lastiğindeki patlak nedeniyle gerilere düştü. Ancak takım, Francois Duval ve Jari-Matti Latvala'yı geride tutarak Hirvonen'in mücadeleye devam etmesini sağladı.

Sezonun bitimine iki yarış kala Korsika zaferiyle aradaki puan farkını 14'e çıkaran Loeb'ün şampiyonlukla kucaklaşabilmesi için Japonya'da dördüncü olması yeterli olacak.

Bu arada Korsika zaferiyle bu sezon 10'ncu galibiyetini yaşayan Loeb, üç yıl önce kendine ait rekora da ulaşmış oldu.

Loeb, Korsika'da kazanmanın her zaman çok güzel olduğunu belirterek, "Her geçen yarış daha da iyiye gidiyoruz. Bu sene diğerlerinden çok daha hızlıyız" dedi.

Loeb 16 etaptan 14'ünü kazanırken, Citroen takım arkadaşı Dani Sordo Cuma sabahı kaza yapmıştı.

Üçüncülükten şikayetçi olmayan Duval ise, "İyi bir yarış oldu. Hata yok, lastik patlaması yok, dolayısıyla mutluyum. Uzun süredir böyle iyi bir araca sahip olmamıştım. İyi bir hafta sonu geçirdik" dedi.

Jari-Matti Latvala ise podyumdan vazgeçmiş olmasına rağmen dün asfalt pistteki performansından tatmin olduğunu belirtti. Bununla birlikte takım emrinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden Latvala, "Fakat takım için en iyi olanı yapmak zorundayız. Bu durum burada kazandığım tecrübe ve güveni etkilemeyecek" diye konuştu.

Bu arada Peter Solberg son etapta kinic ilastik patlamasıyla karşılaşmasına rağmen Subaru pilotları beş ve altıncı sıraların sahibi oldu.

Yarış sonucu

Poz Pilot Araç Zaman

1. Sebastien Loeb Citroen 3s42:58.0
2. Mikko Hirvonen Ford + 3:24.7
3. Francois Duval Ford + 3:31.6
4. Jari-Matti Latvala Ford + 3:37.5
5. Petter Solberg Subaru + 5:35.4
6. Chris Atkinson Subaru + 6:10.4
7. Urmo Aava Citroen + 7:25.2
8. Matthew Wilson Ford + 9:02.2
9. Mads Ostberg Subaru + 9:13.3
10. Barry Clark Ford + 13:38.3

kaynak:http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=14233&Loeb-Korsikada-şampiyonluğa-bir-adım-daha-yaklaştı