World of Warcraft Dava Ediliyor!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Kaliforniya'da yaşayan bir oyuncu, Blizzard'ın, WoW olarak bilinen oyununu, insanların hayatını mahvettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Kaliforniya'da yaşayan Erik Estavillo, Activision Blizzard'ı, World of Warcraft adlı devasa online oyununun insanların hayatını yıktığı gerekçesiyle dava ediyor. 4 sene içerisinde tüm dünyada adeta bir çılgınlık haline gelen ve halen daha milyonlarca oyuncuya sahip olan World of Warcraft, adeta bağımlılık yapıyor gerekçesiyle birçok kesimden de tepki çekmeye devame diyor.

wow1259659189.jpg

South Park adlı çizgi dizide Wolrd of Warcraft ile dalga geçilmişti

Erik Estavillo, oyuncuların aylık olarak ödediği $14.99 fiyat için de şikayetçi oldu ve WoW oynayan bir oyuncunun, uzun süre emek verdiği karakterini ortada bırakmamak için bir sonraki ay da parasını ödemek zorunda kaldığını, buna ek olarak tüm hayatını oyuna kanalize ettiğini belirtti. 2001'de EverQuest oynayan birinin intihar etmesini örnek olarak gösteren Estavillo, Blizzard'ın, oyuncuları hiç düşünmediğini, sadece para kazanmak istediklerini, fakat diğer yönden oyuncuların psikolojilerinin bozulduğunu iddia etti.

:: WoW oynuyor musunuz?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
oynamıyorum ama tutkunları çok ülkemizde de. bizimkilerde dava açmasın şimdi

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Parayla oyunmu oynanır :S
Çık sokağa oyna oyununu hem orda bedava...

RoMaNTiiZMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2Sene Önce, Private Sw'de oynamıştım. ( Param olmadığı için:D )
Oyun Çok güzel. Ama bagımlı olmak-olmamak Oynayanın elinde..

InglorNenha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle muhteşem bir oyun 1 sene kadar oynadım para sıkıntım oldugundan bırakmak zorunda kaldım. Açıkcası cok koydu bırakmak bu sıralar özel ücretsiz sunuculara bakıyorum tekrar baslamak icin. önerebileceğiniz varsa bu arada buradan adres verirseniz sevinirim. wturk'e baktım full patchleri kurmama ragmen hala eksik patch var diyor cozemedim problemi. forumlarına da yazamıyorum bir türlü üye olmama ragmen. uzun lafın kısası online rpg olarak ultima online (eskisi gibi kaliteli sunucu kalmadı) ve wow ustune tanımam.

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hic oynamadim. Konusu nedir amaci nedir onuda bilmiyorum. Ama bu kadar ismi geciyor bu kadar paralar veriliyor neyin nesi oldugunu merak ediyorum.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
oynayan arkadaşlarım var onları görerek bulaşmaktan kaçınıyorum :)

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Daha yeni adını duydum.

Para verip oyun aonanır mı hiç ya ? :)))

Herkesin zevkine göre.

Saygılar.

EjDeRizM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumdaki yorumlardan alıntı yaparak buraya yorum yazmak istedim örneğin;

RoMaNTiiZMa : Oyun Çok güzel. Ama bagımlı olmak-olmamak Oynayanın elinde..

Forumdaki "RoMaNTiiZMa" nick'li arkadaş oldukça kısa bi cümle ile yeterince açıklamış aslında lakin şu da var, evet World of Warcraft karakterinle bütünleşiyorsun oynarken, çoğu MMO'da olduğu gibi PvP ve PvE yönelimi var, oynayan çoğu kişi (Türk) arkadaşlardna bahsedersek, bağlantılarının kötü olduğundan dolayı zaten tam zevkini alarak oynayamıyorlar, gerek PvP gerekse PvE'de şuna değinmek istiyorum ben bu oyunu 3 sene oynadım her ay 13£'da verdim. Oyun paketlerinede toplam 80+40+80=200TL ödedim. Blizzard verilen paranın hakkını veren bir oyun yapımcısı, oyun için düzenlenen festivaller, yarışmalar yeni oyun paketleri çıktığında nasıl izdihama neden oluyorsa yurt dışındada festivalleri bu şekilde, ve gerçekten yapılan işin hakkını veriyorlar. Ben şuanda oyunu bıraktım, ama "Cataclysm" paketi çıktığında onu alıp yine bir kaç aç devam edecem. Oyunu bıraktığımda şunu fark ettim :) Oyunu bıraktığımda biraz daha kilo aldım, raid başlıyor diye 2-3 lokma ağzıma atıp, kulaklığı takıp bilgisayar başına geçip raid liderini dinlemek büyük bir zevkti :) Oyuna bağımlılık birazda şundan kaynaklanıyor. Oyun içerisindeki Loncalar guildler, Bulunduğum guild içerisinde bir çok kişi ile topluca oyunu bırakmamıza rağmen abi kardeş ilişkimiz gerçek hayattada devam etmektedir. Bu oyunu nasıl ve neden oynadığına göre değişir. Oyun bana göre bağımlılık yapıyormu? Hayır. Alt-F4 yapabiliyorsan sorun yok. World of Warcraft'in bana kazandırdığı sayılı şey olsada benden aldığı 2 şey vardı zaman ve para, benim kazandığım ise pahabiçilemez. Biraz ilginç olacak ama şuanda çalıştığım işi basite indirgersek World of Warcraft'tan buldum. Guild Master'ım saolsun :)Diğeri ise ingilizcem vasat olmasına rağmen yazabilir anlayabilir dereceye yükseltmem oldu.Çünkü oyunda sadece Türk'ler yok :) Yabancılarlada muhattap olmak zorunda kalabiliyorsunuz. Paha biçilemez bir diğeri isede aldığım haz ve eğlenceydi. Şuana kadar toplamda 750TL'yi aşkın bir ödeme yaptıysamda helal olsun diyebiliyorum blizzard'a. Aslında asıl bağımlılık bilgisayara karşı şunu düşünmenizi isterim, Bilgisayara oturduğunuz anda ilk ne yapıyorsunuz?
Çoğumuz ilk MSN Live Messenger çalıştırır. Değilmi? Ozaman buda bir bağımlılık olmuyormu? World of Warcraft bi süre sonra bana MSN açmadığımı fark etmeme neden oldu, çünkü iletişim kurmak istediğim kişiler oyun içerisindekilerdi, WoW benim için MSN'e dönüşmüş oldu. Oyunu bıraktığımda yine neredeyse bilgisayarı ilk açtığımda MSN'i açar oldum. Aslında hala bağımlıyım.

Saygılar.
EjDeRizM