Wordpress'te Resimler Görünmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elmeo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar, bi kaç gün önce wordpress blogum bozuldu diye konu açmıştım. Sunucunun taşınmasının ardından sitem hiç açılmaz olmuştu. Tek başıma uzun süre uğraşmama rağmen sorunu düzeltemedim, beyaz bir ekranın haricinde hiç bir şey açılmıyordu. Foruma açtığım konu sonrasında verilen tavsiyeler sayesinde site açılmaya başladı. Ama bu sefer de resimler görünmüyor. Ana sayfada hiç bir resim görünmüyor. Media kütüphanesinde resimler var, konuların içeriğinde de resimler görünüyor ama ana sayfada hiç bir şey görünmüyor. Eklediğim yeni konularında resimleri de görünmüyor. Tüm gün uğraşmama rağmen sorunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum, bu arada sorunu görmek isteyen arkadaşlar için sitemin adresini pm ile isteyebilirsiniz. ....

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Resim yüklediğin eklentiyi kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi ? öyle bir eklenti kullanıyorsan tabi.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Resim yüklemek için hrhangibir eklenti kullanmıyorum, ancak sorun kullandığım temadan kaynaklanıyor gibime geliyor. Wordpress'in son sürümünü yükledim acaba sorun ondan mı? Bilemiyorum...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Kullandığın tema ücretli eğer ücretini verip satın aldıysan sorununu onlara bildirebilirsin yok satın almayıp illegal yoldan temayı bulup kurduysan tema yapımcısından sql injiction yemiş olabilirsin ki öyle görünüyor veya tema içindeki eklentilerin sınırlandırılmış olabilir benim joomla sitemde paralı bir temayı kullndığımda böyle birşey başıma gelmişti :)

kurduğun temanın functions.php isimli dosyasını kontrol et muhtemelen içinde kodlar vardır onları decode etmen gerekir.

tavsiyem önce şuan kullandığın temayı ve o temaya bağlı eklentilerini kaldır default temayı sitene uygula şimdiye kadar sitene eklediğin konular ve resimler sorunsuz görünüyorsa veritabanını öylece yedekle en azından konularını kurtarmış olursun

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Normal bir zamanda olsa dediğin gibi sql injiction yemiş olabilirim diyeceğim ama sunucu taşındıktan sonra bu sorunlar başladı hatta bi ara site hiç açılmıyordu. Ama dediğin gibi sanırım yapmam gereken şey temayı tamamen silmek ve yeniden yüklemeyi denemem gerek. Yaptığım tüm ayarlar gidecek.... :(

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sunucu taşındıysa, image gd modulüyle alakalı bir sorun olabilir eğer resimlerin otomatik boyutlandırılıyorsa.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Evet sunucu taşınmıştı ama sonra yeni sunucuda sorun çıktığı için eski sunucuya dönüldü. Aynı zamanda resimleri boyutlandıran bir eklenti kullanıyorum. Ana sayfada resimlerin görünmemesini anlamıyorum, eğer genel bir sorun olsa yazı içeriklerinde de resim görünmezdi.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Evet sunucu taşınmıştı ama sonra yeni sunucuda sorun çıktığı için eski sunucuya dönüldü. Aynı zamanda resimleri boyutlandıran bir eklenti kullanıyorum. Ana sayfada resimlerin görünmemesini anlamıyorum, eğer genel bir sorun olsa yazı içeriklerinde de resim görünmezdi.

o boyutlandırılan resimler yok anladığım kadarıyla, eklentinin boyutlandırılmış resimleri yeniden oluşturmasını sağlayan bir ayar falan olabilir, bunun dışında, tek tek baştan uğraşman gerekebilir. :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Normal bir zamanda olsa dediğin gibi sql injiction yemiş olabilirim diyeceğim ama sunucu taşındıktan sonra bu sorunlar başladı hatta bi ara site hiç açılmıyordu. Ama dediğin gibi sanırım yapmam gereken şey temayı tamamen silmek ve yeniden yüklemeyi denemem gerek. Yaptığım tüm ayarlar gidecek.... :(
Eğer server taşıdıysan site yedeklerin elinde olmalı o yüzden çekinmeden sitendeki tüm dosyaları farklı bir veritabanında sıfırdan bir wordpress kur bir kaç konu aç yine aynı hatayı verirse o zaman host firman ile görüşürsün en azından böyle yapmakla olasılıkları elemiş olursun..
kolay gelsin.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bi kaç tane makalenin resimlerini yeniden elle yüklemeyi denedim ama oda işe yaramadı, sanki küçücük bir ayarla yada kod değişikliği ile tüm sorun çözülecekmiş gibi gliyor ama cehalet yüzünden o ince noktayı bulamıyorum...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Localde bu temayı kurayım biraz kurcalayayım sorunu bulduğumda dönerim sana.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
teşekkürler...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Kurdum sorunsuz çalışıyor eklentilerini php dosyalırnda değiştirdim fakat aynı hatayı almadım bence %70 sunucudan kaynaklı bir hata olabilir sunucunla irtibata geçmelisin birde localde aynı dosyaları çalıştırmayı dene veyahut bedava hostların birine kurmaya çalış eğer sıkıntı olmazsa sunucu hatası kesinleşir.

konuralp63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Siteme yeni bir tema kurdum fakat temada resimler gözükmüyor.Diğer her şey mükemmel çalışıyor fakat bu yazı resminde bir sorun var.Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.modernbilisim.com/