WordPress Upload Sınırına Müdahale Etmek ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRNKC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
images

Herkese selamlar, saygılar...​

WordPress' in bir hayli can sıkıcı "8 MB Upload Sınırı" problemiyle başa çıkamayan kullanıcılar kervanına dahil olmuş bulunuyorum ve bana bu sorunu aşmam için yardım edebilecek birilerinin olduğunu ümit ederek bu konuyu açıyorum... Bahsi geçen php.ini vs bu dosyaların belli bir konumu var mı yoksa dosya dosya aramak durumunda mıyız ?

Sınırsız bant genişliği, sınırsız depolama vs. (Host dan yana hiçbir sıkıntı yok) WordPress' in en güncel sürümünü kullanmaktayım... Acil yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim...

NOT:

1- LINUX Host kullanıyorum
2- Sitenin dosyalarına tam erişim hakkım var

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Linuxta php.ini yolunu bılmıyorum bunun için o konuda yardımcı olamayacağım ama yapman gereken php.ini dosyasını açıp "; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 8M" burdaki sayıyı değiştirip sunucuya res atman yeterli

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
.htaccess dosyasına aşağıdakileri ekle ;

#Change upload limits
#php_value memory_limit 50M
#php_value post_max_size 50M
#php_value upload_max_filesize 50M
#php_value max_execution_time 900
#Change upload limits end

Rakamları kendine göre değiştirirsin.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Linuxta php.ini yolunu bılmıyorum bunun için o konuda yardımcı olamayacağım ama yapman gereken php.ini dosyasını açıp "; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 8M" burdaki sayıyı değiştirip sunucuya res atman yeterli

php.ini dosyasını aradım fakat bulamadım gitti, onu bulup değiştirdim diyelim... Restart nasıl atılıyor sunucuya ? bu konuda yeniyim kusura bakmayın :)

--- Mesaj Güncellendi ---

#Change upload limits

.htaccess yahut php.ini bu dosyaların belli bir tam erişim yolu yok mu ? Aradım ama bulamıyorum malesef...

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
.htacces Ftpinde bulunur dostum. php.ini ise Windows olsa sunucun söyliyeyim ama linux hakkında hiç bir bilgim yok üzgünüm..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Kod:
#  php -i | grep php.ini

ile php.ini dosyasının yolunu öğrenebilmeniz lazım.

TUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Root'da php.ini dosyası oluşturup istediklerini içine yazıp kaydedersen varolan php.ini'yi "override" (Diğer ayarlar aynen kalıyor, sadece bu dosyaya eklediklerin istediğin gibi ayarlanıyor.) edebiliyorsun diye biliyorum.

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
php.ini ye gerek yok.

.htaccess ftp ana dizinindedir.

Ana dizinde görünmüyorsa başka ftp programı kullan. Kesin vardır yani.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
php.ini ye gerek yok.

.htaccess ftp ana dizinindedir.

Ana dizinde görünmüyorsa başka ftp programı kullan. Kesin vardır yani.

Gizli dosyalar da açık halde ama ana dizinde aynen bahsettiğiniz gibi .htaccess yok...

EDIT: FileZilla kullanıyorum

--- Mesaj Güncellendi ---

php.ini yi bulmak için kullanılan koda benzer bir kod .htaccess için var mı ?

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Çok garip.

Ftp bilgilerini pm at hallediyim.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Çok garip.

Ftp bilgilerini pm at hallediyim.

Site arkadaşımın sitesi geçen bahsetmiştim, bilgileri paylaşamam... Deli etti beni şu .htaccess ne illet bir şey :cursing: Linux için .htaccess miş oraya kadar tamam, .htaccess bulamıyorsanız httpdocs içine kendiniz oluşturup atın demişler... Onu geçen yapmıştım limit kalkmamıştı... Delirtecek bu WP beni, 8 nedir arkadaş, limit koyacaksan da 50 - 100 koy 8 ne ya...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Firma ile iletişime geçin isterseniz...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bunların içinden kullanacaklarınızın başındaki diyez(#) işaretleri kaldırılmalıdır.

#Change upload limits

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Selamün aleyküm

Çoğu kullanıcıya olduğu gibi bana da sıkıntı yaşatan "WordPress upload limiti" hususunda çözüme her ne yaptıysam ulaşamadım... .htaccess i içinde gerekli kodları yazılmış bir şekilde, olması gerektiği dizine yerleştirdim... Fakat upload limitini değiştiremedim, araştırma yaparken bir şey dikkatimi çekti... "Host default olarak .htaccess i tanımaz, öncelikle .htaccess dosyasını aktif olarak görmesi için hostta birkaç ayar yapmak gerekir... Ancak bu ayarları yaptıktan sonra .htaccess dosyanız işlevselliğini kazanabilir, aksi halde host dosyayı yok sayacaktır..." diye belirtilmişti...

Linux Host üzerinde .htaccess i nasıl aktif hale getiriyoruz ? (Dosyalara erişim izni sorunu yok)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Selamün aleyküm

Çoğu kullanıcıya olduğu gibi bana da sıkıntı yaşatan "WordPress upload limiti" hususunda çözüme her ne yaptıysam ulaşamadım... .htaccess i içinde gerekli kodları yazılmış bir şekilde, olması gerektiği dizine yerleştirdim... Fakat upload limitini değiştiremedim, araştırma yaparken bir şey dikkatimi çekti... "Host default olarak .htaccess i tanımaz, öncelikle .htaccess dosyasını aktif olarak görmesi için hostta birkaç ayar yapmak gerekir... Ancak bu ayarları yaptıktan sonra .htaccess dosyanız işlevselliğini kazanabilir, aksi halde host dosyayı yok sayacaktır..." diye belirtilmişti...

Linux Host üzerinde .htaccess i nasıl aktif hale getiriyoruz ? (Dosyalara erişim izni sorunu yok)

Sorununuz devam ediyorsa, ftp üzerinden bağlantı kurun. wp-config.php dosyasını açın. WP_MEMORY_LIMIT', şeklinde aratın yanındaki 8 değerini 64 yada daha yüksek bir değer ile değiştirip kaydedin.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Selamün aleyküm

Sorununuz devam ediyorsa, ftp üzerinden bağlantı kurun. wp-config.php dosyasını açın. WP_MEMORY_LIMIT', şeklinde aratın yanındaki 8 değerini 64 yada daha yüksek bir değer ile değiştirip kaydedin.

Bahsettiğiniz wp-config.php de WP_MEMORY_LIMIT' yok yalnız diğer dosyaları da tek tek tarayınca wp-settings.php dosyasında WP_MEMORY_LIMIT' i buldum...

Tüm kodlar aşağıdaki gibi, nereye müdahale edeyim ?

// Set initial default constants including WP_MEMORY_LIMIT, WP_MAX_MEMORY_LIMIT, WP_DEBUG, WP_CONTENT_DIR and WP_CACHE.wp_initial_constants( );

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Eğer php.ini'den izin verilen miktar 8mb ise wp-config.php ten değiştirmek hiç bir işe yaramıcaktır.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bahsettiğiniz wp-config.php de WP_MEMORY_LIMIT' yok yalnız diğer dosyaları da tek tek tarayınca wp-settings.php dosyasında WP_MEMORY_LIMIT' i buldum...

Kusuruma bakmayın dün gece kafam dalgınlığa gelmiş. Öncelikle wp-config.php dosyasının bir yedeğini alın. Daha sonra "define('NONCE_SALT', 'eşsiz karakter kümenizi buraya yerleştirin');" şöyle bir satır olması lazım. Bu satırın hemen altına
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
yazalım. dosyayı tekrar upload yapmadan önce yedeği aldığınızdan emin olun.​

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Selamün aleyküm

Kusuruma bakmayın dün gece kafam dalgınlığa gelmiş. Öncelikle wp-config.php dosyasının bir yedeğini alın. Daha sonra "define('NONCE_SALT', 'eşsiz karakter kümenizi buraya yerleştirin');" şöyle bir satır olması lazım. Bu satırın hemen altına
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
yazalım. dosyayı tekrar upload yapmadan önce yedeği aldığınızdan emin olun.​

Herkese teşekkür ediyorum, bu sorunun çözümünü bulabileceğimi de "artık" sanmıyorum... Sırf bu saçma upload sınırı yüzünden WordPress in üstünü her an çizebilirim... 8 MB ın üstünde upload yapma niyeti olan hiçbir kullanıcıya WordPress i tavsiye etmiyorum, bu kadar saçma bir limit hayatım boyunca görmedim ben... 8 MB nedir yahu ! hangi devirde yaşıyoruz !

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şimdi benim de aklıma takıldı yorumları okudum ama farklı bir çözüm yolu bulamadım :)

File Upload Script'i kullansan olmaz mı ? :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şimdi benim de aklıma takıldı yorumları okudum ama farklı bir çözüm yolu bulamadım :)

File Upload Script'i kullansan olmaz mı ? :)

Birçok eklenti denedim ve birçok yol ama WordPress hiçbir şekilde adam olmadı... İşi bırakma noktasına geldiğim sırada bir telefon geldi arkadaştan... Sorunumuzu eklenti, program vs. olmadan şirketin hosta bağlanmam için verdiği farklı bir panelden hallettim... WP arayüzü ise hala 8 MB ı gösteriyor ama artık onu takan yok, ilgilenen herkese tekrar teşekkür ederim...

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Birçok eklenti denedim ve birçok yol ama WordPress hiçbir şekilde adam olmadı... İşi bırakma noktasına geldiğim sırada bir telefon geldi arkadaştan... Sorunumuzu eklenti, program vs. olmadan şirketin hosta bağlanmam için verdiği farklı bir panelden hallettim... WP arayüzü ise hala 8 MB ı gösteriyor ama artık onu takan yok, ilgilenen herkese tekrar teşekkür ederim...

Geçmiş olsun :) Kolay gelsin.