Word Dosyası İle Test Oluşturmak Hakkında

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba. 10. sınıfa gidiyorum. Biyoloji dersinden proje aldım. Proje konum "Kalıtım". Bu projeyi yapabilmem için soru bankaları veya yaprak testlerdeki sayfa düzeni gibi word dosyası ya da benzeri bir şekilde güzel ve çıkmış soruları hazır hale getirmem ve bunun çıktısını almam gerek. Ben daha öncesinde word dosyaları ile pek işim olmadığından word oluşturmada ve sayfa düzenini ayarlamada biraz zorluk yaşayabilirim. Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
@Ben Kenobi @f.krtl1 @Yeşil Okçu
--- Gönderi Güncellendi ---
Word dosyası oluşturmak için LibreOffice programını kullanabilir miyim? Sizce LibreOffice programı güzel ve kullanışlı mı?

Son düzenleme:

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
LibreOffice ile docx dosyaları oluşturmak veya docx dosyalarını göstermek biraz sıkıntılı.
Kaydederken veya okurken yazılar kayabiliyor.
WPS Office Suite(eski adıyla KingSoft) Microsoft dosyalarına yüzde yüz uyumluk sağlıyor ama açık kaynak değil, ücretsiz versiyonu 3 adet program içermekte. (Word, PowerPoint, Excel) Gerçi şu an sayısı artmış olabilir.

Ancak yine de LibreOffice kullanman mümkün olabilir.
Şöyle ki "docx" yerine LibreOffice ve diğer bütün ofis uygulamalarının desteklediği açık kaynak "odf" şeklinde kaydederek (Open Document Format) kullanabilirsin.
Bu format Microsoft Office 2010'den beri desteklenmekte.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
LibreOffice'i tam kullanmadım öyle bi göz attım bıraktım zamanında ama sıkıntılıydı yani sunum yapmada falan eksikti şuan da Office 2016 kullanıyorum herşey gözümün önünde çok güzel bir tasarımı var çok rahat tavsiye ederim :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Microsoft Office kullanacaksan Office 2010, ofis programlarının Windows 7'sidir.
Office 2016 hem Windows 10 gibi sıkıntılı, hem de fiyatları aşırı pahalı.
İçerisinde 4 program olan uyduruk sürümü 400tl, profesyonel sürümü 1600tl.
Ayrıca Office 2016 artık Microsoft ikinci sınıf vatandaş kategorisinde, zira birinci sınıf olanı bulut tabanlı Office 365.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Ben Kenobi @errno Yaprak testlerdeki gibi sayfayı ikiye bölüp soruları yerleştirmek istiyorum. Bunu LibreOffice kullanarak nasıl yapabilirim? Yani şu aşağıdaki resimdeki gibi sayfayı ikiye bölmek ve mümkünse araya siyah bir çizgi koymak istiyorum:
1.png

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Düzenleme:
@Ben Kenobi @f.krtl1 Sayfanın ortasına üstteki resimdeki gibi çizgi çekebiliyorum fakat çizginin sağ tarafına nasıl yazı yazacağımı bilmiyorum. Yardım edebilir misiniz?
--- Gönderi Güncellendi ---
Galiba sayfayı ikiye bölmek Microsoft Office programında daha kolay olabilir. Bir de Microsoft Office'den denemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben Office fazla bilmiyorum.
Bunları İngilizce aratman yararına.
Senin için çözümü şurada buldum.
Split page to insert 2 contents using LO Writer [closed] - Ask LibreOffice

Format > Page > Column 2
Daha sonra aynı yerden Seperator Line kısmında Style kısmını düz çizgi olanı yap.
Bende oldu.

Capture.png
Çok teşekkürler. :) Siz de olmasanız ben ne yaparım? Microsoft Office'i de yüklemeyi düşünüyordum ama şimdi bunu öğrendiğim için yüklemeyeceğim galiba.