Wireless modeme izinsiz girişleri engelleme ve izin onayı verme! Acil Yardım

DellInspiron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese öncelikle merhabalar diyorum. Biraz uzun bir mesaj ama lütfen okuyun!
Daha önce de aradığım ve bu gün de bi hayli forumda dolaşıp da cevabını bulamadığım bir konuda bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını rica etmek için yazıyorum.

Sorunum şu; zyxel p-660w-tx modemim var.
Bu modeme kimlerin bağlanabileceğine ben izin vermek istiyorum. Hemen bu soruma "şifre koyarak" diyebilirsiniz fakat benim demek istediğim şey; Şifreyi öğrenseler dahi bağlanmak istediklerinde benim onayımı istesin. Ben onay vermedikçe bağlanamasınlar. Böyle bişey mümkün müdür?
Şuan güçlü bir şifre ile zaten ağ güvenliğini koruyorum fakat şifreyi herkes elden ele dolaştırıp bağlanmasın diye, Bağlanmak isteyenlere ben ağdan onay verebileyim. Çükü mesela forumları baz alırsak, Üye olmak isteyenler üye oluyor fakat üyeliğin tamamlanması için admin onayı gerekiyor. Bu tarz bişey istiyorum. Böyle bir uygulama varmıdır yokmudur pek emin değilim ama siz değerli net kullanıcılarına arz edeyim dedim. Yardımı dokunacak olanlara şimdiden teşekkürler..

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Benim routerimde mac filter var onu kullaniyorum, kimse baglanamiyorum routere o yuzden yormuyor net'i.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Mac adresi tanımlaması yapabilirsiniz, izin vermediğiniz bilgisayarlar modem şifrenizi bilse bile modeme bağlandığında modem o bilgisayara ip ataması yapmayacaktır, yani wireless e bağlanamayacaktır. Kurumsal şirketlerde, hastanelerde vb. yerlerde bu şekilde kablosuz bağlantı güvenliği sağlanmaktadır.

Hatta daha da güvenli yapmak isterseniz mac adresine özel ip tanımı yapıp bu iplere özel de istediğiniz filtreyi uygulayabilirsiniz.

Direk önce o bağlansın bana sorsun ben duruma göre onay vereyim diyorsanız yok böyle birşey :)

DellInspiron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mac adresi tanımlaması yapabilirsiniz, izin vermediğiniz bilgisayarlar modem şifrenizi bilse bile modeme bağlandığında modem o bilgisayara ip ataması yapmayacaktır, yani wireless e bağlanamayacaktır. Kurumsal şirketlerde, hastanelerde vb. yerlerde bu şekilde kablosuz bağlantı güvenliği sağlanmaktadır.

Edindiğim izlenim MAC Adresi filtrelemenin benim sorumun çözümü olduğudur.
Peki Sorumu şöyle sorayım affınıza sığınarak; Mac adresi tanımlamasını nasıl yapabiliriz? Bunu detaylı bir şekilde bana anlatabilecek arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi şimdiden ifade etmek istiyorum. Hatta yapabilirlerse resimli bir anlatım çok çok daha sağlıklı olacaktır. Mac filtrelemenin nasıl yapılacağına, daha sonra izin vermek istediğim bilgisayarın maç adresini nasıl bulacağımı vs.

DellInspiron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ürün sitesinde pek yararlı bişey yok. Yani varsa da ismen bulunuyor. Ayrıntılı destek için forumlar ideal
ilgilendiğin için teşekkürler constantin

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende air ties 205 var mac adresine göre filtre koyuyor sadece kayıtlı olan adresler girebiliyor geri kalan şifreyi bilse bilse giremiyor.Gayet kullanışlı hemde türkçe menü

DellInspiron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zyxel de güzel. Benim kablolu modemim oldukça iyiydi de şimdi laptoptan bağlanıyorum kablo derdinden kurtuldum ama hani iznim olmadan girilsin istemiyorum. O yüzden bilgisi olan arkadaşların bilgisine sunuyorum konuyu...
MAC Adresi filtreleme kullanılışlı görünüyor fakat yapabilecek miyiz henüz bilemiyorum :)

constantin_1

Asistan
Reaksiyon puanı
5
MAC olayı diğer bir güvenlik aşamasıdır. Modemde MAC filtreleme kullanabilirsiniz. Bu sayede güvenliği arttırmış olursunuz. Modemde ilgili bölüm bilgisayarınızdaki kablosuz ağ kartının MAC numarasını girersiniz. Bu sayede kablosuz ağa erişmek için hem şifrenini bilinmesi hem de MAC adresinin doğru olması zorunluluğu gerekir. Bu sayede daha iyi bir güvenlik sağlanmış olur.

DellInspiron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MAC olayı diğer bir güvenlik aşamasıdır. Modemde MAC filtreleme kullanabilirsiniz. Bu sayede güvenliği arttırmış olursunuz. Modemde ilgili bölüm bilgisayarınızdaki kablosuz ağ kartının MAC numarasını girersiniz. Bu sayede kablosuz ağa erişmek için hem şifrenini bilinmesi hem de MAC adresinin doğru olması zorunluluğu gerekir. Bu sayede daha iyi bir güvenlik sağlanmış olur.

Bunu anladım da mac filtrelemeyi modemde nasıl aktif hale getireceğim ve kendi maç adresimi nasıl kaydedeceğim?

laxi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam kardeş ZyXEL modemlerde mac filtreleme sırasıyla şu şekilde yapılmakta dır.

Modem arayuz ekranında kablosuz ağ mensüne gir karşına gelen ekranda mac filtre diye bir menü var en alttan ikinci satırda mac filtre menüsünün sağ tarafında bağlanmayı engellenin yanındaki düzen menüsüne tıkla karşına mac adreslerinin gireceğin bir alan çıkacak ve en üstünde tabloda bulunan mac adreslerin durumunu belirteceksin izin veri seçersen tabloda bulunan mac adreslerini internete çıkartır, yasakla dersen tablodaki mac adresine sahip cihazları engellersin.

bu linke tıklayarak ilgili dokümana erişebilirsin. ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/Yeni%20Men%FC%20Mac%20Filtreleme.JPG

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şirkette kablosu baglantı var fakat bugune kadar gırdıgım kullandıgım wireless baglantısına bugun baglanamıyorum sanırım mac adresını engellemısler. onuda suradan anladım kullandıgım wirelles adaptör yerıne baska bı wireless adaptör taktım ve nete baglandı suanda onun uzerınden baglanıyorum . diger wireless adaptörumu nasıl kullanabılırım acaba mac adresindeki engeli nasıl kaldırırım.. aynı zamanda telefonumdan da baglanamıyorumm..
Lütfen yardım edin ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim böyle bilgileri ulu orta palaşmayın misal aparttan biri router e bu mac filtrelemesini yapmış biz giremiyoruz... ama yapanı yakalarsam onun adına çok kötü olaylar yaşancak !

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim İnternetim Yok Ben Bi İnternet Kablosuna Bağlanmak İsterim İzinsiz Ama Şifre İsteyo Bana Bi Şifre Verip Hemen Girebilme Lütfen Acil Cevap Yazın Acill

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
teşekkürler arkadaşlar bu bilgiler benim için çok önemliydi şifre değiştirmek bazen karşı tarafa ayıp olabiliyor en iyisi engellemek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Internetinizin guvenliğini artırmak isterken , ister istemez ilerde sorunlara neden oluyor. 1. , güçlü birşifrelemeye sahipseniz halihazırda , davetsiz misafirleri engelleyebilirsiniz. Şayet davetsiz misafir , bir şekilde şifrenizi kırarsa , ağınıza istediği gibi bağlanabilirir .. Mac engelleme ya da , izin verme işlemi , esasında , kişsel kullanıcının pek işine yaramaz. Çünki , sizin tanımladığınız , mac adlerlerine de kolayca ulaşılabiliyor..

Rahatsızlığınızı dindirmek için , periyodik şifre değiştirin... daha sonra , güvenlik açığı olabilecek pin , uygulamasını kilitleyin. Ap giriş kotası uygulayın..

eh siz bunları yaptığınız halde , birisi ağınıza erişebiliyorsa , bırakın kullansın :) hakkınızı da helal edin ona...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir modem de en fazla ne kadar mac filtreleme var acaba bilgisi olan yazabilirmi rica etsem en yüksek mac filtreleme özelliği olan modem hangi si parası hiç önemli değil bilen biri varsa yardımcı olsun please

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşlar ben modeme engel (yani istemediğim kişiler bağlanamaycak) modem TP-LİNK W8N151N IGD
BUNU NASIL YAPABİLİRİM?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bırakın girsinler sevaba girin az ben şifre bırakmıyorum herkes kullanıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tp link Access point 64 adet mac adresi tanımlamanıza olanak verir. Diğer tüm maCların hiçbiri giremez

S

SDN Okuru

SDN Okuru
wireless--wireless mac filtering----Wireless MAC Filtering sekmesini enable yapın, Filtering Rules sekmesi Deny yapın, Altta Add new seçeneğini tıklayıp mac adresini yazın(arasına - tire koyun A0-BA- vs...), bir de isim uydurun (karıştırmamamak için) tamam.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bana yardım edin airties ağıma giriyolar nasıl engellicem ccgetmac diye program var tek girenleri görüyom engelleyemiyom sil e basıyom ama tekrara bağlanıyo:mad:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Soft perfect wifi guard ile bğlananlari görüp modem arayüzünden filitreleme yapin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tp link access point kullanıyorum. istediğim kişileri nasıl engellerim access point ara yüzüne giremiyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi aksamlar arkadaşlar. Size sorunumu en baştan anlatıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.Evde 2 laptop var birini ben diğerini babam kullanıyor. sınırsız internetimiz vardı bundan 1-2 ay önceye kadar. İnternet aboneliği babamın üzerineydi.ve modem tanıtımı babamın laptopundan yapıldı. ama modem arayuz şifresini falan ben koydum ve babama göstermedim. bazı nedenlerden dolayı. yani babamın internet şifresini bilmemesi gerekiyordu. ama kendisi ne yapıp edip bu şifreyi buluyordu. şifreyi tekrar tekrar değiştirmeme rağmen. Bunu nasıl yapıyor olabilir? Şimdi ben yeni internet almak istiyorum (kendi üzerime) ve babam şifreyi bulacak tekrar bağlanacak diye korkuyorum. babam şifreyi nasıl buluyor olabilir ve yeni aldığım internet aboneligimde babamin şifreye ulaşmasini nasıl engelleyebilirim. yalın internet buna çözüm mü??

A

Addasf

SDN Okuru
Kardes ben senin dediğini yanlışlıkla yaptım hiç bir cihazın bağlanmıyor onu nasıl düzeltebilirim lütfen yardımcı olurmusun