Wireless dağıtıcı anten yapımı

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
uzun bir zamandır aklımda vardı fakat bugün deneyebildim
kablosuz modemim var wireless e uzun mesafeden bağlanmam gerekiyor
farklı işlemler denedim fakat olmuyor
internetten dış mekan için anten almıştım oda çözüm olmadı
10 metre ileriden telefonla bağlanmaya çalışıyorum çekmiyor
sizce ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bu anten ile çekim yapabiliyorum farklı kişilerden uzak mesafelerden
fakat ben dağıtamıyorum bir türlü anlayamadım bu olayı

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Tam olarak yapmak istediğiniz nedir? uzun mesafeden modeminizin kablosuzuna baglanmak için saglam bir antene ihtiyacınız var dagitmak istediğiniz nedir ?

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak yapmak istediğiniz nedir? uzun mesafeden modeminizin kablosuzuna baglanmak için saglam bir antene ihtiyacınız var dagitmak istediğiniz nedir ?

tamam işte bende onu diyorum zaten uzak mesafeden bağlanmak anten almıştım fakat 10 metre ileriden bağlanmıyor telefon farklı bir şey almadan eldeki imkanlar ile birşey yapılabilirmi diye surdum

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
tamam işte bende onu diyorum zaten uzak mesafeden bağlanmak anten almıştım fakat 10 metre ileriden bağlanmıyor telefon farklı bir şey almadan eldeki imkanlar ile birşey yapılabilirmi diye surdum
Sadece bilgisayardan bağlanacaksanız menzili iyi olan wifi anten gerekli ancak hem bilgisayar hem telefondan baglanacaksanız menzilleri yüksek olan acces pointler var onunla alip kendi evinizde interneti dağita bilirsiniz

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
10 mt kısa bir mesafe. Access Point varsa arada duvarlar, bina vs... engel yoksa çok rahat bağlanabilmen lazım. Ben TP link wa5210g kullandım oldukça da başarılı bir cihaz. Sende ki cihazın marka ve modelini yazabilirsen sevinirim. Belki konfigurasyonunda bir sıkıntı olmuş olabilir.

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevaplarınız için saolun da ben eldeki imkanlarla ne yapılabilir diye soruyorum
bazıları acces point al diyor yahu onu alacak olsam buraya yazmam bile zaten dimi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

10 mt kısa bir mesafe. Access Point varsa arada duvarlar, bina vs... engel yoksa çok rahat bağlanabilmen lazım. Ben TP link wa5210g kullandım oldukça da başarılı bir cihaz. Sende ki cihazın marka ve modelini yazabilirsen sevinirim. Belki konfigurasyonunda bir sıkıntı olmuş olabilir.

tp link td-w8951nd
birde bunun kendi orjinal anteni çok küçük o varken bile dışarıdan görmüyordu
40 cm anten aldım da biraz daha arttı çekin alanı
ama bana lazım olan daha uzak mesafeden bağlanmam lazım
aklımdayken şunuda sorayım arayüzünden wifi e şifre koymayı bulamadım
sadece ssıd kısmı var adını değiştirebiliyorum ama şifre koyulacak kısım yok

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şimdi, elinde ki imkanlar bunlar ise, yapabileceğini zaten yapmışsın. Yeni anten almana rağmen istediğin verimi alamıyor isen aslında yapılabilecek çok bir şey yok yeni cihazlar almak dışında. Birde mevcut cihazının antenine bira kutusu takabilirsin. Nasıl yapılacağı aşağıda ki video da mevcut. Aleminyum olduğu için sinyali daha olumlu etkileyecektir. Wifi ayarını da 2.video da paylaşıyorum. Bunları bir dene derim...

https://www.youtube.com/watch?v=aUYGb2JtQYA
https://www.youtube.com/watch?v=HeN7xV29pbA

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Elinizdeki imkanlarla dediğiniz şeyleri yapamazsınız bende cözüm onerdim gerisi kendi bileceğiniz iş iyi forumlar

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cozum onermeden once yazdıgımı okusaydınız daha ıyı olurdu
Elinizdeki imkanlarla dediğiniz şeyleri yapamazsınız
yapanlar nasıl yapıyor adam canak antene yapmıs lnb ye yapmıs folyo kullanarak yapmış
bende zaten ne yapılabilır diye buraya yazdım
sırf yorum yapmak ıcın mesaj atmayın

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Bildiğimiz bir şey var ki yazıyoruz sizde benim yazdıklarımı iyi okuyun gereksiz tartısmaya gerek yok gidin kullanın folyo çanak anten bozun modemi daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi uslubunuza da dikkat edin suc sizde değil tabi ki suc bu konuya yorum yazanda haklısınız

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modeme takılı antenin arkasına folyo koyupta modem bozulmaz siz olayı çok farklı anlamışsınız galiba çanak anten dediğim olayda modemin içine koyulmuyor modemin arkasında bulunan sma çıkışı ile anten güçlendiriliyor
benim uslubumda birşey yok ben modem alacak olsam hangi marka modem tavsiyesi için konu açardım dediğiniz gibi suç tabiki bende değil konuyu okumayan sadece yorum yapmak için birşeyler yazan sizin gibilerde
benim buraya yazmamdaki amacım yapan arkadaşlar varsa beni bilgilendirsin diyeydi

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
modeme takılı antenin arkasına folyo koyupta modem bozulmaz siz olayı çok farklı anlamışsınız galiba çanak anten dediğim olayda modemin içine koyulmuyor modemin arkasında bulunan sma çıkışı ile anten güçlendiriliyor
benim uslubumda birşey yok ben modem alacak olsam hangi marka modem tavsiyesi için konu açardım dediğiniz gibi suç tabiki bende değil konuyu okumayan sadece yorum yapmak için birşeyler yazan sizin gibilerde
benim buraya yazmamdaki amacım yapan arkadaşlar varsa beni bilgilendirsin diyeydi
Bi bakın bakalım ben ne zaman bu foruma üye olmusum ve mesaj sayım kaç ? aynı şeyi tekrarlayip duruyorsunuz, eğer çocuk(ergen) değilseniz gayet iyi anlarsiniz ne demek istediğimi iyi forumlar

kenw00d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
foruma hangi tarihte üye olmak önemli değil bir işiniz vardır üye olmuşsunuzdur bu demek değilki o tarihten beri her gün takip ediyorsunuz
aynı şeyi tekrarlıyorum çünkü siz aynı şeyi yazdığınız için bende aynı şeyi yazıyorum
dediğim gibi eğer modem alacak olsaydım konunun başlığı hangi " marka modemi almalıyım " olurdu
bilmem anlatabildimmi