Wireless Az Çekiyor

karartı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, biz neti (öğrenci evi) alt komşudan çekiyoruz yarı yarıya ücreti bölüştük falan neyse. benim laptop HP g72 şu 17 inç olanlardan. sorun wirelessi diğer arkadaşın laptopuna oranla daha kötü yani örn bazı durumlarda facebooka bile girmekte zorlanıyor çok az geliyor adamı deli ediyor resmen ama arkadaş takır takır giriyor ( yan yana laptoplar ) buna bi çözüm önerir misiniz ?

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşın torrent falan indiriyorsa kaynakların hepsini alıyordur, sana bir şey kalmıyordur. Eğer kullanıyorsa torrent programından bant genişliği atamasıydı galiba, onun sınırını yarı yarıya düşürsün.
Edit: indirme hızı sınırı olacak sanırım bant genişliği değil.

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle Kurşun kalem'in dediği gibi paylaşım programlarını kullanıyor ise öncelikli muhtemel ondan dolayıdır.
Sorunun birinci seçenekten olmadığına kanaat getirirsen bir diğer seçenek ise wireless alıcıları yani laptopda bulunan alıcı diğer arkaşındakine göre düşüktür.
Çözümü Basit;
Evde kullanıcak isen aşağıdaki resimdeki gibi bir ürün alırsan sorunun çözülür.
Bilgisayar mağazalarında "Wireless usb adaptör" diye istersen sana yardımcı olurlar.
54 mbps veya üzeri bir ürün alırsan kullanışlı olur. Marka olarakda sana bırakıyorum illa everest olcak değil.
Unutmadan 2. resimdeki gibi kesinlikle alma pek bir etkisi olmuyor. antenli olanını al.

FB,12379,36,everest-ewn-519-54mbps-usb-wireless-adapter-wireless-alicilari-everest.jpg

en_ucuz_EVEREST_MODEM_EVEREST_EWN-54M_54MBPS_802.11B_G_USB_KABLOSUZ_ADAPTOR_9389.jpg

karartı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
torrenti kapattırıyorum genelde arkadaşa o da kullanıyor bende. şu adaptörden düşünüyorum sanırım en mantıklısı o. teşekkürler arkadaşlar

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Alt komşudan üste kablo çekin ve ucuna kablosuz router bağlayıp kullanın. Belki yukarıdaki adaptörlerden daha ucuza gelecek ancak çok daha etkili olacak. Sadece sen değil odadaki herkes faydalanacak.
İlla USB adaptör almak istiyorsan TP-Link wn7200nd tavsiye ederim. Ne çekiyorsa onu gösteriyor. Çift antelisi de mevcut.
125430226-1-tp_link_tl_wn7200nd_150mbps_yuksek_guclu_usb_adapt.jpg