WinZip 15.5 Build 9468

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
g-ss-coolfiles-2011.jpg

WinZip (Ünlü Dosya Sıkıştırıcı) dünya üzerindeki orjinal ve en popüler Windows ZIP sıkıştırılmış ve arşiv dosya aracı olmakla birlikte karşımıza Wizard (Sihirbaz) / Classic (Klasik) olarak 2 farklı arayüz seçeneği ile çıkan en eski dosya sıkıştırma programıdır. Kullanımı son derece basit olan bu işlevsel araç hem yeni kullanıcılara hem de gelişmiş özelllikleriyle daha deneyimli kullanıcılara aynı anda hitap edebilen profesyonel bir yazılımdır. WinZip ile hızlı bir şekilde dosya veya klasörlerinizi sıkıştırabilir ya da sahip olduğunuz sıkıştırılmış arşiv dosyalarınızı açabilirsiniz. WinZip .zip, .rar, .tar, .bz2, .zipx, .7z, .cab, .jar, GZIP (.gz, .taz, .tgz), BZ2 (.bz, .bz2, .tbz, .tbz2), LHA/LZH (.lha, .lzh), Cabinet (.cab), Disc Image (.img, .iso), Compress (.tz, .z), UUencode (.uu, .uue), XXencode (.xxe), MIME (.b64, .mim), BinHex (.bhx, .hqx) uzantılı dosyalara destek verirken, bilgisayarınızdaki gereksiz boş alan kullanımını en aza indirgemeyi hedef almış en eski ve orjinal sıkıştırma programı olmakla dikkatleri üzerine çekiyor.

E-posta yollarken, internet üzerinden dosya paylaşırken veya en basitinden bilgisayarınızda boş alan kazanmak isterken ya da dosyalarınızı güvenli bir şekilde saklamak isterken bu yazılımdan yararlanmak sizin için en faydalı yöntemlerden biri diyebiliriz. Gelişmiş özelliklerine her gün bir yenisini daha ekleyen WinZip, Windows Gezgini entegrasyonu, internet ortamı için dosya formatları desteği, tek tıklama ile dosya sıkıştırıp e-posta ile yollama, güvenli şifrelenmiş arşivler oluşturma, entegre resim gösterici gibi birçok yenilik ve gelişmiş özellik bulundurmakta.

Windows XP, Vista ve 7 uyumuna sahip olan WinZip, küçük resim gösterimi ve otomatik sıkıştırma seçenekleri de sunuyor. Dijital kameralarınızdaki dosylarınızı WinZip ile doğrudan sıkıştırabiliyor ve entegre resim gösterici ile resim dosyalarını rahatlıkla gezebiliyorsunuz. LZMA sıkıştırma methodu, kişiselleştirilebilir şifre seçenekleri WinZip'i güçlendiren diğer özelliklerden.

Yeni sürüm WinZip 15 daha kolay bir kullanıcı arayüzü ve gelişerek hızlanan arşivleme yeteneğiyle karşımızda. Yeni sürümle beraber yeni bir masaüstü uygulamasını içeren programı kullanmak eskisine göre daha kolaylaşıyor. Özellikle e-posta entegrasyonu üzerine önemli yenilikler içeren WinZip 15 Microsoft Outlook, Yahoo! Mail, Gmail ve Microsoft Live Hotmail desteğiyle e-postanızı gönderirken şifreleme, arşivleme yapabilmenizi sağlıyor.

Not: WinZip programı Google Toolbar kurulum seçeneği ile birlikte gelmektedir. Bu ek yazılım kurulumunu opsiyonel olarak kendi kararınız doğrultusunda atlayabilirsiniz.

* WinZip kurulumunu gerçekleştirdikten sonra "Use Evaluation Version" butonuna tıklayarak deneme sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz.
kaynak

download

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
rar desteği zaten vardı :) Ya bırakın artık şu ön yargılarınızı bir kenara ve winzip kullanın. Şu an alanında tekrardan en iyilerden biri.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
kullanıcı arayüzü hoş :D sanki başka bi programı anımsatıyor :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben yanlış biliyormuşum o zaman :)

Winzip windowsla gelen bir yazılım değil miydi? Hiç rar açabildiğimi hatırlayamadım windows kurulumundan sonra ondan rar desteğini görünce şaşırdım :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Dostum sözlerim sana değildi, öyle genel konuştum. :) Windowsla geldiğini hatırlamıyorum ama bir zamanlar winzip daha popülerdi ve hep o kullanılıyordu. Tabi bu kadar desteğe sahip değildi. Sonra çağa ayak uyduramadı ve unutuldu. Son zamanlarda tekrardan kullanıcıların tercihini geri kazandı ama yeteri kadar değil galiba :D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hala winzip kullananlar var mi yaa :)) eskiden kullanirdim ama winrarla tanistiktan sonra tarih olmustu benim icin. ara sira nostalji yapmak icin yeniden yukluyorum ama winrardaki alistigim rahatligi vermiyor

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
basit bi is icin arayüzü, özellikleri sisiren programlari sevmiyorum office2010 gibi yapmis karmakarisik arayüz, eskiden basitti tekti kullanırdık ama sonra winrar geldi ve hala winrar daha iyi ve basit. winamp'ın, nero'nun düstügü hataya düsüp basit işleri cok ciddiye alıp hayvan gibi hantal büyük programlar yapmaya gerek yok daha zip akıllanmıs gibi gözükmedi bana. evet rar uzantisini daha öncede aciyordu winrarın zip dosyasini actigi gibi:)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Arayüzü güzel ama gereksiz, karmaşıklaştırmış. Bu arada Winzip kullanmıyorum uzun zamandır.
All-in-one tarzı programlar daha hoş geliyor kullanım olarak...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet yokmuş winzip, şunu winzip sanıyormuşum yıllardır rezillik :D

Bu kadar yabancıyım winzip'e :D

e9xmio.jpg

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
pkunzip diye bişi kullanırdık dos ortamında, windows piyasada yokken. şimdi winrar kullanıyorum sonuçta 1 işi yapsa,sıkışık dosyaları çıkartsa kafi :)