WinRAR 3.80

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
En popüler sıkıştırma yazılımlarından biri olan WinRAR, 3.80'in beta sürümü yayınlandı. Tek tıklamada indirebileceğiniz yazılımın yeniliklerini öğrenin.

Geçtiğimiz günlerde eğitim videosunu paylaştığımız WinRAR, desteklediği formatlar, Türkçe arabirimi ve çok çekirdekli işlemci desteğiyle en çok kullanılan sıkıştırma yazılımlarından biri. Uzunca bir süredir 3.71 sürümü ile kullanıcılara ulaşan yazılım, bazı yeniliklerle yeni sürüme de adım atmış oldu.

winrar_3_80.jpg

:: WinRAR 3.80 Beta 1'i indirmek için buraya tıklayın.

Yenilikler

:: Dosya isimlerine UTF-8 desteği
:: AES ile sıkıştırılmış dosya desteği
:: Dosyaları geri gelmemek üzere silebilmek
:: Performans izleyebilme
:: Geliştirilmiş seçenekler

Bilgi için: WinRAR
SDN – http://shiftdelete.net

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
En çok işime yarayan programlardan birtanesi özellikle boyut boyut ayırıp sıkıştırması cok güzel :)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
sistemde hep yüklüdür.. hatta ilk başta winrarı yüklerim..
dosyaları partlara ayırması güzel.. ama dosya sıkıştırmada fazla iyi değil diye düşünüyorum..

weber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende hep ilk bunu yuklerim. Gerçekten en güzeli bu. Butun dosyaları tanıyor...

qcmpny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunuzun yanıtı türkçe olmasından dolayı evet. Ama Winzip turkçe olsaydı terciğim olacaktı.

Çok Asi

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Çıktığından bu yana kategorisinde tartışmasız lider.

Winzip hala kendine paralı keklikler aramaya devam ede dursun. Winrar sadece bağış edersen para alıyor yoksa süresi dolsa bile kullanmaya devam ediyorsun.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Birde WinUHA programı var.. nette görmüştüm 1GB lik oyunu 300MB'te sıkıştırıyodu.. ama winrar daha yaygın olmuş..

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
RadoN dedi ki:
Birde WinUHA programı var.. nette görmüştüm 1GB lik oyunu 300MB'te sıkıştırıyodu.. ama winrar daha yaygın olmuş..

UHARC'da mevcut, o da çok iyi sıkıştırıyor. 1,21 GB oyunu 144 MB'ye sıkıştırmayı başarıyor. Tabi oyunun içeriğine göre değişir sıkıştırma oranı.

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
WinRAR bence de en iyi sıkıştırma+arşiv programlarından birisi.

Fakat bazı yerlerde
.tar
.bz2
.gz
gibi uzantılarla sıkıştırılmış dosyalar görüyorum, ve sıkıştırma oranları .rar ve .zip dosyalarınınkinden hemen hemen her zaman daha yüksek oluyor. Sorum şu; madem bu formatlar daha yüksek sıkıştırma sağlıyor, biz niye bunları kullanmıyoruz? Telif hakkı falan mı ödemek gerekiyor acaba?

nerogzay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birsey danısacaktım benim pcde winrarla partlı dosyaları cıkartırken hep hata veriyor cıkartmıyor yeniden indiriyorum partları yine aynı hata 7zipi denedim onla da hata veriyor ama video dosyası ise cıkarıyor digerlerini cıkarmıyo yardımcı olabilecek biri varmı? bu da ise yaramadı

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eğer çıkartamıyorsa kesin dosya bozuktur. Dosyayı yeniden indirdiğin halde tekrar aynı hatayı alıyorsan çok büyük bir ihtimalle serverdaki dosya bozuktur, ki bu durumda yapacak bişey yok malesef.

K.a.d.i.r

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok Asi dedi ki:
Çıktığından bu yana kategorisinde tartışmasız lider.

Winzip hala kendine paralı keklikler aramaya devam ede dursun. Winrar sadece bağış edersen para alıyor yoksa süresi dolsa bile kullanmaya devam ediyorsun.

WinRAR'ın bazı özellikleri, sadece kayıtlı sürümde kullanılabilir. Yani, kayıtlı sürümle deneme sürümü arasındaki tek fark, 40 gün uyarısının çıkması değildir.

Şu sitede de, 5 sıkıştırma programı karşılaştırılmış:
http://www.listeniz.net/dosya-sikistirma-programlari-ayrintili-inceleme/

tktukaci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir bu winrar birde 7-zip yuklu oldumu pc nizde tüm işleriniz görülür!

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ben sadece partlara bölmek veya klasörleri düzenlemek (upload falan için) amacıyla kullanıyorum. 7zip , Winrar'dan daha yavaş açıyor dosyaları tecrübe ile sabittir. Sürümden kaynaklıda olabilir