Windows'un nesi var?

SymPhoney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı programlar hantallaştırdıkça hantallaştırdı. C kırmızıyı gösteriyor, D'ninde 1/3 i dolu. Bilgisayarıma yapmadığım kalmadı. CCleaner, Advan.Sys.Care vs. tüm programları denedim. Bir türlü 4 GB'lık belleğim 2,30 GB'ı firefox eset yar. progm.lar açıkken kullanılıyor gözüküyor. Artık Firefox'u tıklayınca 5 dk da açılmasından, yeni sekmeye basınca donmasından bıktım. Siz ne önerirsiniz?? Bildiniz gerçekten profesyonel bir program var mı? Ya da ram artırımı falan mı yapmalıyım?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Bence temizinden bi Linux kurmalısın, gençleğine yazık Windows ile heba etme. Bitmez windowsun derdi ;) :D:biggrin::D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Boş alan yoksa işletim sistemi ne yapsın? Mecbur C'yi boşaltacaksın biraz, o da olmazsa denersin formatı.

SymPhoney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya yok mu profesyonel bir program bilen?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Yaa senin sorunun yazılmlarla filan değil... Ortada bariz bi sorun var ayrıca 4gb bellek olan bi sistemde Firefox 5dk açılmaz anında açılır... Ben olsam önemli dosyalarımı yedekler basarım formatı güzel güzel kullanırım...

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Cdden çalışan pardusu çalıştır gerekli önemli dosyalarının yedeğğini al ve komple c , d format at.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>win-7 64 bit ultimate i beta aşamasından beri kullanıyorum...gördüğüm en iyi işletim sistemi...Asla böyle bi şey olmadı... (linux un bi çok sürümünüde kullandım...) >>Sen düzgünce bi format at yedeklerinide d ye yada harici belleğe aktar sorun düzelir...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
ölmez bişey inanmayın sehir efsanelerine.:)
Aynen yahu, ilk bilgisayar kullanmaya başladığımda beni de kandırmışlardı :D Ondan sonra yüz defa atmışımdır format. Bir sorun olduğunda uğraşmanın bir anlamı yok bana göre, yüklerim 20 dakikada sistemi üstüne de yedeği. Oldu bitti :)

SymPhoney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
comodo nun yedek programında hangi seçeneği kullanıyım sizce:

-full/ diferansiyel/ incremental

-disk, bölümler, mbr/ dosyalar,dizinler

-yedekleme biçimi: cbu dosya/ disk bölüm çoğalt

ve demek olduğunuda söylerseniz sevinirim

---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

proflar baksın

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
full yedek almana gerek yok c yani isletim sisteminin olduğu bölümün imajını almak yeterlidir.

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hocam netini kapat ve ne kullanmadığın oyun,dosya,film her türkü dosya ne varsa sil.Aynısı bende vardı netim kapandı bir gün Pc uçtu.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Madem öldüğüne inanıyorsun o zaman hızlı biçimlendirmeyi seç. (Silmekten farksızdır)

Bu durumda olan PC için tek çıkar formattır. Kimse kendini kandırmasın.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
önce C ve D penceresine gel özellikler /Hata Denetiminden iki kutucuğu seçerek (tarat ve onar) pc nin sonraki açılımında bir disk taraması yaptır. (Chkdsk)
bu işlemden sonra cmd komut penceresini çalıştırarak sfc /scannow komutunu gir ve sistem denetiminin çalışmasını bekle (yüzdelik bilgisi görünmeli)
Tamamen bir düzelme görünmezsse format denersin