Windowsun Geç Açılmasının Nedeni?

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Ana kart : gigabeyte 965p s3

İşlemci : İntel core 2 duo E6320 1,86

Ekran kartı : NVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB

HDD : Segate SATA II 7200RPM

Ram : DDR2 1GB

İşletim Sistemi : XP Pro. SP 2

Sistem bu daha ayrıntılı bilgi isterseniz veririm. Kısaca ben size olayı anlatayım, windowsun açılırken şerit geçtiği bölüm gerektiğinden fazla göz önünde kalıyor yani uzun bi müddet bekliyor, sonra yavaş yavaş windows açılıyor açılış sırasındaki klasik windows müziği hoperlörden bozuk çıkıyor ''daa duuut çııuurrt'' gibi, ve windows tamamen açıldıktan sonra sistemde her hangi bir problem gözlenmiyor. Temel sorun geç açılması bununla ilgili bilgi tecrübe birikimi olan arkadaşlarımız konuya dahil olursa sevinirim teşekkür ederim ..

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evett benim başıma gelmişti harddiskim bozulmuştu ve sistem açılırken mavi widows şeridi 10 dakika geçtikten sonra açılıyordu

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Peki HDD sağlamlık kontrolü yapabilen bir program tavsiyeniz olur mu? Yada böyle bir program var mı?

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Muhtemelen HDD de dir benim sistemimde böyle yapıyordu HDD değiştirdim düzeldi başka sebepte olabilir ama bilemiyorum.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hiren's BootCD önerebilirim. Pek çok yararlı program barındırıyor içinde. HDD tarama programı da mevcut. Arkadaşta görmüştüm de.

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım bilgisayarın sistemi ne kadar iyi olursa olsun windows her zaman yavaş açılıyor ama çok uzun sürüyorsa problemler olabilir

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Çok uzun sürdüğünü belirttim sistem özelliklerini bilginiz olsun diye ekledim ..

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Bende de

İşlemci : AMD Athlon +4600 X2 2.2

Ram: 2 Gb Kingston DDR 2 667 Mhz

Anakart: Asus M2A-VM

HDD: Samsung 160 Gb sata

Ekran Kartı: Asus EAX 1650 512 MB DDR 2

İşletim Sistemi: Xp Pro SP 2

O cubuk 20 kere ordan geçtikten sonra acılıyor ama öyle sesler cıkmıyır :)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Dip Not : HDD Life Pro isimli programı Yükledim harddisk'de herhangi bir problem algılanmadı . .

Bu problemle ilgili bir çok sitede araştırma yaptım fark ettiğim şey bu konuyla ilgili kesin net bir çözümü olmadığı ve herkes sadece konuşuyor çözüm olarak elde var Sıfır, bakalım bizim forum bu konuda çözüm bula bilecek mi?

Nmss dedi ki:
O cubuk 20 kere ordan geçtikten sonra acılıyor ama öyle sesler cıkmıyır :)

20'den fazla geçiyor ortalama 30-35 kez..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bende de böyle olmuştu(ses vardı) ve format atmıştım herşey düzeldi

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Geçmiştede aynı sorunu yaşadım format attım bi kaç ay düzgün çalıştı ve sonuç şimdi tekrar aynı durumda ..

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Sistemi kastıran tarzda program vs. falan var mı warko ? Bunlardan kaynaklanabilir. Ayrıca msconfig de başlangıç sekmesinde ki programlara bir gözat. Bakalım orada neler var neler yok. Eğer bilmediğin yada açılışta başlamasına gerek görmediğin şeyler varsa onların çentiklerini kaldırabilirsin. Bilgisayarında disk birleştirme yapmanı da tavsiye ederim. Genelde gözardı edilir ama yapılması şahsım tarafımdan şiddetle tavsiye edilir. :) Sistemin yüklü olduğu sürücünün içinde Windows klasörü vardır. Onun içinde prefect diye bir klasör mevcut. O klasörün içindekileri de silmen sana avantaj sağlayacaktır.

Sen önce bunları bir dene bakalım faydasını görecekmisin eğer herhangi birşey farketmezse o zaman yardımcı programlar kullanırız olmadı regedite ineriz.

Ek bir not daha : Konuyu işletim sistemleri başlığına taşıyalım. :)

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkaşım,

Hdd için "HD Tune" olarak arattır ücresiz ve kurulumsuz çok basit ama doğruluğu garanti bir prgdir.

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sistemin geç açılması ile alakası da mutlaka var ancak açılıştaki o sesin kesik kesik gelmesinin nedeni, harddisklerdeki dma'ların aktif olmamasıdır. bunu şöyle test edebilirsin,

d sürücünde müzikler var diyelim, oradan bir mp3 açıp, yine d sürücüsünden c sürücüsüne bir şeyler kopyala ve müzik yine kesin kesik gelirse, kesin olarak dma aktif değildir.

1- dma biostan kapalı olabilir
2- cipset sürücüleri düzgün yüklenmemiştir.

resimde de görüldüğü gibi harddiskim ultra dma 6 çalışıyor, aygıt yöneticisinde ide/atapi denetleyiciler altından ulaşabilirsin, harddisk pio mod ya da çok sözcüklü dma mod'da çalışıyorsa, tüm sistem hızı etkilenir.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kasılmanın bana göre nedeni zamanla kurup kaldırdırmığımız açılışı tıkıyan bir ton program oluşuyor zamanla açılışta yavaşlama meydana gelior.Bunun için her türlü programı kurup kaldırma, iyice temizlesende artıkları muhakkakak kalacaktır.İşte bunlarda pc ni zamanla kaplumbağa ya çeviriyor.

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
senin bilgisayarın maximum özellikte olsa bile sistem açılışında boot edilen programların varsa bilgisayarın herzaman biraz daha geç açılır. özellikle antivirüs veya türevlerindeki programlar bu olayın resmen su katılmamış sebebleridir. san iki tane önerim olacak:
1. çalıştır-msconfig-başlangıç kartındaki isteğine uygun programların girdilerini sil. bunun sonucunda bilgisayarın tekrar kapanıp açılacak
2. tavsiyem ise benimde kullandığım CCleaner yazılımı. kurduktan sonra araçlar-başlangıçta sekmesindiki programları silmen. (burada sistem kapanmayacak)
kullanıma göre 2-3 haftada bir disk birleştirme, 2 günde birde harddisk temizleme sorununa ilaç gibi gelecektir.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bunun için regedit ayar komutları vardı açılış ve kapanış hızını arttırmak için.onlarıda deneyebilirsin ;)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Sistemime gözüm gibi bakarım anlattıklarınızın %98'ni halen bıkmak usanmak bilmeden yapmaktayım. Sistemi formatladım şu an herhangi bir sorunum yok .. Ağrızanın donanımsal olabileceğini düşünmüştüm chimi ama öyle olmadığını gördüm konuyu taşıdığın için teşekkür ;)

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadasım bende de buna benzer bir sorun var sesınkınden bıraz deyısık ben bu sorunun hdd kaynaklana bılecegıne ınanıyorum bence hdd üzerinde dur eğer ben birşeyler yakalarsan sana buraya yazarım