Windowsum Orjinal mi ? Yardım !

Ceciles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mrb arkadaşlar iyi forumlar dilerim. Benim Windowsum normalde orjinal arkadaşlar, fakat windowsun bulunduğu hdd'nin çökmesi sonucu o hddyi sıfırladık yani tamamen biçimlendirdik. Normalde ben format atarken her zaman ayarlar kısmına girerdim ve "Kurtarma>Bu Bilgisayarı Sıfırla" bölümünden sıfırlardım, fakat artık hdd'im çöktü ve onuda yapamıyordum. Bunun üzerine bende gittim korsan win10cdsi aldım ve pcye o şekilde win10 yükledim, fakat pcem şuanda orjinal win10 ve eskisi gibi hiç bir sıkıntı yok. Yani kısacası sorum şu ( ilerde pcemde her hangi bir sıkıntı çıkar mı ve windowsum neden orjinal. ) ve son olarak acaba, windowsu microsoftun orjinal sitesinden indirip oradan pcme kurmam daha sağlıklı olmaz mı sizce. ?

Ceciles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yeni nesil evet. O zaman eskisinden hiç bir farkı yok değil mi ?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Dosya kalıbının ne şekilde hazırlanmış olduğunu bilmiyoruz, en iyisi Microsoft'un sitesinden orijinal Windows 10 sürümünü indirip temiz kurulum yapın. Kafanız sonra hiç yoktan ağrımasın. Yalnız yükleme yaparken internet bağlantınız olsun, kurulumda hem güncelleme yapılır hem süreç daha hızlı olur, zaten Windows da otomatikman internet bağlantısı ile birlikte etkinleşiyor. ;)

Ceciles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Fakat şuan zaten win10 kurulu, indirip kursam sıfırlayıp mı kurar yoksa aynı dosyalarım kalır üzerine mi kurar. Nasıl bir işlem gerçekleşir?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
korsan win10cdsi aldım ve pcye o şekilde win10 yükledim
Fakat şuan zaten win10 kurulu, indirip kursam sıfırlayıp mı kurar yoksa aynı dosyalarım kalır üzerine mi kurar. Nasıl bir işlem gerçekleşir?
Sıfırlama işlemi şu anki sistem üzerinden yapılır. Şu anki Windows'unuz orijinal değil, sıfırlama sonrası da orijinal olmaz.
Windows 10'u Microsoft'un sitesinden indirip kullanınız. Temiz kuruluma geçmeden önce bilgisayarınızdaki dosyalarınızı, harici HDD ya da USB'ye atınız.
Mevcut sisteminizde şimdiye kadar sorun olmaması, şimdiden sonrası için sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. Tabii tercih artık size kalmış artık. Ben konudaki sorularınızı yanıtlamaya çalıştım.

Ceciles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
windows 10u orjinal sitesinden indirip kursam orjinal olacak mı peki ?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Microsoft'un sitesinden indirilip hazırlanmış medya kullanmak kaydıyla; işletim sisteminin yüklemesi sırasında sistem ile ilgili tüm disk bölümleri silinip kurulum yapılırsa (temiz kurulum), tabii orijinal sistem olur.

Ceciles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Key'im var. Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Win10u orj sitesinden indirip kuracam.