Windows'tan Linux'a Geçerken Aklıma Takılan Bazı Sorular Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguyes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguyes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar;
Forumda daha yeniyim. Hantal Windows 8.1'imden kurtulmak istiyorum. Linux'a geçmek gibi bir düşüncem var. Sorularıma olumlu cevap alırsam Linux'a geçicem.

1.Bilgisayarım 2010 yılı imal edilmiş. Driverlarda problem çıkarmı.
2.Rome II vb. oyunları Linux'ta Wine ile kullanarak oynamak istiyorum. Performans düşüklüğü yaşarmıyım.
3.Linux Windows gibi 1 haftada hantallaşırmı. Daha kararlı bir sistem midir.
4.Mint,Ubuntu,Pardus ve Zorin OS arasında kaldım hangisi daha iyidir.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
1. Driverları kendi bulup otomatik yükler.
2. Oyun oynamadığım icin bilemiyorum.
3. Yıllardır kullanıyorum kesinlikle yavaşlamıyor.
4. Ben kullanmakta olduğum Linuxmint i tavsiye ederim. Aslında kendine uygun dağıtımı deneyerek bulabilirsin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ekran kartının yok şunun bunun driver'ı olmayabiliyor, tanımayabiliyor. Windows hep birinci planda olduğu için.
Oyun performansını bilemicem oynamadığım için.
Linux iyidir ama açık kaynak kodlu olduğu için kod mod uğraşırsınız. Gelemem böyle şeylere diyorsanız maceraya gerek yok windowsta kalın.

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar;
Forumda daha yeniyim. Hantal Windows 8.1'imden kurtulmak istiyorum. Linux'a geçmek gibi bir düşüncem var. Sorularıma olumlu cevap alırsam Linux'a geçicem.

2.Rome II vb. oyunları Linux'ta Wine ile kullanarak oynamak istiyorum. Performans düşüklüğü yaşarmıyım.

1. kendi buluyor
2.sistem özelliklerini karşılaştır eger 8.1 den üstünse yaşayabilirsin .
3.windows 8 kullanıcısıyım 6 aydır kullanıyorum gram yavaşlama yok ve aşırı derece oyun oynuyorum 8.1 yükledim ondada yoktu ama 8'e geri dondum.
4. bence farklı olmak için pardus yükle .

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
1-Driverları bulur ama bulamazsa siteden indirebilirsin Linux'la uyumlu driverlar listesine bak bir
2-Windows'dan daha iyi performans alırsın
3-Linux asla hantallaşmaz
4-Mint yükle Mint iyidir

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
1- Ekran kartın AMD (ATI) olmadığı sürece, ekran kartında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Bazı bilgisayarlarda ekran parlaklığı ya da sesle ilgili problemler oluyor. Bazılarının çözümü var bazılarının yok, denemeden bilemezsin. Bazılarında da Fn tuşları...
2- Oyundan oyuna değişiyor. Çok ciddi performans kaybı bile yaşayabilirsin. Ben uzun zamandır oyunları WINE ile kurup çalıştırmaya çalışıyorum. Bazılarının açılmadığı oluyor. Bazıları da çok akıcı şekilde oynanabiliyor. Bazılarında da çeşitli hatalar meydana geliyor. Oyundan oyuna göre değişiyor. Ne oynamak istediğini yazarsan daha fazla yardımcı olabilirim.
3- Kararlılık, dağıtımdan dağıtıma değişiyor.
4- Yeni başlayanlar için Ubuntu ya da Mint. Mümkünse son sürümlerini kurmaya özen göster.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
1- Ekran kartın AMD (ATI) olmadığı sürece, ekran kartında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Bazı bilgisayarlarda ekran parlaklığı ya da sesle ilgili problemler oluyor. Bazılarının çözümü var bazılarının yok, denemeden bilemezsin. Bazılarında da Fn tuşları...
2- Oyundan oyuna değişiyor. Çok ciddi performans kaybı bile yaşayabilirsin. Ben uzun zamandır oyunları WINE ile kurup çalıştırmaya çalışıyorum. Bazılarının açılmadığı oluyor. Bazıları da çok akıcı şekilde oynanabiliyor. Bazılarında da çeşitli hatalar meydana geliyor. Oyundan oyuna göre değişiyor. Ne oynamak istediğini yazarsan daha fazla yardımcı olabilirim.
3- Kararlılık, dağıtımdan dağıtıma değişiyor.
4- Yeni başlayanlar için Ubuntu ya da Mint. Mümkünse son sürümlerini kurmaya özen göster.
Rome II demiş oyuna

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
majaro linux denemelisin bende bu dağıtımı yeni keşfettim kde li dağıtımı kur bana göre çok güzel.

viceroygri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar;

1. Sürücülerde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Linux tabanlı GNU işletim sistemleri genelde sorun çıkartmazlar. (Sürücü kurmana gerek yok)
2. http://appdb.winehq.org/ adresinden oyunların/uygulamaların Wine üzerindeki testlerini görebilirsin.
3. Linux tabanlı GNU işletim sistemleri Windows gibi hantallaşmaz buna etki eden bir çok faktör vardır. Kullandıkça aradaki performans farkını anlarsın.
4. Verdiğin seçenekler arasında en iyi olanı Ubuntu. Zorin OS, Mint işletim sistemleri Ubuntu tabanlıdır. Pardus'ün yeni sürümü Debian tabanlıdır. Ubuntu da Debian tabanlıdır.

Size Fedora işletim sistemini tavsiye ederim. Fedora; independent yani bağımsızdır. Ubuntu gibi Debian tabanlı ya da Zorin OS, Mint gibi Ubuntu tabanlı değildir. Başlı başına kendi paketleme sistemi vesaire vardır.