Windows7 açılışda donup kalma problemi ( yardım lütfen)

metallica91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Win7 ultimate kullanıyorum.Bir süre önce bitlocker ile D sürücümü şifrelemiştim.geçenlerdede şifrelemeyi kaldırırken elektrikler gitti.Bilgisayarı açmaya çalıştığımda windows açılıyor kayan yazısında donup kalmakta.Aynı şekilde win7 dvd si ile sistemi boot ettiğimdede aynı bölümde donma sorunu yaşanmakta.saatlerce beklesemde o ekranda kalıyor.Ancak xp cd si ile boot ettiğimde bir sorun çıkmıyor, kurulum ekranına gelebiliyorum.
D sürücümdeki veriler benim için çok önemli.Sorunsuz bir şekilde win7 tekrar kurup/yada başlatıp şifrelemeyi nasıl kaldırmaya devam edebilirim?Elimde bitlocker kurtarma anahtarım mevcut.Ayrıca şifremde aklımda.Ancak pc de win7 yi açamıyorum.
Yardımlarınız için şimiden teşekkürler.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
HDD i çıkarıp başka bir bilgisayarda "denetleme-chkdsk" ve virüs taraması yapma şansımız var mıdır ?

Ayrıca bu sorunların kaynağı olabilecek türden yeni teşhis edilen bir malware var;

The-Windows-Boot-Process-Can-Be-Killed-by-New-Yonsole-A-Backdoor-4.jpg

bkz.
The Windows Boot Process Can Be Killed by New Yonsole.A Backdoor

metallica91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
HDD i çıkarıp başka bir bilgisayarda "denetleme-chkdsk" ve virüs taraması yapma şansımız var mıdır ?

Ayrıca bu sorunların kaynağı olabilecek türden yeni teşhis edilen bir malware var;

The-Windows-Boot-Process-Can-Be-Killed-by-New-Yonsole-A-Backdoor-4.jpg

bkz.
The Windows Boot Process Can Be Killed by New Yonsole.A Backdoor

Malesef başka bir bilgisayara takma şansım yok.Windows 7 dvd si de işe yaramıyor.xp ile boot edilebiliyor.Başka bir öneriniz var mıdır? Teşekkürler.

Güvenli modda açmayı deneyin..
Denedim ancak o da işe yaramıyor.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Aynı sorun bende de var. Büyük olasılık bad sector.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu Sorunu Ancak Format Atarak Düzelte Bilirsiniz..

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Sorun da orda zaten format atamıyorum diyor ya.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Not : Sistemde 2. veya 3. fiziksel HDD var ise onların işe başlamadan önce sistemle bağlantısını kesmelisiniz.
-Sistemi Gparted live veya herhangi bir Linux Live CD ile başlatıp EXT4 vb. biçimlendirme yaptıktan sonra,
-Windows DVD ile açılış yapıp diski biçimlendirmeyi deneyebilirisiniz..

metallica91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Not : Sistemde 2. veya 3. fiziksel HDD var ise onların işe başlamadan önce sistemle bağlantısını kesmelisiniz.
-Sistemi Gparted live veya herhangi bir Linux Live CD ile başlatıp EXT4 vb. biçimlendirme yaptıktan sonra,
-Windows DVD ile açılış yapıp diski biçimlendirmeyi deneyebilirisiniz..

Cevap yazan herkese teşekkürler.
En kısa zamanda deniyeceğim.Sonuçları yine buradan size yazarım.

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi size anlatayım 1 . adım xp yı yukleyınız yukledıkten d dekı dosylarınız acılıyorsa acını eger halada bıtlocker denılen prog ile sıfrelıyse o proramı yukleyıp şifreyi kaldirip yedekleyınız sonra yenı bır windows 7 ultimate/home premıum cd si ile yukleyınız yukleme adımında d yı tekrardan olusturunuz sorun cıkarmasın sonra işletim sisteminizi kullanmaya devam edınız !!

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
c ye yeni windows kurup d deki bilgileri kurtarmak en akıllıcası işte yukarda arkadasta söylemiş benim D sürücüsü kaybolmustu iCare data Recovery Software ile kurtardım