windows yuklenmiyor!

The Bisküvi

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Windows kurarken kurulucak cihazlar kısmında C diski dahil hiçbir cihaz gözükmiyor

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
hangi işletim sistemini nasıl bir sisteme kurduğunu açıklaman gerekir ,senin gibi yazarsam biosu kurcala geçer demek olur (=

The Bisküvi

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Sistem olarak ubuntu yüklü dosyalama sistemi ext4 kullanıyor, ntfs yapsam düzelir mi?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Windows'tan kasıt sanırım Windows 10?
Dual boot için ilk olarak Windows'u kurun, sonra Ubuntu'yu kurun. Aynı cihaza Linux dağıtımının üzerine Windows kurmak, ileride sıkıntı yaratabilir ve çözüm üretmek zor olur.

Eğer yine de;
Ubuntu'nun yanına Windows kuracağım diyorsanız, ilk olarak Ubuntu'daki önemli dosya ve verilerinizi yedekleyin. Daha sonra Live (çalıştırılabilir) bir linux dağıtımında GParted Live yada direkt GParted'ın kendi Live dağıtımını (daha iyi bir seçim olur) kullanabilirsiniz. GParted'ın kalıbını indirdikten sonra, USB kalıp yazıcı (yada dağıtımın içinde kalıp yazıcı yoksa UNetbootin - Homepage and Downloads kullanabilirsiniz) ile medya kalıbını bir USB belleğe yazdırın ve bilgisayarı USB'den boot edin. Windows'a ne kadar disk alanı ayıracağınızı belirleyin ve ilgili alanı "NTFS" olarak biçimlendirin. Windows kurulumunu yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığınızda doğrudan Windows'un açıldığını göreceksiniz. Daha sonra, Hızlı başlatmayı (fast startup) kontrol edin, açıksa kapalı konuma getirin. Akabinde, Grub'u yeniden yüklemeniz gerekecek. Kabaca süreci anlatmaya çalıştım, şu an herhangi bir Linux dağıtımı kullanmadığım için GParted'ın güncel arayüzüne ilişkin herhangi bir ekran görüntüsü paylaşamıyorum. Kolay gelsin.

Son düzenleme: