Windows XP Saat ve Tarih Problemi - YARDIM

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herkese merhaba, bi sorunum var, bilmem baskalari da karsilastilar mi acaba. Belki de bir cozum sunabilirsiniz.

Windows XP ENG kullaniyorum ve Bilgisayari her actigimda saat ve tarihler degisiyor, Cok farkli tarihlere gidiyor. Bolgelsel ayarlarda hersey normal,dogru gozukuyor.Otomatik guncelleme de aktif durumda. BUnun bu sekilde olmasinin sebebi nedir?Nasil duzeltilebilir. Bir cozum oneri olan????:confused::confused::confused::confused:

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bios pili bitik değilse bölgesel ayarlarla ilgilidir muhtemelen.

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bios pili bitik değilse bölgesel ayarlarla ilgilidir muhtemelen.

BIOS pilini cikarttim yerine taktim, ama bitik mi degil mi bilemicem.pek emin degilim.ama bilgisyar daha 2 senelik degil, ve bu problem de uzun suredir var.birkac aydir (4-5 ay),yani pilin bitmis olma ihtimali de dusuk geliyor bana acikcasi...
(hem BIOS pili bildigimiz normal pil mi yoksa var mi onun da belli basli bir ozellikleri,yani o olculerde bir pil alsak taksak:P)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anakart'ta takılı olan BIOS pilini çıkart ve saatçiye götür. Aynısından verecektir sana. 2-3 YTL civarı olması lazım. Yeni pili taktığın zaman sorun çözülmüş olur muhtemelen.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bana da pil gibi geliyo. bilgisayarın 1-2 senelik olması pilin bozulamayacağı anlamına gelmez. bios pili de basit bilindik bi geniş pildir. kırtahsiyelerde bile bulabilirsin muhtemelen. bi dene derim

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oke arkadaslar, pili degistirdim, simdi birkacgun bakaiyim nasil olcak, bi test edeyim. Dediginiz gibi, belki de pildendir...