Windows Xp format

muhammets6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende SAMSUNG np300e5c laptop var. bu laptop windows xp . bunu windows 7 ye yükselticeğim . ama cd ile değil. harddisk ile. gerekli format dosyalarını harddiske attım. ama bios'a girdiğimde boot yapıcağım zaman işlem önceliği bunlar var. diğer pc ler gibi değil 7 sıra var. bunları birçok kombinasyonda denedim kimisinde pc hiç açılmadı ne yapmam lazım acil yanıt bekliyorum. pc yi sahibine yetiştireceğim de. harddisk den yapamaz mıyım yada dvd mi alayım acil yardıııım ??? şuan bios dışında bişey yapamıyorum sisteme bişiler oldu... ???

r0v33.jpg
r0v3s.jpg

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bende SAMSUNG np300e5c laptop var. bu laptop windows xp . bunu windows 7 ye yükselticeğim . ama cd ile değil. harddisk ile. gerekli format dosyalarını harddiske attım. ama bios'a girdiğimde boot yapıcağım zaman işlem önceliği bunlar var. diğer pc ler gibi değil 7 sıra var. bunları birçok kombinasyonda denedim kimisinde pc hiç açılmadı ne yapmam lazım acil yanıt bekliyorum. pc yi sahibine yetiştireceğim de. harddisk den yapamaz mıyım yada dvd mi alayım acil yardıııım ??? şuan bios dışında bişey yapamıyorum sisteme bişiler oldu... ???

dostum en kısa yoldan format atmak istiyorsan en az 4 gblık bir usb flash bul internetten w7 nin iso dosyanı indir kur formatı at yada dvdye yazıp format at usbden format atma diye aratırsan google bir çok kaynak bulabilirsin hadi kolay gelsin

muhammets6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anlamadım dostum biraz daha açar mısın elimde 4 gb lik bir flash var. indirdiğim 2.33 gb lik w7 nin iso dosyası var bu dosyanın içindekileri mi atayım yoska iso olarak direkt mi atayım ?

içinde sonra napıcam o bios da ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

1.önceliğe falan neleri alıcam ???

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
anlamadım dostum biraz daha açar mısın elimde 4 gb lik bir flash var. indirdiğim 2.33 gb lik w7 nin iso dosyası var bu dosyanın içindekileri mi atayım yoska iso olarak direkt mi atayım ?

içinde sonra napıcam o bios da ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

1.önceliğe falan neleri alıcam ???

Elinde iso varsa, Microsoft'un Windows 7 USB/DVD Download tool programını indiriyorsun. Programdan ISO dosyanı seçip USB belleğine aktarıyorsun. USB bellek takılıyken biosa girip USB'yi 1. sıraya alıyorsun. Yeniden başlatıp USB'den boot edilmesini bekliyorsun. İlk dosyalar kopyalandıktan sonra kurulum kendini yeniden başlattığında usb belleği çıkarıyorsun ki artık usb'den değil harddiskten boot edilsin.

muhammets6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elinde iso varsa, Microsoft'un Windows 7 USB/DVD Download tool programını indiriyorsun. Programdan ISO dosyanı seçip USB belleğine aktarıyorsun. USB bellek takılıyken biosa girip USB'yi 1. sıraya alıyorsun. Yeniden başlatıp USB'den boot edilmesini bekliyorsun. İlk dosyalar kopyalandıktan sonra kurulum kendini yeniden başlattığında usb belleği çıkarıyorsun ki artık usb'den değil harddiskten boot edilsin.

fotoğrafta gördüğün gibi 3 usb görünüyor hangisi _???? diğer sıralara ne koyyum

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sen USB yi takıp boot menüye gir orada adı çıkar belli olur zaten, 2. sıraya ise Harddisk'i alacaksın.

muhammets6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok kardeş maalesef aynen yukarı da ki şekiller çıkıyor arayabilirsen numaramı veriyim yada seni arayım halledelim komşuya söz verdim yarına yetişmesi lazıım. ???

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Usb fdd – flash disk drive demek sanırım. Usb fdd üstte, diğer iki usb yi altına al, zaten boot edecek birşey bulamayınca diğer sıradakine geçecektir, 4.sıraya sata hdd yi al.
Isoyu usb ye atmada hata yapmamışsan olmaması için bi sebep yok adımlarını kontrol et.
Konuya tam hakim olmadan da iyilik yapma böyle. :)