Yardım Windows un bu 32 bitlik sürümü EFI tabanlı bir bilgisayara yüklenemez.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WUSY0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Arkadaşlar bu sorunla ilgili bir konu daha açtım ama yardım gelmedı elıme hp bir laptop geldi Windows 10 64 bit kurulu idi
fakat sistem 64 bitte çöküyordu ve zaman zaman mavi ekran veriyodu yani kısaca 64 bitte çok zorlanıyordu wındows 8.1 kurdum
azaldı sorunlar ama windows gezgini durdu hatası artmaya başladı 32 bit Windows kurmak istiyotum EFI hatası verıyor EFI kapatıp legacy açınca wındows açılmıyor lütfen yardım edin .

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Bilgisayarını yazar mısın (özellik olarak)?

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Dostum şunlar var

4 gb ddr3 ram
1.40 ghz 2 çekirdekli islemci amd
512 mb ekran kartı amd radeon r2 grapichs 60hz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Kurduğunuz Windows sistemleri orjinal mi?
Yanlış sürücü yüklemiş olabilirsiniz ama normalde Windows 10 kolay kolay çökmez.
UEFI modunda 64-bit Windows 8.1'den bence devam edin.

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
HP pavilion 17
f.33 bios
4 GB DDR 3 ram
Amd E1 6010 2 çekirdekli 1.40 ghz
Amd radeon r2 graphics
Direct X 11 ve Windows 8.1 (yeni kurdum windows 10 vardı) single language

Kurduğunuz Windows sistemleri orjinal mi?
Yanlış sürücü yüklemiş olabilirsiniz ama normalde Windows 10 kolay kolay çökmez.
UEFI modunda 64-bit Windows 8.1'den bence devam edin.
size şöyle diyim efendim windows orjinal idi mavi ekran windows gezgini durdu hatası alıyordum

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
HP pavilion 17
f.33 bios
4 GB DDR 3 ram
Amd E1 6010 2 çekirdekli 1.40 ghz
Amd radeon r2 graphics
Direct X 11 ve Windows 8.1 (yeni kurdum windows 10 vardı) single language

size şöyle diyim efendim windows orjinal idi mavi ekran windows gezgini durdu hatası alıyordum
64 bit EFI/UEFI BIOS'a sahip olduğunuzdan EFI/UEFI olarak 32 bit Windows kuramazsınız. Çünkü, Windows'lar EFI MIXED-MODE desteklemiyor. Debian gibi EFI MIXED-MODE destekleyen Linux distrolarını kurabilirsiniz 32 bit EFI/UEFI olarak. Ama sistemine 64 bit OS zorunlu. RAM'ın 4 çünkü. Windows 8.1 64 bit yada 10 64 bit kur.

Son düzenleme:

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
64 bit EFI/UEFI BIOS'a sahip olduğunuzdan EFI/UEFI olarak Windows kuramazsınız. Çünkü, Windows'lar EFI MIXED-MODE desteklemiyor. Debian gibi EFI MIXED-MODE destekleyen Linux distrolarını kurabilirsiniz 32 bit EFI/UEFI olarak. Ama sistemine 64 bit OS zorunlu. RAM'ın 4 çünkü. Windows 8.1 64 bit yada 10 64 bit kur.
Anladım efendim teşekkür ederim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Bu hata kurulum sonrasında mı oluyor? Tam olarak hangi işlemden sonra gerçekleşiyor? Detay paylaşır mısın?

İşletim sisteminizi güncelliyor musunuz?
Sürücüleri nasıl yüklüyorsunuz?

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Bu hata kurulum sonrasında mı oluyor? Tam olarak hangi işlemden sonra gerçekleşiyor? Detay paylaşır mısın?

İşletim sisteminizi güncelliyor musunuz?
Sürücüleri nasıl yüklüyorsunuz?
Şöyle diyim sürücülerimi driver booster ile güncelliyorum ama şu ana kadar windows güncellemedim bu hatalarda genelde windows gezgini açınca oluyor yani 2 tık basmadan donuyor ve ya mavi ekran yada windows gezgini durdu benim bundan daha kötü bir bilgisayarım var onda en düsük ayarda 40 bunda en düsük ayarda 10 fps zor ve aynı isletim sistemi yüklü bu laptop ram ve ram hızı ekan kartı ve soğutma açısından üstün. anlyamıyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Mavi ekran (BSoD) hatası, çökmeler ve Windows Gezgini çalışmayı durdurdu hataları, büyük ihtimalle eski ve/ya uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyor.

IObit Driver Booster kullanmayınız. Sürücüleri dizüstü bilgisayar üreticinizin destek sayfasından ve sürücülerin resmi web sitelerinden manuel olarak indirip yükleyiniz.

Aygıt yöneticisi üzerinden ekran kartı ile güncellemeleri kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bakalım herhangi bir hata ile karşılaşacak mıyız? Test edelim.

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Mavi ekran (BSoD) hatası, çökmeler ve Windows Gezgini çalışmayı durdurdu hataları, büyük ihtimalle eski ve/ya uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyor.

IObit Driver Booster kullanmayınız. Sürücüleri dizüstü bilgisayar üreticinizin destek sayfasından ve sürücülerin resmi web sitelerinden manuel olarak indirip yükleyiniz.

Aygıt yöneticisi üzerinden ekran kartı ile güncellemeleri kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bakalım herhangi bir hata ile karşılaşacak mıyız? Test edelim.
tamam efendim deniyorum

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,301
64 bit EFI/UEFI BIOS'a sahip olduğunuzdan EFI/UEFI olarak 32 bit Windows kuramazsınız. Çünkü, Windows'lar EFI MIXED-MODE desteklemiyor. Debian gibi EFI MIXED-MODE destekleyen Linux distrolarını kurabilirsiniz 32 bit EFI/UEFI olarak. Ama sistemine 64 bit OS zorunlu. RAM'ın 4 çünkü. Windows 8.1 64 bit yada 10 64 bit kur.
BIOS'un da 32-64 bit'i var mı?

The Fisher

Asistan
Reaksiyon puanı
177
Hocam linux kullanmak isterim ama Windows ve linux farkı ne ve bana istediğim performansı verirmi Ve neden linux ?
Aynı şey fakat performans var ve oyunların çoğu yok, Valve'ın bütün oyunları var.

Mesela tarayıcı indirmek için sudo apt get firefox yazacaksınız terminale.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
32 bit Windows kurmak istiyotum EFI hatası verıyor EFI kapatıp legacy açınca wındows açılmıyor lütfen yardım edin .
Windows un bu 32 bitlik sürümü EFI tabanlı bir bilgisayara yüklenemez.
Bu hatayı 32-bit Windows 7 kurmaya çalışırken mi aldınız? Yoksa 64-bit üzerinden 32-bit (sürüm önemli değil) bir Windows ISO medyasının içindeki setup.exe'yi doğrudan çalıştırmayı mı denediniz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Senin anlatmak istediğin şey ne o zaman? Ben anlaymadım da. Neden konu sahibi üye, 32 bit Windows yükleyemiyor?
BIOS'unun 32 bit UEFI desteklemediğini, sadece 64 bit UEFI olduğunu ve RAM'i 4 olduğu için UEFI olarak Windows 8.1 64 bit ya da Windows 10 64 bit önerdim. :)

WUSY0

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Bu hatayı 32-bit Windows 7 kurmaya çalışırken mi aldınız? Yoksa 64-bit üzerinden 32-bit (sürüm önemli değil) bir Windows ISO medyasının içindeki setup.exe'yi doğrudan çalıştırmayı mı denediniz?
64 bit üzerinden 32 kurmak istedim ve setup exe direk calştırdım

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,301
64 bit üzerinden 32 kurmak istedim ve setup exe direk calştırdım
Yükseltme yapamayacağın, yani format atmanı gerektiren durumlar:

1. Windows'un dilini değiştirme: Türkçe Windows'un üzerine İngilizce Windows, İngilizce Windows'un üzerine Türkçe Windows kuramazsın.

2. Mimariyi değiştirme: Senin yaşadığın sorun bu. 32-64 bit Windows'lar arasında geçiş yapabilmen için format atman lazım.

3. SKU'yu değiştirme: Windows'un fiyatına göre değişen değişik özelliklerdeki her bir sürümüne "SKU" denir. Home, Pro, Enterprise gibi. Diyelim ki sende Windows 10 Home var. Bunu Pro'ya yükseltebilmen için format atman lazım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Yükseltme yapamayacağın, yani format atmanı gerektiren durumlar:

1. Windows'un dilini değiştirme: Türkçe Windows'un üzerine İngilizce Windows, İngilizce Windows'un üzerine Türkçe Windows kuramazsın.
1) SL sürümlerde format atmadan farklı bir Windows görüntüleme dili yükleyebilirsiniz.

2. Mimariyi değiştirme: Senin yaşadığın sorun bu. 32-64 bit Windows'lar arasında geçiş yapabilmen için format atman lazım.
2) Temiz kurulum şarttır.

3. SKU'yu değiştirme: Windows'un fiyatına göre değişen değişik özelliklerdeki her bir sürümüne "SKU" denir. Home, Pro, Enterprise gibi. Diyelim ki sende Windows 10 Home var. Bunu Pro'ya yükseltebilmen için format atman lazım.
3) İzin verilen sürümler arası yükseltme ve sürüm düşürme yapabilirsiniz.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,301
1) SL sürümlerde format atmadan farklı bir Windows görüntüleme dili yükleyebilirsiniz.

2) Temiz kurulum şarttır.

3) İzin verilen sürümler arası yükseltme ve sürüm düşürme yapabilirsiniz.

MUI dil paketi yüklemekten bahsediyorsun. Sonuç olarak Windows'un dili, yükseltme yolu ile değiştirilmemiş oluyor.

Konu sahibinin hangi Windows'u kullandığını bilmediğimden öyle yazdım. Sonuç olarak izin verilmeyen Windows sürümleri de mevcut.?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
MUI dil paketi yüklemekten bahsediyorsun. Sonuç olarak Windows'un dili, yükseltme yolu ile değiştirilmemiş oluyor.

Konu sahibinin hangi Windows'u kullandığını bilmediğimden öyle yazdım. Sonuç olarak izin verilmeyen Windows sürümleri de mevcut.?
Windows görüntüleme dilini kastettiğimi yazmıştım. Gerçi Microsoft da "Windows Home ya da Pro'ya yükseltme satın almadan yeni bir dil ekleyemezsiniz." diyerekten tersini söylüyor. Nitekim eklenebiliyor. :) Denemedim ama istersen WinPE'yi de düzenleme yapabileceğini düşünüyorum (Yalnız biraz meşakkatli).