Windows Ultimate 32 bit C disket sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARMY62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ARMY62

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayar konusunda çok bilgili değilim ama forumlardan yararlanarak bugüne kadar bir çok sorunumu kolaylıkla çözdüm bu defaki hariç..Son çare olarak sizlerden herhangi bir öneri gelmez ise bilgisayarıma yeniden format atacağım.
Sorunum C sürücüm doldu ne gerekiyorsa yaptım 8 gb yer açtım 2 sanra 6 gb ye düştü. Tüm temizleme işlemlerini hallettim.
C içinde Windows 55 GB. onun alt dosyası olan Assembly 40,5 GB gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor üstadlar..Assembly ile ilgili nette hiç bir şey bulamadım.
Şimdiden teşekkürler vereceğiniz emek ve harcayacağınız zaman için.

askardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle assembly klasörü içinde hangi alan bu kadar yer kaplıyor onu tespit ediniz. Bende nette araştırdım ama yardımcı kaynak bulamadım tam klasör adı olarak ararsanız büyük ihtimal sorununuzu daha kolay çözeceksinizdir.

Bende çok anlamam bu işlerden ama temp klasörü appdata kısmında çok kayıt almakta. Bu yöntemi deneyerek farklı şekilde alan kazanabilirsin.
Öncelikle windows+r tusuna basıp çalıştır penceresini aç. Sonra gelen pencereye şunu yaz "%temp%" ve herşeyi sil Yine çalıştır'ı açıp bunu yaz "temp" ve herşeyi sil Tekrar çalıştır'ı açıp şunu yaz "prefetch" ve herşeyi sil Sonra çalıştır'ı aç ve "cmd" yaz. Gelen komut istemcisine bunu yaz "cipher /w:C" ve enter'la
c diskini ters tıkla açıp disk temizleme yönetimini dene orası belki yardımcı olabilir.

Son düzenleme:

ARMY62

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle assembly klasörü içinde hangi alan bu kadar yer kaplıyor onu tespit ediniz. Bende nette araştırdım ama yardımcı kaynak bulamadım tam klasör adı olarak ararsanız büyük ihtimal sorununuzu daha kolay çözeceksinizdir.

Bende çok anlamam bu işlerden ama temp klasörü appdata kısmında çok kayıt almakta. Bu yöntemi deneyerek farklı şekilde alan kazanabilirsin.
Öncelikle windows+r tusuna basıp çalıştır penceresini aç. Sonra gelen pencereye şunu yaz "%temp%" ve herşeyi sil Yine çalıştır'ı açıp bunu yaz "temp" ve herşeyi sil Tekrar çalıştır'ı açıp şunu yaz "prefetch" ve herşeyi sil Sonra çalıştır'ı aç ve "cmd" yaz. Gelen komut istemcisine bunu yaz "cipher /w:C" ve enter'la
c diskini ters tıkla açıp disk temizleme yönetimini dene orası belki yardımcı olabilir.

Sn.Asgardg,
Dediklerinizi harfiyen yaptım, herhangi bir değişiklik olmadı sadece nasıl yapılacağını bilemediğim için c diskini ters tıkla açıp disk temizleme işini yapamadım. Bir tek o kaldı denemediğim.
Bilgisayarımda paralı advanced sistemcare,malwarefighter,smartdefrag gibi programlar mevcut hergün düzenli otomatik olarak taranıyor.
Windows alt klasörü assembly 42,5 gb onu tıkladığım zaman herhangi bir dosya açılmıyor, derleme adı,sürüm,genel anahtar simgesi ve işlemci başlığı altında bir sürü data var..dolaysı ile hangisi büyük ölçemiyorum ya da ben bilmiyorum.
Bu arada bilgisayarıma Matriks veri terminali yüklü online borsayı takip ediyorum..acaba bundan olabilir mi bilemedim.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.