Windows Server 2008 R2 Ortada Kaldım

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Herkese merhaba. Sorunum şu. Şimdi ben Windows Server 2008 R2 kurdum. Şifre oluşturdum fakat şifreyi yanlış yazarak oluşturmuşum. Şimdi oturum açamıyorum. Neyse sonra komut isteminden utilman.exe yöntemini denemek için yeniden başlatıp onarma kısmına geldim. Fakat orada da bu seçeneklerin gelmesi için şifre istiyor. Şimdi USB'de Windows PE var fakat BIOS gene açılmıyor. Şimdi ortada kaldım. Ne yapmam gerek? BIOS gene bozulmuş o yüzden açılmıyor. Keşke bozulmasaydı. Şimdi bana lazım. Her neyse ne yapmam gerek?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatalı oluşturma sebebim F klavye görünümlü Q kullanıyorum. Suçlu benim. Şifreyi oluştururken ekran klavyesini açıp oradan yazmam gerekirdi. Şimdi ne yapmam gerek?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Hiren's içinde nt password recovery vardı yanılmıyorsam onunla sıfırlamaya deneyebilirsin.

• NTPWD: Windows nt / 2000 / xp yönetici / kullanıcı parolasını sıfırlama yardımcı programı (Dos Freeware).
  • NTPWEdit 0.3: Yerel sistem hesapları için parolaları değiştirmek veya kaldırmak için Windows NT tabanlı sistemler için parola düzenleyicisi (Windows Freeware).
  • Çevrimdışı NT Password Changer 2011-05-11: Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7 yönetici / kullanıcı şifresini sıfırlamak / kilidini açmak için yardımcı programı (Linux freeware).
  • Password Renew 1.1: Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7 (sadece 32bit) şifrelerini ayarlamak / sıfırlamak için yardımcı program (Windows Freeware).

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hiren's içinde nt password recovery vardı yanılmıyorsam onunla sıfırlamaya deneyebilirsin.

• NTPWD: Windows nt / 2000 / xp yönetici / kullanıcı parolasını sıfırlama yardımcı programı (Dos Freeware).
  • NTPWEdit 0.3: Yerel sistem hesapları için parolaları değiştirmek veya kaldırmak için Windows NT tabanlı sistemler için parola düzenleyicisi (Windows Freeware).
  • Çevrimdışı NT Password Changer 2011-05-11: Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7 yönetici / kullanıcı şifresini sıfırlamak / kilidini açmak için yardımcı programı (Linux freeware).
  • Password Renew 1.1: Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7 (sadece 32bit) şifrelerini ayarlamak / sıfırlamak için yardımcı program (Windows Freeware).
Ben bir şey boot edemiyorum. BIOS'un bozulduğunu belirtmiştim. Ama yine de teşekkürler.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bios pili bitmiş olabilir mi? (=

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Bios pili bitmiş olabilir mi? (=
Hayır. Boot manager'lar BIOS'umu bozuyor. NVRAM sıfırlanınca düzeliyor. Bunun için BIOS Updateyi kurmam yeterli. Ama şuan da kuramam maalesef.

Şifre deneye deneye hâlâ bulamadım. Telefondan PC'ye bir şeyler yapabilir miyim?

Son düzenleme:

Mxbye

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Kurulumu nasıl yaptınız yani bu iş için girdiğiniz çıkmazda yine size usb yada CD ile Boot etmeniz gerekiyor.

Yada fiziken diski söküp başka bir makinede işlem yapmalısınız.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Baştan Server 2008 R2 kurun (format atın).

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Baştan Server 2008 R2 kurun (format atın).
Altı üstü şifre için HDD'in ömrünü azaltmaya değmez. Utilman.exe işe yaramazsa bende Windows PE var. Kurtarma amaçlı. İçinde explorer.exe, çalıştır vb. mevcut.

Kurulumu nasıl yaptınız yani bu iş için girdiğiniz çıkmazda yine size usb yada CD ile Boot etmeniz gerekiyor.

Yada fiziken diski söküp başka bir makinede işlem yapmalısınız.
Windows PE vardı USB de rEFInd Boot Manager da boot etme vardı DVD den felan sadece UEFI olarak açıyor. Ordan setupu açmıştım. İstesem Windows 10 dan Setupu açıpta kurabilirdim.

Son düzenleme: