Windows Programlarının Linux'taki Alternatifleri

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
:ohmy::ohmy::ohmy::blink::blink::blink:
bildiğim kadarıyla linuxta progaram vs kurmak ıcın code yazmak gerekiyodu şimdi gerekmıyo mu? yoksa oncedende mı gerekmıyodu? kafam karıştı :huh::blink:
Artık mümkün mertebe Linux arayüzleri de Windows'a benzemeye başladı. Program kurulum ve kaldırmaları paketler halinde vs.
Sadece sorunlu donanım ve yazılımlarda uçbirim'e ihtiyacın oluyor veya kendine göre derleme yapmak istersen.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
realmanager 'ın saçma yorumlarına marus kalacağını bilseydim konuyu hiç açmazdım. Konuya yazık yemin ederim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
tartışmalar gereksiz
bundan sonra kişisel yorumlardan uzak kalacağım
üzdüğüm kişilerden özür dilerim:clover:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Evet tartışmalar gereksiz!

Mesela:

buyrun işte Ubuntucular
en ufak görsel işlem için bile kod verirseniz
sonra görsel bölümü kullanmak isteyen acemi kullanıcılar diye aşağılarsanız
insanlara derdinin çözümünü bulmaya çalışmaz onun yerine üniversite hocaları gibi kendi bildiğinizi kanıtlamaya çalışırsanız
ne bekliyorsunuz
sizin eseriniz.............

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
msn --> amsn
winamp --> audacious
ms office --> open office
mp classic --> vlc
utorrent --> wine ile utorrent kullanmaya çalıştım ama tam entegre olamadığı için bittorrent denemek istedim ama onu da kuramadım bir türlü..transmission ile idare ediyoruz şimdilik..deluge daha iyiymiş kotasıza geçince onu kullanırım artık..biraz kitap okuyalım bu ay :)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Yazdığım mesajlarda komut veriyorum. Özen gösteriyorum.

2 kişi mesajlarımın çok anlaşılır ve basit olduğunu söyledi ve Linux'u denemeye karar verdi.

Demek ki insanların kafasını bulandırmamak lazımmış. Uçbirim'i insanlara öcü gibi gösteriyorsun. Sen git Windows kullan. :)

Kesinlikle komut ile öğrenmek daha iyi:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
gonul ısterdıkı c++ c# bılım ama lanet olsun bılmıyorum elımde kıtap var koskoca kodların nasıl yazıldıgı vs ama ogreten yok (kıtabı okumak bayıyo) o yuzden linux ulasmakta baya bı zorluk cekıcegım ısletım sıstemı olarak gonlumde taht kurcak ıns ılerde bende katılırm :(

:ohmy::ohmy::ohmy::blink::blink::blink:
bildiğim kadarıyla linuxta progaram vs kurmak ıcın code yazmak gerekiyodu şimdi gerekmıyo mu? yoksa oncedende mı gerekmıyodu? kafam karıştı :huh::blink:

noluyo ya ben linuxu ogrendıgım zama ubuntu dıye bısı bılmıyodum bıle yenı mı cıktı ben mı cahıl kaldım noluyo kafam karıstı ıyıce :blushing::blushing: (ubuntu da mı code yazılmıyo noluyo?) bırı gelısmelerı bana p.m den yollasın ya cahıl kalmısım :D :mrgreen:

@Vendetta_;

Mesajların provake amaçlı mı, bilmiyorum ancak biraz daha kendini küçük düşürürsen gülüp kalbini kıracağım. :)

Cahil kalmanın sebebi de yenilikleri takip etmemen değil, zihniyetindir.

Önemli olan onları Linux'e geçirmek değil
Onları Linux'te tutmak
Sen de aynen Ubuntu gibisin, getirdiğinden daha fazlasını Linux'ten kaçırıyorsun

Ubuntu en çok kullanılan sürümlerden biri ve sen hala konuşuyorsun?

O zaman söylenecek çok şey yok, yolun açık olsun. :)

ya amip, c falan ne oluyor? ubuntu da çok şey götürmüş linux'tan. kafam karıştı. kaldırsam mı acaba ubuntuyu? :)

Mesajını anlayamadım ama Ubuntu'yu kaldırma fikri (veya herhangi bir Linux dağıtımını) aklından geçerse hemen kaldır.

Linux böyle bir sistem değil çünkü.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Şimdi bir kez daha okuyunca anladım ki
@Vendetta_
mesajları kışkırtma amaçlı ve bende bu mesajlara kanıp yanlış hareketler yaptım
bundan ötürü konunun sahibi Exploit Coder ve değerli arkadaşım Jeaquares'den özür dilerim:clover:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Valla bravo cok ıcten olarak yazdıgım kesınlıkle 0 provoke ıceren bır meseajı artık hangı gozle okudunuz bılmıyorum ama cıdden ben lınux un codelarla kurulum yapıldıgını bılıyodum ve o yuzden gecmek ıstemıyodum ama mesajımdada belırttıgım gıbı lınuxa karsı hep bı sempatım olmustu valla bu kadar sorun neden yaratıldı anlamadım çok masumane bır mesaj nasıl buraya kadar geldı anlamadım sureklı ogretıyorz dıyosunuz ama benım soruma bakıp "sen burayı karıstırmayamı geldın senı pıs cakal" muhabbetı yaptınız tebrıkler

---------- saat 15:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:23 eklenmişti ----------

modlar sılsın mesajlarımı su anda cıdden kalbım kırıldı ben bırı anlatır vs umutlarıyla hergun takıp ederkeen saolun sızler cok guzel bı gozle/zıhnıyetle okumussunuz mesajları daha da yazmam buraya yazı artık naparsanız yapın ıstersenız kufur yazın umrumda dııl

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Vandetta arada kaynamış pardon.Yok artık kodlarla uğraşmıyorsun.Yani bence geç dene.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Valla bravo cok ıcten olarak yazdıgım kesınlıkle 0 provoke ıceren bır meseajı artık hangı gozle okudunuz bılmıyorum ama cıdden ben lınux un codelarla kurulum yapıldıgını bılıyodum ve o yuzden gecmek ıstemıyodum ama mesajımdada belırttıgım gıbı lınuxa karsı hep bı sempatım olmustu valla bu kadar sorun neden yaratıldı anlamadım çok masumane bır mesaj nasıl buraya kadar geldı anlamadım sureklı ogretıyorz dıyosunuz ama benım soruma bakıp "sen burayı karıstırmayamı geldın senı pıs cakal" muhabbetı yaptınız tebrıkler

---------- saat 15:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:23 eklenmişti ----------

modlar sılsın mesajlarımı su anda cıdden kalbım kırıldı ben bırı anlatır vs umutlarıyla hergun takıp ederkeen saolun sızler cok guzel bı gozle/zıhnıyetle okumussunuz mesajları daha da yazmam buraya yazı artık naparsanız yapın ıstersenız kufur yazın umrumda dııl

Vendetta_, mesajlarında bir ciddiyet sezemediysek bu bizim suçumuz değildir. Burada gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz zaten. Mesajlarını dışarıdan biri olarak okuyoruz, seni de tanımıyoruz. İstemeden kırıldıysan kendi adıma özür dilerim ancak bu tamamen senin hatandır.

Baştan ciddi olduğunu bilseydim yardım ederdim. Şimdi söyleyebilirsin, ne konuda sıkıntın var?