Windows.old dosyalarının silinmesi

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Windowsda özellikte Vista bulunan isletim sistemlerinde Windows.old klasörleri Windows klasörü kadar yer tutar buda hardiskiniz asiri dolmasina neden olur. Windows.old eski sistem dosyalarini saklayan bir uygulamadir.
Windows.old dosyalarinin silinmesi
Ortalama 20 25GB veri barindiran bu klasörden kurtulmak istermisiniz?
O halde Windows old ( eski ) sorununuz su sekilde çözülecektir.
Öncelik Baslat menüsünden tüm programlar > donatilar> sistem araçlari> disk temizleme sekmesine giriyoruz.Daha sonra tüm kullanicilar olarak seçenekleri isaretliyoruz..
disk1.jpg

Bu asamadan sonra hangi bölüme isletim sistemi kurulmussa o sürücüyü seçirek devam ediyoruz daha sonrasinda karsimiza çikan pencere de önceki windows yüklemelerinin yanina tik (PARAF) koyuyoruz ve sildiriyoruz.
disk2r.jpg

Bu islem bittiginizde önceli yüklemeden kurtulmus ve bilgisayarinizin HDD sinde genis bir yer açmis oluyoruz.
Kaynak

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İyi bir bilgilendirme olmuş. Win xp'nin üstüne win 7 kurup iki sistemi üst üste yükleyen arkadaşa binaen açtın galiba :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
çözümü basit... C de windows.old klasörünün içine girip ctrl+a deyip tümünü seçip siliyoruz... sonra c ye gelip boş olan windows.old klasörünü siliyoruz...

Önce içindekileri silmeden windows.old u silmek istediğinizde sorun çıkarabiliyor :)

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
çözümü basit... C de windows.old klasörünün içine girip ctrl+a deyip tümünü seçip siliyoruz... sonra c ye gelip boş olan windows.old klasörünü siliyoruz...

Önce içindekileri silmeden windows.old u silmek istediğinizde sorun çıkarabiliyor :)
shift4delete

bunu herkes biliyor ama böyle sildiğiniz zaman mutlaka windows system altında sildiğiniz işletimsistemlerin izi mutlaka kalıyor ama bu yöntemle hepsini siliyor isterseniz dediğiniz yapın ve sonra genel kapsamlı bir arama yapın sisteminizde haklı oldumu görürsünüz bir de aynı şekilde benim verdiğim yöntemle yapın arama yapın bulabilecekmişsiniz bu yöntemim özeliği de bu yoksa bas etiniz gibi herkes ou biliyor

zaten orada ne diyor önceki windows yüklemesi ve (yüklemeleri) !!! burada gayet net anlaşılıyor

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Shift+Delete derken silin gitsin demek istedim..

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bugün tamda bunun için uğraşıyordum, bu bilgide imdadıma yetşti diye sevindim ama ne yazıkki bende işe yaramadı
fggggj.png

normal yolla silmeye kaktığımda hep aynı uyarıyı verip duruyo

ekranahnh.png

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Özellikler->Güvenlik sekmesinden dosya sahipliğini al ve tüm izinleri ver. O zaman rahatlıkla silebilirsin..

Nedenine gelince, dosyaların sahibi eski Windows'taki kullanıcı hesabınız gözüküyor..

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Özellikler->Güvenlik sekmesinden dosya sahipliğini al ve tüm izinleri ver. O zaman rahatlıkla silebilirsin..

Nedenine gelince, dosyaların sahibi eski Windows'taki kullanıcı hesabınız gözüküyor..

:d benden hızlısın

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
@kuunteer

Yönetici olarak oturum açın ve kendinize tüm izinleri verin

yada Unlocker programını indirip kurun o temizleyecektir.

ssssbaran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende cıkmadı o secenek yardımcı olurmusunuz baska turlu nasıl yapabılırım

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9

denedim sonuç şu, hatamı yaptım acaba

ekranakfk.png

@paramore

unlocker programını her dosyayı tektek seçip silebiliyorum , windows old dosyası için unlocker ı çalıştırdığımda herhangi bi değişiklik olmuyor..binlerce dosyayı var tektek uğraşıpda silmek çok zor

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
benim önerdiğim gibi önce klasörünün içine gir hepsini seç sil sonra klasörün dışına çık ve boş klasörü de sil...

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ne uğraşıyorsunuz.İçini silmek ile.Girin disk temizlemeye silin gitsin.Ki Windows 7 yardım bölümünde de paylaşmıştık...(en azından yardım etmiştik hiç takip etmiyorsunuz :))

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bir programı nasıl silersin? şeklindeki bir soruya, program files içinde klasörünü bulurum içindekileri silerim tamamdır demek gibi bir şey bu.

Disk temizleme aracı ile temizlemek varken...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yardım :helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:
windows.old klasörü nasıl oluşturuluyor?
Bizim windows 7 de öyle bir klasör yok...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bir programı nasıl silersin? şeklindeki bir soruya, program files içinde klasörünü bulurum içindekileri silerim tamamdır demek gibi bir şey bu.

Disk temizleme aracı ile temizlemek varken...

windows old ile program kaldırmak aynı şey değil...
windows old dosyasının registry kayıtları var mı?

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
benim önerdiğim gibi önce klasörünün içine gir hepsini seç sil sonra klasörün dışına çık ve boş klasörü de sil...

hocam dediğiniz şey silmek için ilk yaptığım şeydi ama he seferinde aynı şey çıkp durdu ve silinmedi, resmide vermiştim
şuydu

ekranahnh.png

neyse sonunda silmeyi başardım, yardımlarınız için herkese teşekkürlerimi iletiyorum

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ne old muymuş bu ya millet birbirine gircek :):):)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Olmaz olur mu. Temelde aynı registry i kullanıyorlar. üst üste iki sistem kullanınca böyle sorunlar olur. Ve old dosyası windows'un kendi onayladığı şekilde silinir. Manüel-oto hesabı :)

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
windows old ile program kaldırmak aynı şey değil...
windows old dosyasının registry kayıtları var mı?

var registry kayıtlatı var dikkat ederseniz win7 kurdukdan sonra coğu driver neden hemen tanıyor bu yöntemle yani disk temizlemeyle windows.old klasörnün kayıtlı girdilerini bulub siliyor orda yazıyor zaten windows yüklemesi ve(yüklemeleri) yüklermeleri yani windows sistem altında calışan bazı program dosya vs gibi coğu şey siliyor

bir şöyle bir göz atın bazı arkadaşlar diyorki gir C: icine maus sağtıkla sil ve ya shift+delete yap sil tmm onu yaparken birde silerken bu yöntemle klasör boyutuna bakın kac gb ondan sonra disk temizleme yöntemle silin ondan sonra onun boyutana bakın farkın cok oldunu göreceksiniz

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Acaba bu old klasörünü komut satırıyla silsek bir zararı olur mu?
cmd ile komut satırını yönetici olarak açıp:
"rd \\?\c:\Windows.old\"

Hala bize yardım eden olmadı:):)

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Şaka gibisiniz....

Olur mu üstadım yardıma ihtiyacımız var?

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Acaba bu old klasörünü komut satırıyla silsek bir zararı olur mu?
cmd ile komut satırını yönetici olarak açıp:
"rd \\?\c:\Windows.old\"

Hala bize yardım eden olmadı:):)

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Olur mu üstadım yardıma ihtiyacımız var?

eeeeeeeee windows.old gülün suçu ne :):)

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Onu bilmem ama bizim soruna hala çözüm yok galiba:):)
windows.old ne işe yarar;Nasıl oluşturabilirim:D:D

windows.old ,, format attıktan sonra kaldırdığın işletim sisteminin , kurduğun yeni işletim sisteminde arta kalanlarının oluşturduğu dosya

yenisin kurmakla eline bişey geçmez, varsada sil gitsin bilgisayarda boşa yer kaplıyo

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Onu bilmem ama bizim soruna hala çözüm yok galiba:):)
windows.old ne işe yarar;Nasıl oluşturabilirim:D:D

Konuya fransız kaldım.Niye oluşturuyorsun windows.old'u :D Çok istiyorsan ;

10023121.png

Şaka bir yana.Windows.old klasörü HDD ye format atmadan Windows üzerine Windows kurulumu yaptıktan sonra eski Windows dosyalarının kalıntısıdır...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@kuunteer ve @CODON :
Teşekkürler...Özellikle resimli anlatım için ayrıca teşekkürler:D:D