KarimovvvKarim
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 10
Tıp okuyan bi arkadaşım için soruyorum. Windows Laptop mu yoksa Macbook mu tercih etmeli?
Windows laptoplar iyi, lakin diğer yanda M1 işlemcili bir Macbook var. Eğer intel bir Macbook alacaksa almasın, onun yerine Windows bir laptop seçsin. Eğer M1 işlemcili Macbook alacaksa alsın. Fakat Macbooklarda oyun oynayamıyorsunuz, sadece iş veya ders için kullanılıyor. Hem ders hemde oyun istiyorsa kesinlikle Windows bir laptop alsınTıp okuyan bi arkadaşım için soruyorum. Windows Laptop mu yoksa Macbook mu tercih etmeli?
Neden peki?Apple M1 işlemcili MacBook.
Neresi komik acaba hafiflik önemli ise macbook evde kullanacaksa win dedimOyun bilgisayarı alsın oyun oynatan laptop herşeyde iyidir macbookta iyi ama bence oyun bilgisayarı alırsa daha iyi olur. Ki eğer laptopu taşıyacaksa hafif olmasını istiyorsa macbook alabilir. Evde kullanacaksa kesinlikle oyun bilgisayarı
Yani işlemcisi aşırı güçlü, ekran kartı olarak ise dahili GPU'ya göre harika. Macbook'ların da RAM optimizasyonu "bir tık" windowsa göre daha iyi.Kim demiş m1 işlemcili macbook oyun oynatamaz diye ? Şu var mac de çok oyun çeşitliliği yok. Ama m1 entegre grafik çipinin 1050 ti yakın olduğu söyleniyordu. 2. Sorun da oyun uyumluluğu için m1 çip çok erken. Ama çözüme kavuştuğunda stabil çalışacaktır.
Benim çok hoşuma gitti. Özellikle de air modeli harika.Yani işlemcisi aşırı güçlü, ekran kartı olarak ise dahili GPU'ya göre harika. Macbook'ların da RAM optimizasyonu "bir tık" windowsa göre daha iyi.
Katılıyorum.Nvidia hariç ekran kartı olursa hackintosh dahi olur. Opencore harikalar yaratıyor.
Bence eğer oyun oynayacaksan windows yada diğer işler için grafik tasarım yada işte tıp okuyormuşsun bu tarz işler için macbook almanı öneririmTıp okuyan bi arkadaşım için soruyorum. Windows Laptop mu yoksa Macbook mu tercih etmeli?