Windows mu Linux mu?

Hangisi

• Kullanılan toplam oy
    28

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Öncelikle hoş geldiniz bence windows aslında microsofta bağımlı olmak istemiyorum ama linuxtada hiçbirşey yok ya sizce hangisi linuxta c# koldlansa birde witcher serisi olsa kesinlikle liux ama linux ta yok aga

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
C# geliştiriyorsan Windows. Senin ihtiyaçlarını hangisi en verimli karşılıyorsa onu seçmelisin.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5469766)

Son düzenleme:
S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Öncelikle hoş geldiniz bence windows aslında microsofta bağımlı olmak istemiyorum ama linuxtada hiçbirşey yok ya sizce hangisi linuxta c# koldlansa birde witcher serisi olsa kesinlikle liux ama linux ta yok aga
Oyun oynamak ve oyun yapmak için windows ben flasha atıyorum kaliyi oradan usb persistence ile kullanıyorum öyle yapabilirsin

ATHEON

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Dual boot ile ikisini de kullan. Seçim yapmak zorunda değilsin. C# istiyorsan windowsa geçersin python vb. linux a geçersin.

eternalxs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
81
İhtiyaçlarına bağlı olarak seçim yapmalısın.İşini Linux görürse Linux kullan,Windows görürse Windows kullan düz mantık :D

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136

Var gördüğün gibi.

d6c56b5389b3477fb80faeacfbed2fe0.jpg

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Oyunların çoğunu desteklemediğinden Windows kullanıyorum. Eğer Linux işletim sistemleri için yapımcılar destek getirmeye başlarsa koşa koşa Linux'a geçeceğim.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
GNU/Linux özgürlüktür. Windows'a para verip hapsolmak gibi değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, Program açısından Windows tavsiye ederim.

GNU/Linux dağıtımlarına özel olarak hazırlanmış Windows'da kullanılan yazılımların ücretsiz alternatifleri var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux'da hiçbir şey yok mu? Oyunlar dışında GNU/Linux dağıtımları kendileri gibi özgür ve ücretsiz Windows alternatifi bir çok yazılıma sahip.

Son düzenleme:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bilgisayarını oyun, çizim vs için kullanıyorsan tabi ki Windows. Linux' ta FPS düşüsü çok oluyor.
Ama internet, müzik, video gibi işler için kullanıyorsan Linux tercih edilebilir. Ayrıca farklılık olarak güzel tercih.

1qazse4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kimseye sormadan oyunlarin linux destegi varmi ogrenmek icin steam'in sayfasina gidin ordan oyunun adini aratip sonrada bulduysa oyunun sayfasina gidin. Oyunun sayfasinda oyunun adinin yaninda destekledigi OS larin logolarini gosteriyor. Windows icin pencere, apple icin elma ve steamOS icin steam bildiginiz piston logosu.

steamOS steamin ve CS, half-life gibi oyunlarin sahibi meshur valve sirketinin cikardigi debian tabanli bir linux dagitimidir. Ancak normal klasik linux dagitimlari gibi degildir. Oyun oynatma haricindeki diger
rutin fonksiyonellikleri(normal distrolarda bulunan islevler: mesela video duzenleme) kisitlidir. Ancak valve firmasi bu kisitlari kaldirmak icin ugrasiyor benim bildigim.

steam in konsollarida benim bildigim steamOS la calisiyor.
steamOS ucretsiz indirilebiliyor.

NOT: yukardaki yol steam da bulunan oyunlar icin gecerli.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Bir GNU/Linux dağıtımı kullanıyorum,gayet memnunum.Oyun konusuna gelirsek Steam Proton'u açın yeter. :D