Windows Media Player 12 ve VLC Media Player

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kelb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İyi günler,

WMP 12 Windows 7 üzerinde videoları VLC Playerdan daha kaliteli gösteriyor. Vlc Player görüntüyü kareli gösteriyor. WMP 12 ise bazı dosyaları açmıyor, sanırım sistemde gerekli kodekin yüklü olmayışından. Aynı kaliteyi VLC Playerda nasıl elde edebiliriz. İnternette konuyla alakalı pek birşeye rastlamadım. Kesin çözüm bilenler yazarsa iyi olur.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Cevap için teşekkürler. Ancak haricen kodek yükleyeceksem VLC Playerın ne anlamı kaldı ki? Ya da kaliteli görüntü için kodekler neden VLC ile gelmiyor? Yinede K-liteyi yükleyip deneyeceğim. Sonucu yazarım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
KMPlayer 2.9.4.1434 ß -Türkçe

KMPlayer birçok video formatına destek veren (VCD, DVD, AVI, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia ve QuickTime), altyazı ve screenshot alabilme özellikleri de bulunan ücretsiz komple bir video oynatıcısı. Tamamlanmamış dosyaları, internet üzerinden anlık yayınları(streaming) da desteklemesi, bunun yanında hem bilgisayarda yüklü codecleri kullanabilmesi hem de kendi içerisinde codec bileşenlerini barındırması ile gerçekten de beğenimizi kazandı. FLV, Google Video, 3GP, MKV gibi çok uç noktalarda yer alan video formatlarına bile destek vermesi, ücretsiz olması ve içerdiği özelliklerin genişliği ile her bilgisayarda olması gereken programlar arasında
24vlkc8.jpg

DOWNLOAD KMPLAYER
11.9 MB

DOWNLOAD SKINS

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
K-lite mega codec 4.8.5i yükledim. Media Player Classic ile vidyoyu görüntülediğimde Windows Media Player 12nin görüntü kalitesinin çok çok iyi olduğunu gördüm. Bu kaliteyi VLCde nasıl alabiliriz. Eminim ki diğer oynatıcılar da bu kaliteyi veremeyeceklerdir. Buna bir çözüm bulalım.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
En iyi videokalitesi veren 4. surumunden beri kullandigim bir program var,
Ama mkv destegi hala yok. :(

Cyberlink PowerDVD
ama gunluk kullanimda tabiki mediacenter ve mediaplayer Classic.
VLC player cok fazla sistem kaynagi kullaniyor.

Bu arada k-lite ile film kalite ayarlarini el ile yapabilirsiniz.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
K-lite mega codec 4.8.5i yükledim. Media Player Classic ile vidyoyu görüntülediğimde Windows Media Player 12nin görüntü kalitesinin çok çok iyi olduğunu gördüm. Bu kaliteyi VLCde nasıl alabiliriz. Eminim ki diğer oynatıcılar da bu kaliteyi veremeyeceklerdir. Buna bir çözüm bulalım.

illahi de vlc kullanmak zorunda mısın bi andın mı var bende vlc kullanıyordum ama klite codecle media player2 home cinema theatera çevirdi bilgisayarımı gerek görmüyorum

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
VLC en sevmediğim oynatıcıdır...bu arada neden bu kadar görüntü sorunu yaşıyorsunuz...Filmin kalitesi iyi ise bunu media player classc de iyi gösteriri,,,wmp11-12 de iyi gösterir..bence sorun şu..indirdiğiniz filimde.VLC player bana göre çok gereksiz..onun yerine apple'ın quick time 'ı var,,onu kurun..serialini ben atarım pm :D

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
VLC Playerı kullanım kolaylığından ötürü tercih ettim. Detaylı ayarları da işime yarıyor. Sizden isteğim Windows 7 üzerinde herhangi riplenmiş bir vidyoyu WMP 12de izleyerek diğer player ve kodeklerle karşılaştırmanız. Bana hak vereceksiniz.