Windows mail nasıl kurabilirim?

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba...
Windows 7 kurduktan itibaren karşıma çıkan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Tekelleşme olmaması açısında microsoft, Vista da olan windows mail'i win7 ile birlikte kurdurmuyor. Mail'larımı bilgisayaırma indirip okuyabilmem için Windows Live Mail eklentisini kurdum ama windows Mail gibi değil ve kaldırdım. Vista kurulu bir bilgisayaırn Mail dizinini aynen kopyaladım yine olmadı. Mozilla Thenderbrid kurdum bu seferde daha önceden arşivlediğim windows maillerime ulaşamadım.
1- Vista da olan Windows Maili'ı windows 7 ye nasıl kurabilirim?..
2- Thunderbrid'e, windows mailimiden aldığım arşivimi nasıl aktarabilirim?..
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
başlık düzeltildi konu ilgili yere taşındı

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows Mail ile tekelleşmenin hiç bir alakası bu bir.
İkinci olarak Photo Gallery ve Mail programları hafifleme için kaldırıldı.

Soruna gelince Outlook aynı işi yapıyor.Tabi Live hesabın varsa Windows Live Mail i öğrenirim.

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows Mail ile tekelleşmenin hiç bir alakası bu bir.
İkinci olarak Photo Gallery ve Mail programları hafifleme için kaldırıldı.

Soruna gelince Outlook aynı işi yapıyor.Tabi Live hesabın varsa Windows Live Mail i öğrenirim.

Bu kadar önemli bir program hafifleme için kaldırılmış olamamlı bence, bu manada söyleidğin mantıklı gelmior. Hani win 7 nin diğer sürümlerinde kaldırılsa bile ultümate de olmalı diye düşünüyorum. Kaldıki mail dosyası ne kadar yer kaplayabilirki en fazla.
outlok aynı işi yapıyor evet ama win mail kadar kapsamlı değiğl, live mailde o kadar kapsamlı değil. 2. Soruma cevap daha önemli bence.
İlgin için teşekkür ederim.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu kadar önemli bir program hafifleme için kaldırılmış olamamlı bence, bu manada söyleidğin mantıklı gelmior. Hani win 7 nin diğer sürümlerinde kaldırılsa bile ultümate de olmalı diye düşünüyorum. Kaldıki mail dosyası ne kadar yer kaplayabilirki en fazla.
outlok aynı işi yapıyor evet ama win mail kadar kapsamlı değiğl, live mailde o kadar kapsamlı değil. 2. Soruma cevap daha önemli bence.
İlgin için teşekkür ederim.
Haklısın ancak gerçek sebebi bu yani MS yapmış biz ne yapalım:D

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2. soruya kimse cevap vermeyecek mi acaba, yok mu bilen?..:(

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani şu koskoca teknoloji sitesinde bu soruma cevap verecek biri çıkamadı mı?..

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
windows mail sadece vista ile çalışır windows 7, windows mail ile tarih oldu ki ben şahsen buna çok üzüldüm bunun nedeni tekelcik şikayetlerinden yolayı. Ama çözümü yok mu ? elbette var ;

1. C:\Program Files\Windows Mail\ klasörünün adını değiştir
2. İçindeki dosyalar ile birlikte çalışan bir vista bilgisayardan klasörü kopyala ve usb veya ağ üzerinden nasıl istersen windows 7 bilgisayarına gönder.
3. WinMail.exe dosyasına kısayol yap ve kullan.

Sevgiler..

x64 de çalışıyormu bilmiyorum veya güncellemelerden sonra ama windows 7 kurduğum betalarda sorun yoktu..